RIAL face cifre bune pe cârca brașovenilor

Că așa e când ești șef pe administrație. Ca pe plantație. Tu dai directive din postura de șmecher patentat și prostimea execută, iară nevoiașul bagă mâna adânc în buzunarul oricum spart și gol și hrănește bugetul.

Să fie prosperitate și cifre bune numai la cei care merită!

La restul, foame!

Mi-a sărit în ochișori o chestiune tare faină ( mișto sau ce?) în legătură cu propunerea de rectificare a bugetului aprobat pe 2022 la compania RIAL.

Cică au încasat mai solid decât se așteptau, ca atare e cazul să schimbe macazul. Când „ e ” bani, „ e” de toate!

Mie mi-a plăcut aia cu creșterea veniturilor din chirii, taxe și comisioane.

Păi au crescut chiriile la RIAL? Au crescut. Cum au crescut ele? Ca Făt Frumos. Adică într-un an cât în șapte, pentru cei care au deschis cărțile de basme mai târziu.

Păi au venit banii din taxe și comisioane? Au venit ca la lăutari. Fără număr, fără serie.

Frumi sau ce?

Păi și pe cale de consecință nu se rectifică bugetul, ca să fie bine, să nu fie rău, că abundă banul smuls de la popor spre mândria întregului partid? Asta nu știu pentru că trebuie să treacă prin Consiliul Local.

Ce mă frapează e comportamentul administrației. După ce că multă lume apelează la RIAL pentru un spațiu de locuit, care atunci când este găsit prin mărinimia companiei, e de obicei vai de steaua și mama lui, mai e închiriat și la licitație. A mișcat ceva RIAL-ul să pună la dispoziția cetățenilor spații măcar curate și igienizate? Nici vorbă.

Dacă ai cerere depusă ți se trântește în față un „ n-avem, mergeți la licitație”. Numai eu știu vreo 5 spații de RIAL, puse „ bine”. Dar asta nu este pentru orice mocofan.

Și să te mai pună sfântul să ai vreun deces în familie și să treci pe la cimitirele administrate de RIAL. Ai taxele de la ghișeu, care deloc mici nu sunt, după care mai ai taxele și din „ lumea reală”. Gropari, chestii, socoteli.

Ca să fie bine la toată lumea, mai puțin ălora care bagă mâna în buzunar să scoată banul!

Concluzie nu am. Dar în idealismul meu turbat speram că vine partidulețul și descâlcește și situația de la RIAL. În schimb ce a făcut? A schimbat doar vizitiul și căruța merge mai departe exact ca și până acum.

Hai să ne fie de bine!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *