La Compania Apa Brașov măgăria curge ca apa de la chiuvetă

Apa Brașov anunță acum câteva săptămâni că se scumpește apa. De parcă nu ar fi fost suficient de scumpă. „ Numai” vreo 25 la sută în plus. Pe motiv de …habar n-am. Uite așa de al naibii, ca să fie în ton cu lumea bună care scumpește tot, de la cutia de margarină la mașini. Nici măcar să zici că prețul e indexat cu indicele inflației. Nooo, așa din pix, să dea rotund să nu se mai chinuie Mimișor de la contabilitate.

Și scumpirea asta are loc de la 1 septembrie 2022.

Numai că, așa cum ne-am obișnuit, ca să nu mai complice lucrurile și să nu aibă frisoane Mimișor de la contabilitate, Compania Apa face o „ combinație” în mare stil pe banii abonaților.

Combinație descrisă de Nelu Corbu, fost consilier local.

Luați de citiți, apoi vă cruciți.

By the way, când și pe ce posturi se fac angajări la Compania Apa, că se pare că managementul acolo o duce mult mai bine decât la corporațiile de top. Și nici măcar nu au nevoie de marketing, produse noi, strategii de vânzări, că doar apa vine din cer și curge pe la robinet.

Postare Nelu Corbu

„ Buna dimineața la toata lumea mai puțin celor de la Compania Apa Brasov, adică acelei companii care a ales sa fure puțin la facturile din luna Septembrie.

Sa va explic:

-in luna August compania anunța ca tarifele de apa se vor modifica începând cu 1 Septembrie a.c. Adică facturile majorate ar trebui sa vina începând cu consumul efectuat pe aceasta luna, adică facturile din Octombrie.

Dar nu-i așa! Tocmai am aflat ca facturile din luna Septembrie, deci cele care contabilizează consumul pe August, au deja o componenta de aproximativ 10% din consum înregistrat cu prețul majorat, adică cel aplicabil de la 1 Septembrie.

Cum au justificat la telefon asta? Au spun ca citirile contoarelor pe luna August au fost date după data de 1 Septembrie și ca atare cu câte zile dai citirea mai “târziu” după data de 30 August cu atât îți vor calcula mai mult din consumul de pe August la noul tarif.

Dar așa ceva e o măgărie mare cât casa pentru ca citirea pentru luna trecută se da conform contractelor încheiate(!) cu asociațiile de proprietari, adică până în data de 7 ale lunii următoare. Adică termenul de “târziu” menționat mai sus nu ar trebui sa existe!

Evident că la telefon reprezentanta companiei a răspuns cu clasicul “nu pot face nimic în acest sens”.

Dar întreb, când v-ați stabilit singuri salarii de până la 10000 euro net/luna cum de ați putut face ceva “în acest sens”?!? Întrebare retorica, desigur, pentru ca sunt convins ca nimeni nu va răspunde la ea atâta timp cât nimeni din Acționariatul Companiei Apa(45% Primăria Municipiului Braşov, 45% Consiliul Județean) nu va intra cu buldozerul în voi așa cum nu au intrat nici când toată canalizarea infundata de noroi din municipiu a cauzat inundații în Brașov de arăta orașul mai ceva ca Veneția.

Din păcate problema facturilor din Septembrie va cădea doar in sarcina asociațiilor de proprietari care vor trebui sa explice cumva de ce 10% din consumul de pe August este taxat la tarifele din Septembrie, asta desigur dacă “cineva” nu va da niște telefoane sa întrebe de ce se întâmpla astfel de măgarii la Compania Apa Brașov. Mă gândesc că nici OPC nu ar trebui sa fie departe de acest subiect și poate o sesizare nu ar strica…

CC: Allen Coliban, Flavia Boghiu, Lucian Patrascu, Sebastian Badulescu, Sebastian Rusu, Adrian Vestea”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *