A început campania electorală…??? Astăzi despre USR Brașov

USR-ul în 2022 este un fel de PNȚ-CD în 1998. Rețeta perfectă pentru dezastru! Și încerc doar să îmi amintesc despre guvernarea cu năbădăi de la începutul lui 2021, venită după un eșec la urne. Cu un an în urmă, USR-ul rupsese norma și obținuse la Europarlamentare un 22,4%, aproape cât PSD-ul care obținuse un 22,5%. Cai mari, orizonturi mici. Oameni și mai mici!

Și ca să înțelegem proporția dezastrului pentru USR, care este posibil să nu mai prindă la alegerile viitoare nici măcar pragul electoral de 5%, este suficient să ne uităm la așa-zisul protest de ieri, când 5 ( cinci) membri USR zgâțâiau un banner în fața porții Palatului Cotroceni. Asta înseamnă că nici măcar membri de partid, viță nobilă, nealtoită de activist, nu s-au obosit să iasă la protest.

La Brașov după alegerile locale din 2020 câștigate de Allen Coliban, zis #primarulZERO, zis mai nou primarul #PREJUDICIU ( mulțumesc #newsbv, de acolo am împrumutat-o), a reușit să facă efectiv zob administrația. Plecând de la greșeli tactice ( mă înțeleg cu ambii adversari politici, dar în speță cu nici unul, pentru că oamenii s-au prins că n-am de gând să mă țin de cuvânt), trecând pe la greșeli de nivel grădiniță – clasa 0 ( a ieșit dintr-o asociație la un an după ce ar fi trebuit să iasă, el figurând în dublă ipostază, și de reprezentant al municipalității, dar și de persoană fizică, intrând într-o posibilă stare de incompatibilitate), până la chestiuni flagrante ( muzeul AMURAL care a funcționat fără nici o autorizație sau aviz în catacombele de după ziduri, și pentru care a încercat să propună un contract consiliului local la vreo două luni după ce acest muzeu funcționa netulburat).

Aceste lucruri, precum și multe alte bâlbe, neclarități, minciuni ( zicea că este mare IT-ist și mare inginer când de fapt fusese exmatriculat de la facultate) i-au redus popularitatea undeva la jumătate.

Partidul a pierdut pe rând prin demisie trei consilieri locali. De doi cel puțin știu că au ieșit și din partid. Unul a invocat o problemă personală, ceilalți doi au invocat lehamitea. Tot așa a plecat și un deputat, invocând faptul că s-a cam săturat. Deputat care nu am înțeles ce a căutat pe acolo. Atenție, omul știe și poate, nu e ca primarul care e praf pe la toate capitolele.

Overall prin oraș e tristețe mare. Coliban repară cu greu una, și se strică zece. Și asta chiar dacă a primit proptea direct de la Cioloș sub forma actualului city manager, și chiar dacă l-a racolat la ceas de mare combinație pe directorul Agenție Metropolitane.

Și să înțelegem, USR-ul și-a făcut-o cu mâna lui. Nu i-a împins nimeni să persevereze în eroare. Au pariat totul pe o singură carte care a confiscat organizația împreună cu o mână de oameni. Și organizația, care în mare măsură este compusă din snowflakes-i ( indivizi mai slabi de înger – nota redacției), nu pot forma o opoziție reală din interior. Pentru că sunt bine spălați la cap de poveștile de autovictimizare ale lui Coliban și a restului conducerii. Omul rău de la PSD și omul rău de la PNL nu-l lasă să facă. Ce anume să facă? Păi locuri de parcare, curățenie, să nu lase rampele de gunoi dintre blocuri să se umple până ajung pe străzi, să asfalteze, să nu mai aibă sincope când e vorba de decopertat și refăcut un trotuar.

Nici măcar piste de bicicletă nu-l lasă să facă. Sau tramvai ( visul USR-ist suprem).

Palma grea a administrației de viitoare tristă amintire a fost trasă de Camera de Conturi. Presă a obținut procesul-verbal ce a urmat controlului Camerei de Conturi și a „ vărsat” din el. Proces-verbal care demonstrează că administrația USR este praf. Proces-verbal care are aceeași soartă ca alte documente pe care Coliban refuză să le facă publice, doar, doar oamenii uită de ele. Ei bine palma asta grea a venit după ce timp de un an și jumătate presa a dezvăluit rând pe rând zeci de nereguli decizionale și administrative, unele dintre ele transformate în plângeri penale.

Cu siguranță doi ani cât mai sunt până la alegerile viitoare sunt extrem de puțini pentru a mai face ceva. Chiar dacă de astăzi administrația ar funcționa perfect, nu mai sunt nici un fel de șanse pentru USR și Coliban să mai prindă ceva, orice peste doi ani.

Analiza arată faptul că chiar dacă la nivel județean există o alianță conjuncturală între PNL și USR, aceasta va fi desfăcută extrem de repede în pragul campaniei electorale.

Și dacă pentru partid nu mai există nici o șansă să ajungă victorios în alegerile locale în 2024, pentru Coliban lucrurile nu stau chiar așa rău. Dacă își va încheia mandatul „ în picioare”, acesta are șansa să intre în REPER, formațiunea politică a lui Dacian Cioloș, formațiune ce se preconizează a merge la alegerile viitoare în alianță cu PNL-ul. Și atunci, o alianță PNL – REPER, alianță ce pe plan local va fi umbrită de apariția lui Allen Coliban, l-ar repune în cărți pe acesta în cursa pentru Primăria Brașov. Deși mă îndoiesc că Adrian Veștea ar merge de braț cu acesta.

Totuși pentru Allen Coliban în configurația de mai sus îi poate fi „ rezervat” un fotoliu la Senat sau la Camera Deputaților. Scos la „ pensie” la umbra anonimatului. Așa cum îi place lui.

Concluzie. USR împărtășește soarta PNȚ-CD și nimic nu-l mai poate resuscita.

Mâine vorbim despre PSD

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *