Nesimțire haștagistă pe trotuarul de pe Iuliu Maniu

Îmi place până la ataraxie faptul că USR-ul face un circ monstruos la nivel național, demonizând tot ce se poate demoniza pentru a mai câștiga un vot sau două, și pentru a fideliza bazinul din ce în ce mai mic și mai secat de susținători.

Românii au realizat ce specimene demne de „ Ferma animalelor” ținea partidulețul ascuns în haznaua haștagistă. Dar arama pe față și pe spate și la stânga și la dreapta a apărut când a fost nevoie ca sloganul să se transforme în fapte. Acolo s-a produs ruptura ideologică . Acolo s-a produs căderea liberă a partidulețului. Când realitatea a venit și a izbit cu tărie mufarina partidului.

Obișnuit să dezbată socialism idilic cu accente umaniste la cafenelele de pe bulevard, au constatat că ideile progresiste au cam găsit un teren infertil. Și că România nu numai că e nepregătită de asaltul progresist, ci nu va „ hali” niciodată prosteala respectivă. Pentu că a halit comunism!

Ceea ce e cel mai chinuitor e faptul că hipsterimea sudată de neomarxismul reinterpretat a considerat că legea ( bună, proastă, așa cum e ea) se aplică facultativ, după urechea care susține jointul progresist.

La fel s-a întâmplat și cu trotuarul de pe Iuliu Maniu din Brașov. Decopertat cu gândul de a fi asfaltat la foc automat în aplauzele haștagiștilor fierți pe socialism de cafenea, a rămas în stadiul de piatră spartă și tălpi de pantofi zdrelite.

Primăria spune că tocmai se pregătește achiziția de pavele. Pentru că, ce să vezi, acolo e o zonă de protecție care solicită pavele și nu asfalt. Lucru care ar fi trebuit să fie știut de către progresiștii sudați de Marx. Că așa prevede fișa postului pentru care primesc salariu.

O gură „ rea” de la umbra Primăriei s-a confesat cu jumătate de gură zicând că te fapt a cam trecut DNA-ul pe la sediu, a ridicat niște documente, și a și oprit lucrările. Adică se aplică legea. Care, spre uimirea întregului partid, nu e facultativă.

O altă chestie interesantă e că avizul de la „ cultură” a apărut după vreo săptîmână de la debutul lucrărilor. Interesant sau ce?

În fine, sper să nu ne prindă înghețul cu trotuarul în costumul lui Adam.

Și riveranilor le urez multă baftă și tălpi solide la încălțări, răbdare și tutun.

Pentru că gașca USR din Primăria Brașov doarme un somn monstruos în care visele amestecate șoptesc un progresism umanist strâmb și tarat de te întrebi dacă Marx chiar a vrut chestia asta, sau era și el pe „ legale”.

Hai vă pup pe creier!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *