Cică „ omul” lui Iohannis a făcut o cioacă de 600 de BMW-uri. Miștooo! Dacă era USR-ul la putere, făcea o cioacă de 600 de trotinete…

Îmi place cum îmi tot sugerează Facebook-ul o postare de-a lui Drulă, sponsorizată grav de către Uniunea Salvați ce mai apucați, sau mai bine-zis, Uniunea Salvați-ne de Noi. Cică la nivel înalt a avut loc o hiper combinație de îți aduni măselele de pe jos. Mai precis o licitație cu dedicație prin care Ministerul de Interne a achiziționat vreo 600 de BMW-uri, numai unul și unul. Că au pus prin caietul de sarcini al licitației limită de centimetri la înălțimea mașinii pentru că dacă nu ieșea Skoda nu-știu-care, ba neapărat 8+1 viteze, că dacă nu ateriza Audi în cărți care are 7+1, sau minim 1.9 cmc la motor că dacă nu apărea Mercedes cu motorașul de 1.4 cmc și se spărgea combinația. Licitația pare trasă de păr. Și USR-ul se tăvălește isteric la cei 7% care le-a mai rămas, dezvăluind tărășenia. Foame de imagine băieți, că s-a dus dracului și reforma statului și „ guvernările” locale și plusul transformat în REPER.

Că așa pățești când ești „ tare”!

Anyway, mă gândeam cum ar fi fost licitația dacă era USR la putere. Sigur licitau trotinete. Pentru că sunt eco! Și sunt în stare să pun pariu că o trotinetă bună, una așa pe la vreo mie de euro, bate orice bolid ziua prin București sau orașe mai dezvoltate unde ziua nu mai poți respira de mașini. Și dacă mai pui câteva sute de euro, iei o trotinetă cu câte un motor pe fiecare roată, de rup asfaltul sub ele, și mai ajung și la 80 de km la oră în câteva secunde.

Acum trebuie să înțelegem, chiar dacă avem voma în gât și suntem sătui și depresivi de performanțele negative ale statului român, că suntem într-o incapacitate aproape de neimaginat de a ne administra. Bafta mare e că indiferent ce vor ăștia de la putere, România și-a cam croit un drum, acum nu știu dacă singură sau ajutată, și porția din care „ băieții” pot mânca cu nesaț și fără urmă de tristețe sau regret, e din ce în ce mai mică. Pentru că a cam început să conteze lumea reală și economia reală, nu prea mai face Iohannis ce vrea el prin țara asta. Nici Simion, nici Șoșoacă, nici Ciolacu.

Ăștia de au ținut frâiele puterii acum au înțeles, după ascensiunea și decăderea AUR și USR, că în mare măsură că au cam făcut rahatul terci și au cam pierdut trenul din 2016 până în 2022, lucru care le-a cam afectat atât credibilitatea, și care i-a pus serios la treabă.

Atât AUR cât și USR au dus activismul civic la un nou nivel, neimaginat în urmă cu zece ani când încă nu era pusă pe tapet afacerea Roșia Montană. L-au dus la alt nivel, dar când a fost vorba de implicare politică, ambele formațiuni au rămas tot în stadiu de activism. Oamenii cu creier din România au înțeles acum că soluția nu este să pui activiști despletiți prin funcții, pentru că n-au soluții. Singura lor soluție e „ hau-hau” la pereți, și când câștigă alegerile și ajung jupâni pe bugete, încep sinecurile, aranjamentele, circurile. Adică tot ce fac și ceilalți, dar fără ștaif.

Nicușori, Clotilde, Fritzi, Colibani, Șoșoci și Simioni au demonstrat, făcându-se de un rahat monstruos, că nu e suficient să ai vorbele la tine și să manipulezi mase largi de cetățeni. Pentru că în momentul în care ești pus să faci efectiv ceva, dai în paradigma lui Celentano din Las Fierbinți. Iei avansul, îl bei și nu te mai duci la lucrare. Și dacă până la urmă te prinde clientul și te pune să lucrezi, se năruie tot ce faci.

Partea bună din toată povestea asta este că într-un final, atât PNL-ul cât și PSD-ul au realizat că vechile strategii sunt caduce și că au nevoie să îmbrace o haină mai europeană dar și una tradițională. Și că poporul se cam inflamează când scoți din buzunare diferiți Câmpeni, Ciuci, Dragni, roboți muți cu alură de profesori de fizică.

Adică electoratul s-a cam maturizat. Nu mai înghite nimeni rahatul lor propagandist.

Concluzie – realizăm că noi avem bani să dotăm Poliția Română cu 600 de BMW-uri? Cum ar veni în câțiva ani am sărit din Logan în Polo și din Polo în BMW. Păi dacă asta nu e dezvoltare, ce naiba mai e?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – evz.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *