Administrația USR ne dă mui…muzică până cădem lați. Cultură pe pâine cu magiun

Curat progresism la ceas de vară. Că așa e la Brașov. Cu urlete, ghiorlăituri și multă îngesuială. Cică mui…muzică.

Și o ardem în neștire sub ilustra baghetă a găștii USR din Primăria Brașov care calcă accelerația nesimțirii, lipsei de profesionalism și a miserupismului vârtos.

USR-ul lui Coliban „ Mozart cu trăsurici” consideră un act de cultură parazitarea până la viol intelectual a străzilor din Centrul Istoric, unde mui…muzica ( da sfânta muzică) e dată solid, grotesc și fără măsură la maxim. Ca să spele creierele locuitorilor a căror singură vină e că locuiesc în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. În rest rămâne cum m stabilit. Mizerie, nesimțire și surzenie apocaliptică la nevoile cetățeanului. Curat Colibanism!

Mai mulți cititori ( da, culmea, am cititori) m-au atenționat în legătură cu o postare de pe Facebook, a scriitoarei Ioanei Pârvulescu. Care fără vina ei locuiește în Piața Sf. Ioan . Și care aseamănă nenorocirea de administrație care ne-a picat pe cap cu niște torționari. Mie mi-a plăcut fraza de încheiere.

Am primit un răspuns de tot hazul de la Primărie, care se încheia cu convingerea că apreciem evenimentele! Noi spuneam că murim, că se încalcă legea, ei ne consolau că ne place asta”.

Dialogul absurd al surdului cu mutul! Sau a cetățeanului obișnuit cu niște creiere netede, netulburate. Comunicare abstractă ! Și nefuctuoasă!

Acum întreb și eu, ca trăitor în Brașov. Ce naiba aveți cu noi? Pe bune, faptul că respirăm și vrem să ne facem traiul cât mai simplu și mai ușor deranjează atât de tare încât dați în capul nostru cu orice. Și mai ales e interesantă fuga asta spre a înghesui totul în Centrul Istoric, Să fie mult, să fie prost, să fie înghesuială, să fie hipstereală.  Culmile abjecte ale haștagismului chinuie voluntar oamenii.

Băi rezistenților, da-ți-ne orașul înapoi. Ajunge! De doi ani vă scăldați cu nesimțire în ochii brașovenilor și tot ce puteți să faceți este să vorbiți. Steril și fără scop!

Fi-v-ar mui…muzica să vă fie!

Postare Ioana Părvulescu

„Torționarii din Brașov.

Numesc torționar pe oricine te chinuie fără a-ți da șansa de a te apăra. De anul trecut, orice perioadă de vacanță petrecută în casa familiei de la Brașov, cea de pe Strada Sf. Ioan, din Inocenții, îmi este distrusă de decibelii și urletele din piațeta din fața casei. Nu mai vorbesc de familia mea, care are nervii făcuți praf. Atac cerebral? Atac de cord? Ce trebuie să se întâmple ca să înțelegeți, stimate persoane care lucrați la Primărie, că spațiul ales nu e deloc adecvat pentru asemenea evenimente de ore întregi, că ne sacrificați cu cinism. Am mai sugerat să le faceți în fața Primăriei, dar pe stadion sau într-un teatru ar fi poate mai potrivit. Nu mă îndoiesc că dacă ar fi vorba de casa și familia oricăruia dintre dumneavoastră, inițiatorii, ați găsi soluții.

Repetițiile la diversele festivaluri încep pe la ora 14.00, iar unele concerte (de pildă cel de azi, 25 august) durează de la ora 17 la ora 23. Așadar între 14 și 23 nu se poate face, în casă, nimic: nici să citești, nici să scrii, nici să vorbești, nici să te odihnești. Sunt cam 50 de evenimente (de anvergură variabilă) pe vară. Cu ce v-am greșit? Casa trepidează și nu ai cum să te aperi de zgomot, de muzica devenită clește care-ți scormonește direct în creier și de bașii care trec și prin stâncă, darămite prin zidurile subțiri ale unei case vechi. Boxe uriașe și stații de amplificare ultimul strigăt asigură tortura. În filmele cu torționari, torturarea încetează dacă spui un nume. Ce nume trebuie să spun? Poate pe al primarului?
Iubesc Brașovul, dar Brașovul (sau Primăria lui) nu mă iubește pe mine.
PS Se încalcă sigur legea, am măsurat. Anul trecut am făcut plângeri pe la toate instituțiile statului, Poliție, Primărie – principalul organizator –, Agenția pentru protecția mediului, am cerut audiență la domnul primar, dar nu mi s-a acordat. Am primit un răspuns de tot hazul de la Primărie, care se încheia cu convingerea că apreciem evenimentele! Noi spuneam că murim, că se încalcă legea, ei ne consolau că ne place asta.”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *