Administrația Coliban pare desprinsă din filmele de comedie. Alea tragic de proaste

Vine Camera de Conturi peste Coliban. Personajul nostru își face băgăjelul și dispare trei săptămâni în concediu. Că așa e când vin organele statului în control, tu îți pui palma în dos și faci act de absență. Mare om, mare caracter, mare manager.

Pe perioada controlului sunt descoperite câteva chestiuni nelegale. Chestiuni pentru care o sumedenie de angajați ai primăriei dau cu subsemnatul în note explicative. Exemplul cu cine a dat cheia Asociației Amural e definitoriu pentru actuala administrație. Cum care cheie? Aia de la catacombe. Catacombe în care a funcționat un muzeu „ la negru”. Culmea, atât madam viceprimar Boghiu cât și primarul Coliban știau de situație. Un fel de las-o așa, deschide muzeul că facem noi rost de autorizații după. Îți stă mintea în loc!

Sau faptul că la Asociația Club Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște, Coliban era și membru, pentru că din eroare, dezinteres, omisiune, „ a uitat” să plece din asociație conform legislației în domeniu, dar și reprezentant a UATM Brașov. Și bugetul local a vărsat vreo 3,5 milioane de lei într-o chestiune devoalată de către Camera de Conturi ca fiind în contradicție cu legislația în vigoare.

Pul alte multe chestiuni care indică faptul că USR-ul aplică legea cam când își aduce aminte de ea.

Apoi Camera de Conturi termină controlul, că doar nu era să stea câțiva ani la primăria Coliban. Și după ce termină controlul, la vreo săptămână trimite raportul. Raportul ce demonstrează faptul că administrația USR de la Brașov are un profesionalism de te ia groaza. Diletantism e mult spus. Și a dat administrației un termen de contestare a raportului. Frumos, elegant.

Anyway, după ce Coliban a dat ochii cu raportul, a început „ dansul”. Mai ales că, spre binele nostru, întreg procesul a avut câteva scurgeri de informații pe surse. Altfel era bine și frumos la vară, USR întindea plapuma pe țambal ( batista e prea subțire pentru câte au făcut) și nu se mai auzea nimic. Mai ieșea un pic la explicații Coliban ( e maestru la explicații, cred că are cel puțin un doctorat în explicații), după care trăgea draperia și îl durea la bolovanul de curling.

Acum îmi e clar de ce a retras-o în linia din spate pe Flavia Boghiu. Pentru că se pare că e direct responsabilă de chestia cu catacombele. Și cum să pui în cârca USR-ului care zbiera până la leșin că „ lege și ordine” și „ transparență” o astfel de gogoașă? Cum să te dai îngeraș imaculat când se vede de la o poștă că te-ai tăvălit până n-ai mai putut în mocirlă?

Cu toate acestea, deși adevărul a ieșit la suprafață și arată toate calitățile negative ale primarului ZERO și a găștii USR din primărie, Coliban face tot posibilul să minimizeze gravitatea celor relatate în raport. Să minimizeze și să întoarcă privirea opiniei publice în altă parte.

Nu e jenant! Jenant e puțin spus. E de-a dreptul revoltător!

Peste câteva zile va ieși la bilanț. Bilanțul de doi ani de administrare a Brașovului. Și acesta va arăta exact ca bilanțul de un an de administrare. O foaie A4 pe care sunt scrise două cuvinte – „ Vom face”.

Și acest „ Vom face” va avea loc undeva între două sărbători creștine. Respectiv Sf. Așteaptă și Paștele Cailor. Numai că acest „ Vom face” vine la pachet cu „ ce am făcut și a descoperit Camera de Conturi”.

Concluzie – aceasta este măsura valorii administrației USR a Brașovului. Un mare NIMIC care tronează pe soclul incompetenței, lipsei de profesionalism, minciunii, lenei și aroganței.

La care adaug o doză gigantică de duplicitate garnisită din plin cu explicații marca Coliban.

Ne-a ars USR-ul de nu mai avem aer!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *