Prejudiciu! Conform Camerei de Conturi există prejudiciu! ( Documente oficiale!)

Și dacă tot ne-am apucat să scriem despre scandalul izbucnit în legătură cu controlul Camerei de Conturi la Primăria Brașov, e bine că a mai apărut un document, de data aceasta oficial, sub forma unei scrisori pe care Primăria Brașov a primit-o de la Curtea de Conturi și a înregistrat-o cu data de 22 august 2022.

Rețineți data!

Pentru că Coliban a scos scrisorica și a făcut-o publică în data de 20 septembrie 2022. Cum ar veni, la aproape o lună de la primirea „ Deciziei”. Deși, conform scrisorii, era obligat ca „ în termen de 10 zile calendaristice de la data primirii deciziei, aveți obligativitatea de a prezenta în consiliul local al UATM Brașov o copie de pe raportul de audit financiar și o copie de pe prezenta decizie”.

 

De ce a întârziat Primarul Coliban livrarea acestui document?

Păi pentru că dă dreptate presei care a publicat pe surse detalii picante din Raportul Camerei de Conturi. Pentru că dă detalii din culisele unei administrații incapabile să aplice legea, incapabile să administreze coerent, incapabile să fie transparentă.

Chestiuni aproape nemaintâlnite la alte primării.

Le enumerăm pe cele mai grave

  1. Nesolicitarea și nerecuperarea de la bugetul de stat a subvențiilor acordate de UATM Brașov operatorului de transport public local SC RATBV SA
  2. Nerespectarea reglementărilor legale la încheierea angajamentelor legale cu SC CORAL IMPEX SRL
  3. Nerespectarea prevederilor legale în cadrul procedurii de atribuire a Contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din Municipiul Brașov
  4. Nerespectarea prevederilor legale la aprobarea finanțării din bugetul local a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște
  5. Nerespectarea prevederilor legale la valorificarea folosinței imobilului „ Catacombe Brașov”

Dar pe departe, cea mai importantă frază din „ Decizia” comunicată este „ stabilirea în condițiile legii, a întinderii prejudiciului creat bugetului local prin finanțarea cu nerespectarea dispozițiilor legale a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște (…) pentru înregistrarea în evidența contabilă și recuperarea acestuia”.

Prejudiciu! Conform Camerei de Conturi există prejudiciu! Și de data aceasta „ vorbește” un document oficial!

SKM_4052-622092011200 (1) – Decizia Camerei de Conturi și Contestația UATM Brașov.

Și asta fără ca Allen Coliban să catadicsească să prezinte Raportul Camerei de Conturi.

A promis că-l va trimite consilierilor locali în seara zilei de 20 septembrie 2022 sau cel târziu în data de 21 septembrie 2022. Deși Camera de Conturi i-a dat zece zile calendaristice din data de 22 august 2022.

Vrem să cunoaștem și noi adevărul!

Și dacă e așa cum am prezentat informațiile venite pe surse, să vedem și demisia de onoare a lui Allen Coliban.

Pe bune….Ajunge!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *