( Surse) – Camera de Conturi e în control la Primăria Sânpetru

După ce Curtea de Conturi l-a călcat pe USR-istul Coliban la Brașov, găsind o groază de chestiuni „ certate” cu legea, de vreo câteva zile cică ar fi și la Sânpetru unde îl calcă pe USR-istul Arhire.

Dacă este așa, suntem absolut convinși că și din Primăria Sânpetru va curge jalea pe scări, exact ca la Primăria Brașov.

Că na…USR! Transparență, fără penali, lege și ordine…chestii grele.

Totuși, pentru ca procesul de control să meargă uns, avem câteva întrebări din public.

1. Există pricedură legală aprobată de Consiliul Local al Comunei Sânpetru pentru distribuirea de lemne de foc pentru familiile defavorizate ?

Din ceea ce spun oamenii , se pare că USR-istul Arhire a avizat expedierea de lemne de foc numai către anumite familii din comuna Sânpetru, fără a exista un criteriu clar și obiectiv având la bază un cadru legal. Poate o fi adevărat , poate nu , dar rugăm inspectorii sa verifice această situație ce pare un comportament discriminatoriu al Primarului Arhire .

2. Există un cadru legal pentru zecile de basculante care aruncă munți întregi de pământ și moloz pe un teren aparținând Comunei Sânpetru ?

De mai multe luni , zeci de basculante transportă si depozitează deșeuri din construcții și pământ de excavații pe un teren ce aparține proprietații publice a Comunei Sânpetru. Primarul Arhire a fost întrebat verbal despre această situație și a evitat orice fel de răspuns precizând că știe situația.

Probabil acolo se va ridica un nou deal Lempeș. Nu te pui cu ăștia care la cinci cuvinte scot din ei un „ eco” sau un „ bio”, și care la realizări în 2024, vor publica în ziarul USR-ist „ Mesagerul de Sânpetru” și imagini cu noul deal transformat în atracție turistică.

3. Care este cadrul legal pentru care primăria a plătit suma de 500.000 lei către asociația “ADI INTERSAL” cu titlul de taxă de cotizație , în condițiile în care Consiliul Local a aprobat o sumă mult mai mică ?

Așa cum spuneam , datorită “transparenței “ domnului primar Arhire este practic imposibil de a verifica dacă această informație este sau nu reală, de aceea rugăm public inspectorii să verifice si această posibilă situație .

Având toată încrederea în acțiunile Curții de Conturi ( doar am văzut la Brașov cum i-au studiat lui Coliban și firele de păr din cap, ieșind un circ care a ajuns până la urechile DNA-ului), sperăm ca în urma controlului să aflăm răspunsuri la diverse întrebări despre lucuri pe care USR-istul Arhire le face departe de ochii oamenilor.

Cu stimă,

Buzatu Dumitru Adrian

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *