Slavă Domnului că n-are USR-ul majoritatea în consiliul local că în ăștia doi ani de mandat ne luau dracii cu ei!

A ieșit din nou Coliban pe Facebook cu lacrimi în ochi. Că PSD și PNL sunt răi și pricinoși și se opun politicilor deștepte de îți cad unghiile de le promovează Uniunea Sabotați Brașovul ( Ups, mă scuzați, USR-ul).
Că cică PNL și PSD s-au opus la proiectul masă caldă în școli, și vor crăpa copii de foame. Nu că n-ar fi stat cu mașul gol din septembrie 2021 până în aprilie 2022 până a catadicsit madam Boghiu să găsească furnizori de corn și lapte. Bio-Eco-USRism. Anyway, le-a schimbaat meniul la copii, acum am înțeles că au mere și lapte. Combinație fatală pentru o explozie de colon.
Să înțelegem, așa a văzut Coliban în Franța, și de acolo a luat lumină. Probabil tot acolo a văzut și că bucătăria e la CATTIA, și Dragoș David mestecă cu polonicul în ciorba de mere cu lapte.
Tot la capitolul gândire scoasă din puțul userist trecem și cantina socială și organigrama.
Asta e, vrea Coliban cantină nouă. La început o vedea la Cimitirul Municipal, apoi lângă clădirea Direcției de Asistență Socială.
Și nu, nici vorbă de calcule eronate și idei delirante pe banii brașovenilor. PNL și PSD, ăia sunt de vină că-i caută în coarne lui Coliban.
Cât despre organigamă ce să mai povestim? Pun hoardele de sinecuriști presiune pe Coliban din interior, că vrea și burta lor să roadă un os prin primărie. După ce au văzut ce bine o duc sinecuriștii care au prins trenul prin Agenția Metropolitană, se înghesuie la ușa lui Coliban ca să-i ajute și pe ei.
Curat mizerabil!
Acum, eu dau dreptate PNL-ului și PSD-ului. Pentru că senzația mea este că USR-ul are un comportament de hoț de buzunare. Ei fac tot posibilul să prindă PNL și PSD în offside, și când iuțeala de mână și nebăgarea de seamă se vor sincroniza, vor lăsa consilierii locali ai PNL și PSD ca la dentist. Adică crăcănați de uimire!
Bine că între timp, în politicianism s-a inventat o chestie de-i spune compromis. Sau înțelegere. Sau negociere politică.
Slavă Domnului că n-are USR-ul majoritatea în consiliul local că în ăștia doi ani de mandat ne luau dracii cu ei!
Cât despre Coliban ce să vă mai povestesc? Nu că n-am ce, dar îmi pierd timpul cu el.
Omul n-a înțeles nimic din ce e în jurul lui. Un nimic crâncen!
bine că vine FOV-ul și se dă acolo în stambă pe bani publici.
Postare Allen Coliban
„ În ședința de ieri, consilierii locali PNL și PSD au respins, pentru a treia oară la rând, proiectul Masă caldă în școli. Nu a contat cât de bine am documentat proiectul, nu au contat argumentele și cifrele prezentate, nu a contat cât de benefic sau de necesar este acest proiect pentru elevii şi părinţii din Brașov.
Masa caldă este un proiect pe care îl susțin încă dinainte de a deveni primar, el regăsindu-se și în programul meu politic. În noiembrie 2021, am avut ocazia să văd cum funcționează efectiv sistemul de masă caldă în școli și ce beneficii are pentru întreaga comunitate, în oraşul înfrăţit Tours (Franţa) pe care l-am vizitat la invitaţia primarului Emmanuel Denis.
De atunci și până acum, am căutat continuu soluții.
Am făcut un sondaj în rândul școlilor din Brașov, care a confirmat nevoia și oportunitatea mesei calde, iar 14 școli și-au exprimat intenţia fermă de a se implica în proiectul pilot, acestea însumând un număr de 5400 de elevi.
Am purtat discuții cu reprezentanții HoReCa din Brașov, care sunt foarte activi și deschiși la colaborare, precum și cu Ambasada Finlandei și cu diverși experți. Am pus pe picioare un concept care să acopere toate etapele: aprovizionarea, pregătirea mesei – aici soluția cea mai bună fiind transformarea și operaționalizarea bucătăriei de la CATTIA -, provocările legate de distribuție, etc, astfel încât să asigurăm atât eficienţa financiară a proiectului, cât și un nivel ridicat de calitate a meselor oferite elevilor.
Am pus la punct un plan pentru demararea proiectului pilot și am elaborat proiectul de HCL, pe care l-am supus la vot în Consiliul Local în trei ședințe consecutive: pe 28 iulie, pe 5 august și ieri, pe 25 august. De trei ori la rând am adus argumente și dovezi, am explicat și am răspuns la întrebări cu toată deschiderea și bunăvoința. Am invitat la dezbateri pe fond, cu argumente, pentru a înțelege dacă există rețineri sau temeri reale. Nu am primit niciun argument, doar abținere în bloc, pe modelul deja cunoscut.
Pe lângă masa caldă, consilierii PNL și PSD au respins, în același mod, și alte proiecte despre care am tot vorbit, precum cantina socială, bursele pentru competențe digitale Generația Tech, școala buffer sau organigrama Primăriei.
Voi continua să susțin aceste proiecte și voi folosi toate instrumentele legale pentru a le pune în aplicare. Cu siguranță ele se vor regăsi pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local.
Până atunci, vă întreb pe aceia dintre voi care sunteți părinți: cât de mult v-ar ajuta să beneficieze copiii voștri de o masă caldă, sănătoasă, la școală?”
Dan VÂJU
#InformatiaBrasovului
informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *