Au început urmăririle penale la Primăria USR din Brașov. Coliban este printre cei cercetați

Coliban face pe Facebook  un anunț apocaliptic și în același timp axiomatic –  „ Administrația se face în stradă”.

A aflat și el după doi ani de mandat faptul că job-ul primarului e să ia la pas orașul și să vadă ce nu e funcțional. DOI ANI i-a luat ca să afle acest lucru simplu.

Ca atare a început să facă act de prezență ici și colo, să molfăie câteva cuvinte propagandistice în fața oamenilor care sunt adunați pe la Oktoberfest, uneori își ia hate live, uneori își ia hate pe Facebook, dar toate sunt bune și frumoase și cald la vară. Și sperăm că și la iarnă.

Acum, omul are lucruri de ascuns sub preș, și iese la înaintare doar, doar mai prinde și el un dram de credibilitate. Pentru că se vede de la o poștă că a troznit cu mucii în fasole de a crăpat blidul. Practic a troznit așa de tare încât s-a dus naibii cam tot, reușind să ducă sub nivelul mării și pe el, și gașca USR din Primăria Brașov, și partidulețul. Și dacă își propunea să facă zob filiala și orașul nu-i ieșeau așa de bine.

Utilizând o combinație de infantilism și inconștiență, dublată de o atitudine pasiv-agresivă, timp de doi ani s-a uitat la oraș de parcă a urmărit un film la televizor. Și nici măcar nu a înțeles proporțiile dezastrului. În primul rând pentru brașoveni, care se plâng cu zecile că orașul e mizer și neîngrijit, că lucrările se fac, acolo unde se fac, de mântuială, și în al doilea rând pentru partidul din care provine, care pierde membri și simpatizanți.

O hemoragie pe care Coliban s-a hotărât să o stopeze acum. După doi ani de mandat!

Problema e că inconștiența și infantilismul, precum și atitudinea pasiv-agresivă au dus nu numai la administrarea proastă a orașului, ci și la ceva plângeri penale, care s-au transformat în dosare de cercetare penală. Cum ar veni, din punctul de vedere al organelor de cercetare penală, plângerile nu sunt făcute doar la „ dușmănie”, ci se pare că au substrat ce contravine legislației în vigoare. Substrat ce îndeplinește condițiile ca o faptă făcută de cineva să fie încadrată la faptă penală.

 

Cum? Fapte penale la USR Brașov? Dosare de cercetare penală?

Răspunsul e DA!

 

Să cităm, ca să nu fim citați – „ (…) începerea urmăririi penale in rem ( cu privire la faptă – nota redacției) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (…) constând în aceea că Ioana Maftei, (…) Allen Coliban și Flavia Boghiu au determinat un număr de 12 consilieri locali, membri ai partidului USR Brașov, să voteze (…)”.

Aoleu? Păi cum așa? Se poate?

Dar cu trotuarul de pe Iuliu Maniu cum rămâne? De ce nu se termină lucrările și e lăsat de izbeliște? Ce răspuns primesc oamenii când întreabă de ce nu „ înaintează” lucrările?

Cităm din nou, ca să nu fim citați – „ (…) informațiile în cauză au fost solicitate într-un dosar penal (…)”.

Adică se confirmă varianta că lucrările au fost oprite de procurorul de caz sesizat de către cetățeni de faptul că acolo USR-ul dorea asfalt, dar fiind zonă protejată, trebuie puse pavele, iar avizul de la „ Cultură” a venit la o săptămână de la debutul lucrărilor?

Păi și atunci de ce Primăria Brașov răspundea prin purtătorul de cuvânt în data de 9 august 2022 că cel care efectuează lucrarea este în faza de achiziție pavele și după finalizarea procedurii va începe montarea acestora?

Sau lucrurile nu au legătură?

Chiar așa o face de oaie USR-ul în frunte cu Coliban care are datoria să vegheze la respectarea legii?

Răspuns -chiar așa.

Mostrele de analfabetism administrativ și de management dezastruos marca USR, asupra cărora presa ( o anumită parte a ei, ăia răi plătiți de PNL și PSD) atrăgea atenția după, ATENȚIE, prima lună de mandat a lui Coliban, se pare că sunt reale și mai mult, certificate de către…organele de cercetare penală.

Ia partidulețul atitudine? Nu, cum să ia atitudine când e „ cald” la „ guvernarea” locală. Pare să zică faptul că nu e nici o problemă, mergem înainte cu un Coliban vesel, plimbăreț pe la lucrări și grabnic postac pe Facebook.

 

Frumi sau ce?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *