….. asculta Mozart în copilărie

După ce i s-a reproșat în dese rânduri faptul că îl cam doare la talpa de la adidași de faptul că junii din Schei au peste an diferite jocuri strămoșești, el nefiind prezent, ba mai mult, o mai arde și vitejește pe la competiții sportive, „ Guvernatorul” USR-ist al Brașovului și-a făcut timp să își facă vizibilă prezența pe la Jocul Strămoșesc de la Crucea Dreptății.

Clar, omul a venit cu un nod în gât, el dovedind în cele mai intime ipostaze ale labirintului său interior că îi cam „ pute” genul acesta de manifestări.

Bine, tot el „ se mieuna” în scris patetic cu o zi înainte, mărturisind că îl iubește pe Mozart, și împărtășind cum în copilărie adormea pe vinilurile cu muzică clasică, cel mai iubit dintre viniluri fiind „ Mozart cu trăsurici”. Și aici deschid o paranteză. Pun pariu că îi plăcea partea B a vinilului care conține „ O glumă muzicală. KV 522”.

Patetism hipsteresc! Omul își reclădește imaginea după ce a fost izbit de toți pereții, în timp ce scotea din toate buzunarele diferite strategii de a îngropa orașul. Și a observat că nu mai ține prosteala și vrăjeala. Și încearcă acestă reclădire a imaginii cu „ Amintiri din copilărie”. Care, paradoxal, este marcată de „ O glumă muzicală.KV 522” a lui Mozart, Coliban oferind o „ glumă” groasă și dureroasă brașovenilor ca lecție politică, administrativă, managerială, decizională, executivă.

Aș fi preferat să asculte Azur „ cu vaporaș”,  care era în mare vogă atunci, dar să-și facă treaba pentru care a fost ales.

Într-un singur sens Coliban are dreptate. Unul singur! Brașovenii văd! Văd și judecă! Pentru că brașovenii nu sunt proști și văd cum se duce de râpă orașul. Brașovenii simt pe pielea lor binefacerile oamenilor noi în politică, ale transparenței și ale lozincii „ fără penali în funcții publice”.

Brașovenii văd cum orașul se scufundă în gunoaie, nepăsare, gropi, duhoare pestilențială, precum și în comportamente demne de manualele lui Freud care emană grosier dinspre Primăria Brașov.

Brașovenii sunt sătui de „ talentul” lui Coliban. Și-a dat arama atât pe față cât și pe spate. Brașovenii au realizat că fanul lui Mozart nu a făcut altceva decât să seducă un oraș întreg, după care să-l posede hâd și violent, cu o rapacitate demnă de un film de groază.

Oricum, în toată povestea asta există și un lucru bun. Conform raportului Camerei de Conturi, acela care nu e public ( încă) dar din care părți esențiale au ajuns în presă spre disperarea „ guvernatorului” Coliban și a găștii ce se hrănește cu nervii, timpul și credulitatea brașovenilor, în afacerea F.C. Brașov, #primarulZERO al Brașovului ar fi incompatibil.

Și asta, când ANI ( Agenția Națională de Integritate) se va pronunța, va fi începutul slujbei de înmormântare politică pentru melomanul nostru inocent. Care în acel moment va realiza că decesul lui politic a început cu ceva timp în urmă, doar că certificatul de deces va fi emis nu de electorat, ci de ANI.

Nutresc speranța ca, pentru binele acestui oraș, mandatul de „ guvernator” a lui Coliban să se termine exact ca RECVIEM-ul lui Mozart. Brusc și fără final!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *