Victor Ilie – ilustrul deputat pentru care hatereala e mai tare ca legislația

Long story short. Lucian Pătrașcu de la PSD iese ieri cu un comunicat de presă prin care spune publicului faptul că a depus la consiliul local Brașov un proiect pentru o hotărâre de consiliu local care are ca obiect gratuitatea pe mijloacele de transport în comun pentru zilele de sâmbătă și duminică. Cum ar veni, omul s-a dus la registratura primăriei Coliban cu hârtiile în mână, le-a înregistrat acolo după care a transmis presei un comunicat și s-a filmat pe Facebook.

Până aici, toate bune și frumoase. La care adaug două aspecte care pe mine personal mă cam pun pe gânduri. Primul, am avut deja două ediții ale Forumului Orașelor Verzi. Ok, înțeleg necesitatea, oamenii care vor un viitor verde au nevoie să se vadă față în față și să discute pe această temă. Temă stringentă. Îmi scapă însă rezultatul FOV-ului care s-a dovedit o sarabandă de pupături useriste și felicitări. Fără nici un rezultat palpabil.

Al doilea aspect – dintre toți politicienii din Brașov, politicieni cu și fără pretenții, Pătrașcu este singurul care iese la atac. Singurul care bagă înapoi pe gât rahaturile administrației useriste. Restul stau și se uită. Mai piuie PNL-ul prin postări pe facebook și conferințe de presă, dar nu merge nimeni cu tăvălugul, exceptându-l pe Pătrașcu.

Deputatul, fostul consilier local Victor Ilie, de profesie avocat ( atenție AVOCAT), se apucă ieri seară să comenteze la postarea lui Pătrașcu. Și printre atacuri, avocatul dă o dumă cât Casa poporului. Citez – „ (…) nu sunt consilier local. Nu am funcții de conducere în USR Brașov. Deci nu pot propune proiecte de HCL.”.

Conform domnului deputat, fost consilier local, de profesie avocat, faptul că nu e consilier local și faptul că nu are funcții de conducere în USR Brașov îl împiedică să propună proiecte consiliului local. Atenție din nou AVOCAT!

Și vine replica din partea lui Lucian Pătrașcu care nu face altceva decât să citeze un text de lege. Din nenorocirea aia de cod administrativ. Nenorocire pentru că nu le intră în cap useriștilor nicicum.

Ce zice textul de lege? Păi zice, citez „ (1) Proiectele de hotărâri pot fi iniţiate de primar, de viceprimar, de consilierii locali sau de cetăţeni.”

Nu scrie că trebuie să fi neapărat consilier local, primar, viceprimar, membru „ de conducere al USR Brașov”. Simplul fapt că ești cetățean al României te califică pentru treaba asta.

Punct!

Acum ce să facem? Să dezbatem de ce un deputat, avocat, fost consilier local nu cunoaște legea administrației? Să dezbatem de ce la comentariile lui s-au strâns muștele useriste să dea un like? Să ne arătăm îngrijorați că din punct de vedere social printre noi, în funcții importante ajung clotilde, colibani, fritzi și victorili care nu numai că nu cunosc legea, dar înainte de a deschide gura pe această temă, nu se informează măcar? Și după ce deschid gura și li se indică faptul că sunt un pic pe câmpie, continuă pe același ton virusat un pic de un pseudo autism simulat? Adică o țin pe a mea în ciuda tuturor evidențelor și dovezilor?

Concluzie – înțeleg perfect prin ce trece USR-ul. Vorba cântecului „ spate în spate, frate cu frate”. Dar să ai target să te faci de cacao zilnic? Să oferi muniție pe tavă adversarului politic? Pe bune?

Am înțeles când a fost treaba cu „ Puie Monta”, cu penalul de Dragnea, cu 10 August, că e necesar să ieșim în stradă și să ne spunem punctul de vedere. Am fost și eu în stradă și cu „ Roșia Montană” și cu gazele de șist, și cu OUG 13. Mi-am luat și pulane pe cârcă și coate la ficat de la jandarmerie. Am zbierat până am leșinat pe stradă și mi-am luat și gaze lacrimogene. Dar nu-mi imaginam că USR-ul născut în stradă în zgomot de pulane va aduce în prim plan astfel de oameni.

 

Victoraș tată….nasol!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *