Administrația publică din Brașov este sub COD ROȘU de incompetență și minciună

Mă uimesc două lucruri pe zi ce trece în legătură cu raportul de control al Camerei de Conturi care dezvăluie ce debandată administrativă și bătaie de joc are loc pe banii și nervii noștri la Primăria Brașov. Condusă măiastru de Allen Coliban.

Primul lucru care mă uimește este strategia de a „ gâtui furtunul” a primarului. Când presa a dezvăluit la începutul lui august 2022 că vin informații pe surse că raportul cuprinde pagină după pagină descrierea unor procedee nelegale, Coliban a ieșit repede la declarații ca să nege. Totul e bine și frumos când USR administrează. Când a fost obligat printr-o decizie a Curții de Conturi să pună la dispoziția consilierilor locali în zece zile calendaristice începând cu data de 22 august 2022, a lăsat-o să curgă aproape o lună. Când într-un final a pus la dispoziția consilierilor locali raportul buclucaș, ei bine, ce să vezi, acesta nu are anexele. Adică vreo 80 de pagini.

Coliban speră că „ gâtuind furtunul” informației care trebuie să curgă, că doar cu asta se băteau în piept usr-iștii, cu TRANSPARENȚA, va scăpa basma curată. Și că ne dă prosteală!

Al doilea lucru care mă uimește este faptul că un singur politician, unul singur a ieșit public cu declarații pe această temă. PSD-istul Lucian Pătrașcu. La PNL e o liniște de te dor ochii. La USR e chiar gaură neagră. Pro România, PMP, UDMR și alte formațiuni politice trec ușor pe lângă subiect.

Cât despre presă, numai cuvinte de laudă. Când subiectul cu raportul a „ pocnit”, doar trei publicații au oferit publicului informațiile venite pe surse. Transilvania365, Newsbv și Informația Brașovului. După „ apariția” raportului a publicat și Argumentul.

Cu siguranță, acum, după apariția raportului vor apărea articole în presă.

Public comunicatul de presă transmis de către PSD prin vocea lui Lucian Pătrașcu. Aștept cu interes și alte comunicate de presă. De la alte partide.

Spor la citit!

„ Decizia înaintată de către Curtea de Conturi și înregistrată la Primăria Brașov în data de 22 august 2022, la pagina 25 scrie NEGRU PE ALB faptul că „în termen de 10 zile calendaristice de la data primirii deciziei, aveți obligativitatea de a prezenta în consiliul local al UATM Brașov o copie de pe raportul de audit financiar și o copie de pe prezenta decizie”.

Primarul Coliban a considerat și consideră că această obligație, venită pe cale LEGALĂ nu se aplică pentru el și pentru administrația pe care o conduce.

În urma Deciziei emisă de către Camera de Conturi și pusă la dispoziția consilierilor locali cu întârziere, putem trage niște concluzii care indică faptul că administrația publică din Brașov este sub COD ROȘU de incompetență și minciună.

Conform Deciziei nr.13/12.08.2022, asupra Primarului Coliban planează diferite suspiciuni, pentru faptul că a cheltuit bani nelegal din bugetul local. Decizia Curții de Conturi exprimă foarte clar și fără nici un fel de dubiu, o serie întreagă de nerespectări ale prevederilor legale.

Ce dovedesc aceste comportamente de sfidare a legislației și a bunului simț pe care nici unul dintre noi nu vrea să-l vadă la un ales local?

Dovedesc faptul că Allen Coliban este un mincinos pentru că a negat tot timpul ceea ce era evident. Faptul că a finanțat nelegal Asociația Club Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște.

În plus mai dovedesc și faptul că Primarul Coliban este arogant, refuzând cu obstinație orice fel de critică, inclusiv critica constructivă și refuză alte păreri, de cele mai multe ori avizate, care contravin cu agenda lui personală.

Și mai dovedește și faptul că este incapabil să se concentreze până și la cele mai elementare lucruri ce țin de buna administrare a Municipiului Brașov.

Solicit pe această cale DEMISIA lui Allen Coliban din funcția de primar!

Este suficient și este de-a dreptul revoltător ceea ce ne-a arătat și dovedit Primarul Coliban după doi ani de mandat!

Ne aflăm în fața unei stări de fapt flagrante, în care Allen Coliban a demonstrat fără nici un dubiu faptul că este o persoana care nu iubește și nu exprimă adevărul, un personaj leneș pentru că toate proiectele promise brașovenilor întârzie.

USRPLUS în forurile lui interne deliberative trebuie să ia act de cele comunicate de către Camera de Conturi și de comportamentul absolut netrasparent al lui Allen Coliban la adresa cetățenilor, și să îi retragă sprijinul politic și să-l dea afară din partid!

Subprefect Lucian Patrașcu, Președintele Organizației Municipale PSD Brașov”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *