USR a găsit cheia! Românul suportă orice până la copil. Dacă copilul e necăjit…primește Coliban 3 milioane direct în pixul lui primar și toată lumea e fericită

La Brașov administrația USR-ul utilizează tehnici de manipulare a opiniei publice direct din manual și pune mâna

Ieri a fost o nouă ședință de Consiliu Local, ședință la care s-a lăsat cu scântei, urlete, țipete, amenințări și, mă rog, toată pleiada de comportamente ce însoțește o astfel de ședință anunțată ca fiind „ incendiară”.

Subiectul dezbaterilor – școala buffer. Adică un spațiu pus la dispoziție de către municipalitate în care elevii care nu au loc prin școlile lor din cauza renovărilor, merg la școala buffer.

Bună ideea? Eu zic că da.

Numai că aici apare un mare „ dar”. Și un scop în sine care mie personal îmi dă cu virgulă.

Practic, spre finalul lui 2021 și începutul lui 2022, onor Primăria lui Coliban a încheiat o serie de contracte cu diferite companii pentru a reabilita undeva în jur de zece unități de învățământ. Pentru încă vreo 40 de unități de învățământ încă se lucrează la documentații, dar vor intra și ele în diferite lucrări de reabilitate. Adică lucrări de eficientizare energetică sau pentru obținerea avizului ISU. Ori construirea unui gard sau a unei săli de sport.

Coliban știa de atunci ( și dacă nu știa pentru că este un manager extrem de slab, a aflat pe parcurs) că în toamnă va avea o problemă reală cu elevii din unitățile de învățământ unde sunt lucrări în desfășurare.

Și aici începe șarada! Pe la sfârșitul lui iulie 2022 acesta bagă sub nasul consilierilor locali, conform obiceiului bun al administrației USR care a promis că va face totul ca la carte, o documentație fără cap și fără coadă, solicitând aproximativ ca 3 milioane de lei să fie destinați pentru achiziție directă de spații pentru școala buffer. A justificat acest lucru cu lipsa timpului până la începerea școlii, timp necesar pentru a pune la punct documentația necesară unei licitații. Transparență USR-istă!

Cum ar veni, Coliban a zis că aranjează el treaba „ pe încredere”, negociază el direct, că nu mai avem timp de licitații și alte prostii.

Văzând că nu i-a mers „ combinația”, a făcut exact ce scrie în manualul de manipulare. A zgândărit opinia publică. Și dacă de obicei opinia publică nu e receptivă la faptul că e plin de gunoaie prin oraș, că iarba a fost tunsă după ce a ajuns la brâu, că pute de la groapa de gunoi, că e poluare ca în India și China, că locurile de parcare sunt extrem de puține, ei bine, la faptul că copiii vor merge la școală în trei schimburi afectându-le viața extrem de aglomerată, împărțită între școală, meditații, activități sportive și creative, a fost extrem de receptivă.

Orice până la copii!

Și în disperarea de cauză, fără să înțeleagă pe deplin substratul și scopul subiectului, oamenii s-au dus cu o falcă în cer și una în pământ la ședința de Consiliu Local, au pus presiune, s-a votat hotărârea respectivă și USR-ul, Coliban și gașca din fruntea primăriei au pe mână o grămadă de bani.

De data acesta le-a ieșit. Coliban cel izbit de presă și de adversarii politici din toate părțile pentru zeci de lucruri pe care fie nu le face, fie le face defectuos, fie le ascunde, cu presiunea străzii, a disperării părinților, a rupt gura tuturor detractorilor.

A arătat că deține puterea ( bine, obținută prin manipularea adevărului), are și acces la aproape 10% din bugetul Brașovului, și și-a demonizat și adversarul politic.

USR a găsit cheia! Românul suportă orice până la copil. Dacă copilul e necăjit…primește Coliban 3 milioane direct în pixul lui primar și toată lumea e fericită.

Concluzia mea este următoarea. Anul viitor va veni din nou Camera de Conturi să-l caute pe Coliban pe la cheltuieli. Și tare îmi e că va considera și suma asta disponibilizată pentru achiziție directă în loc de licitație o chestie un pic certată cu legislația în vigoare. Dar până atunci e bine și cald la vară, și chef mare la USR.

Acum mai am o întrebare. Oare cât sunt 10 la sută din 3 milioane de euro? Întreb pentru un prieten!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

2 thoughts on “USR a găsit cheia! Românul suportă orice până la copil. Dacă copilul e necăjit…primește Coliban 3 milioane direct în pixul lui primar și toată lumea e fericită

  1. Hai mars, jegule cu pretentii de ziarist! Nu scapi nicio ocazie sa le faci jocurile alora din psd si pnl. Unii dintre ei au fost consilieri ani de zile si nu au facut nimic. Ieri si-au luat muie de la cetateni, cum merita. Dar nu o sa scrii tu despre asta. La cat de ticalos esti, poate coliban sa spuna si ca iarna e rece si tot ai manca un cacat despre asta.

    1. Ehe, nu te-am auzit să mă lauzi când îi suflam lui Coliban în pânze în campania electorală…mișto barosane. Atunci când îl pictam pe Scripcaru jocurile cui le mai făceam? A? Aud? Cât despre m.UE, aia au luat-o cetățenii de la Coliban și gașca USR din fruntea primăriei. Mai rar așa personaje, numai unul și unul. Și bănuiesc că ai citit ci „ Jurnalul lui Georgel”. Dacă nu, vezi că sunt pe aici pe blog vreo 30 de episoade. Era bine atunci pentru Coliban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *