La Brașov, USR-ul se comportă cu bugetul primăriei de parcă ar fi banii partidului

Din nou geniul lui Coliban solicită o ședință de îndată. Și acest lucru se întâmplă pentru că unele școli din Brașov sunt în renovare și sălile de clasă sunt insuficiente.

Și geniul USR-ist nu vede altă ieșire din impas decât închiriind spații cu destinația săli de clasă cu suma de 5 euro per metru pătrat pe lună, la care se adaugă și 3 euro per metru pătrat pe lună pentru mentenanță. Suma totală se ridică la câteva milioane de euro.

Milioane de euro!

Milioane de euro! Și asta în cazul în care USR-ul a demonstat că din punct de vedere administrativ e un dezastru. Că viziunea lor la nivel național, acolo unde au primari, e de fapt un coșmar pentru locuitori. Cu două excepții notabile. Câmpulung Muscel și Victoria.

Doi ani de dezastre administrative se împlinesc imediat pentru noi de când ne-am dus pe fenta USR-istă.

În cazul de față, al închirierii de spații cu destinație săli de clasă, dacă USR-ul ar fi avut un pic de viziune administrativă, ar fi pregătit din timp un set de măsuri care să prevadă și faptul că se pot organiza licitații pentru închirierea acelor spații.

Ori acum, sub presiunea timpului și a părinților, USR-ul lui Coliban în loc să scoată din joben un iepuraș, scoate din joben un șobolan mort. Iepurașul ar fi fost procedurile de licitație care ar fi fost acceptate de către consiliul local. Șobolanul e achiziția directă.

Și îmi place cum chiar acum, USR-ul aruncă vina în curtea PNL-ului și a PSD-ului. Că ei nu vor. Că ei bagă bețe în roate. Că ei nu mai încap de Coliban și de geniul USR-ist prin primărie. Că, onor, primarul și gașca înfiptă la conducere vor să facă bine, dar PNL și PSD sunt oameni răi, pricinoși și bagă bățul prin gard.

Senzația mea e că oricum, administrația USR a Brașovului e tot timpul prinsă pe picior greșit. Dispusă să facă tot timpul câte o cârpeală pentru a salva situația, doar, doar iese cu obrazul curat. Și sunt exemple notabile de „ tango” cu legea și realitatea. Exemple de „ stai așa că nu-i așa” în care Coliban face piruete legale și magie fără har sunt cu carul.

Când nu te pricepi, nu te pricepi! Las-o naibii și du-te liniștit! Pentru că, în schimb, Brașovul va ajunge pe fundul gropii, și după încă doi ani de mandat va rivaliza cu orașele Petroșani și Caracal.

Și când te gândești că în campania electorală promiteau administrație cum n-am mai văzut și transparență de leșinai de placere, acum, în loc de tăria, creierul și capacitățile mult promise, avem scuze, victimizări și explicații care nu stau în picioare.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *