Organigrama Primăriei Brașov ( aia neaprobată) l-a adus pe Fibonacci la Brașov ca să măsoare cu șirul lui înmulțirea lui Rattus Norvegicus. DE-LI-CI-OS !!!

Acum vreo două zile apărea în spațiul public o filmare cu un șoricel care viețuia liniștit prin centrul istoric din Brașov.

Săptămâna trecută, în timp ce așteptam autobuzul în stația de la SANITAS, mai pe înserat, am dat și eu nas în nas cu un șobolan. Exemplar frumos, gri, cu ochii negri. Un pic sfios! M-a așteptat cu răbdare să mă fac cu nu-l văd ca să meargă acolo unde-l purtau treburile lui guzgănești.

Opinia publică din Brașov s-a inflamat ( a câta oară?). Pentru că, deși există capcane cu otravă pentru rozătoare, acestea sunt din ce în ce mai prezente. Rozătoarele!

Partea bună a afacerii este că guzgănimea e prezentă acolo unde există condiții propice dezvoltării. Adică acolo unde e hrană și adăpost. Ceea ce înseamnă că am atins un grad de civilizație considerabil dacă ne permitem să creștem și rozătoare. Și că orașul este eco-bio-FOV-abil. Adică oraș verde care se ocupă mai nou și de partea zoo a problemei.

Partea proastă e că trollii USR-iști au ieșit la bătaie pe la postări având ca întotdeauna argumente ce subjugă și abuzează logica. Violul intelectual e la el acasă în rândul „ progresiștilor”.

Îmi permit să citez dintr-un stimabilul domn care abordează problema cu o virtuozitate aproape inumană. Am fost foarte aproape să-l cred, dar se pare că nu fumăm aceleași chestii.

Deci….

Să iubim șobolanii! Ei sunt încetățeniți și la Paris, Koln, Madrid și Moeciul de Sus.

Capcacanele pentru șobolani îi vor îmbogății pe unii cu bani de la buget și vor ucide păsările. Ca atare să nu cumpărăm capcane.

Soluția e pădurea. Șobolanii vor fugi în pădure. Bănuiesc că numai atunci când Brassovia va fi parc natural bla-bla via USR. Practic atunci când vom avea gașcă USR și pe la administrarea parcului natural. Sigur atunci șobolanii vor fugi organizat în aria protejată!

Șobolanii se înmulțesc pentru că lui Coliban nu i se aprobă noua organigramă. Și până și Fibonacci e nervos pe treaba asta. Stă cu șirul ăla în mână și măsoară cum rămâne gravidă șobolanca de douăzeci de ori pe an.

Suntem haliți! Coliban&Co. e pe mână cu șobolanii și vor forța noua organigramă a primăriei și cedarea viitorului Parc Natural Brassovia în mâinile USR-iștilor.

Concluzie

Șobolanii sunt USR-iști progresiști!

Propun să prindem șobolanii vagabonzi, să-i sterilizăm și să le dăm drumul înapoi pe stradă. Și să dotăm serviciul de ecarisaj și cu scule de prins șobolani.

Să facem un adăpost pentru șobolani, poate vor veni oameni ca să-i adopte.

La FOV să pornim o campanie de conștientizare gen „ Adoptă un șobolan!”, să prezentăm niște filme documentare cu relația Ratus Norvegicus – Homo Sapiens USRistus și să prezentăm niște lucrări pe tema „ Șobolanul – factor de progres”.

Și, pentru final, să schimbăm și numele partidulețului născut talent și aproape îngropat speranță, USR PLUS, în ceva cu rezonanță în zona lui chiț-chiț.

Fibonacci își trage palme respectându-și propriul șir în timp ce numără pui de șobolan! Se încălzesc pe margine „ Golden Ratio” și triunghiul lui Solomon.

Comentariul lui Mihai Orleanu la postarea consilierului local Alexandra Crivineanu, link https://www.facebook.com/100001648519626/videos/337235011866146/

„ Rattus norvegicus sau Rattu rattus coabiteaza cu Homo sapiens sapiens. Membrii rattus se simt excelent in paduri, de exemplu in ANPIL Brassovia, acolo traiesc ei de fapt. Homo sapiens sapiens, adica tu, Coliban si cu mine inclusiv le cream lor conditii extraordinare de viata cu stilul nostru de viata urbana. Te invit la Paris, la Köln, la Madrid sau la Moieciu de Sus sa vezi cum traiesc Rattus norvegicus in jurul homo sapiens sapiens. Brasovul nu este o exceptie si cu atat mai putin administratia locala ca traverseaza un sobolan o strada. Daca unii homo sapiens sapiens ca tine, care habar nu au de ecologie, aproba dustribuirea de zeci de mii de cyrse pt sobolani, nu fac nimic altceva decat sa dustruga populatii de pasari, de alte vietuitoare mici, dar nu rezolva problema inmultirii sobolanilor. Aaa, rezolva si problema risipirii banilor din bugetul local pt o oarecare firma care vinde curse de sobolan in toata Romania. Rattus se inmulteste in veselie si in functie de conditiile climatice, la o gestatie de cca 20 zile, se poate inmultii de 10 ori pe an. Te las sa calculezi cifrele si-ti aduc doar aminte de sirul Fibonacci ca sa stii cu ce ai de a face cand calcuezi rata de crestere a Rattus in Brasov. Unul dintre singurele fagase de temperare a problemei este sa existe o padure cat mai naturala in jurul Brasovului (da, exact ce voi ati refuzat sa creati la ultima sedinta de CL) ca ANPIL Brassovia si conex cu acest cadru un management al deseurilor si al reciclarii. Dar pt asta este nevoie de surplus de competenta in aparatul de specialitate al primariei si la asta va opuneti voi deasemenea neacceptand modificarea organigramei primariei. Chiar credeti ca se va reusi solutionarea problemelor zilelor noastre cu scheme de organigrame concepute acum 2-3 decenii??? Hai sa fim seriosi si sa asam o data polemica asta duplicitara de o parte si sa facem pt cetateni ceva, nu pt voi, politicienii care viseaza sa fie alesi. Please.”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *