Lucian Pătrașcu ( PSD) – „ Mandatul RUȘINII! Doi ani pierduți pentru Brașov! ”

Ne bate cu bocancul în poartă momentul bilanțului USR-ist din administrația locală a Brașovului.

Și nu putem să spunem ca niște români veritabili că ne bate la poartă cu „ bune și rele”. Pentru că ne bate doar cu „ rele”. Administrația USR a Brașovului a dovedit că este atât de slabă încât e o problemă de timp ca Brașovul să devinî un oraș nefrecventabil. Deja e un oraș mizer și aglomerat.

Din păcate pentru noi, nu există decât un politician care ia atitudine și iese „ la bătaie”. Restul stau cuminți pe margine și așteaptă ca barcuța lui Coliban să se scufunde.

„ La bătaie” iese Lucian Pătrașcu de la PSD. Cu toată sinceritatea, mă așteptam să iasă cineva de la PNL. Dar nu este cazul, am analizat joi de ce PNL-ul are o pasivitate vecină cu scăderea încrederii. Pentru că se pare că există o înțelegere pe sub masă. Înțelegere care este în dauna brașovenilor!

Să vedem ce ne transmite Lucian Pătrașcu la bilanțul de doi ani ai administrației USR-iste .

„ Mandatul RUȘINII! Doi ani pierduți pentru Brașov!

Brașovenii, după aproape doi ani de mandat al primarului Coliban și al USR-ului, se întreabă pe bună dreptate care este situația promisiunilor pe care acesta, împreună cu partidul, le arunca în spațiul public.

Întreb și eu, în numele brașovenilor unde sunt parcurile pe care Allen Coliban le-a promis? Dar parcările publice? Ce măsuri de mediu au fost luate de când ocupă fotoliul de primarul  al Brașovului? Unde sunt centrele de permanență medicală din Municipiul Brașov?

Brașovenii au nevoie să știe ce anume îl împiedică să se țină de promisiunile din campania electorală. Dar îl avertizez, autovictimizarea de care dă deseori dovadă, nu mai este o soluție! Și nici aruncarea vinei pe greaua moștenire! Și nici așa numitele „ piedici” din partea celorlalte partide din Consiliu Local. PSD a votat întotdeauna cu seriozitate și reală implicare, proiectele Consiliului Local care sunt în interesul brașovenilor, indiferent de cine a inițiat proiectul.

Brașovenii s-au săturat de minciunile pe care primarul Coliban le spune cu fiecare ocazie! Brașovenii s-au săturat de lipsa de profesionalism și de management defectuos de care primarul Coliban dă dovadă!

Suntem la doi ani de mandat, și tot ceea ce Allen Coliban ne-a servit nouă, brașovenilor, au fost scandaluri dese și impardonabile și lucruri pe care le-a ascuns de ochii noștri.

Am așteptat din partea administrației USR un grad înalt de profesionalism, profesionalism de care nu a dat dovadă. Am așteptat deschiderea primăriei către brașoveni. Am așteptat să vedem cu toții adevărul despre fosta administrație, despre lucrurile grave de care a fost acuzată.

Allen Coliban și-a uitat promisiunile și ne-a trădat așteptările, înlocuind promisiunile din campania electorală cu minciunile din timpul mandatului.

Camera de Conturi a fost în control la Primăria Brașov. Și lucrurile care reies din raportul Camerei de Conturi sunt lucruri care fac cinste deloc unui primar. Să enumerăm :

  • 575 lei, abatere constatată în cazul Afacerii AMURAL, sau cum un ONG a ocupat abuziv, cu știința primarului Coliban și a viceprimarului USR-ist Flavia Boghiu, imobilul „ Catacombe”, loc în care a funcționat un muzeu fără nici un fel de aviz sau autorizație, și fără să plătească curent electric și chirie. Ba mai mult, asociația a vândut și bilete la intrare, încasând de la vizitatori bani .
  • Afacerea F.C. Brașov – Steagul Renaște, sau cum Allen Coliban în asociația care deține acum echipa de fotbal care înghite bani grei de buget fără a avea rezultate notabile, se afla atât ca reprezentant al Primăriei Brașov, cât și ca membru. Mă întreb dacă nu cumva sună a situație de incompatibilitate? Și dacă nu cumva, în situația dată, Allen Coliban plătea ca reprezentant al Primăriei Brașov bani din buget într-o asociație în care Allen Coliban era membru? Și mă mai întreb și dacă primarul Coliban are tot interesul să țină ascunsă această situație, care l-ar pune într-o postură negativă în fața brașovenilor?
  • 3,5 milioane de lei cheltuiți din bugetul Primăriei Brașov pe parcursul anului 2021 tot în Afacerea F.C. Brașov – Steagul Renaște cu abateri de la legalitate și regularitate.
  • Plata de onorarii către case de avocatură în baza unor contracte încheiate cu acestea, contracte pe care Camera de Conturi le consideră ca nefiind necesare. Cu alte cuvinte, bani de la buget oferiți cu dărnicie unor case de avocatură care nu au făcut aproape nimic pentru administrația brașoveană, neexistând litigii pe care casele de avocatură să le reprezinte.

La care mai adaug și alte lucruri care pe noi, brașovenii, ne-au pus pe gânduri!

Faptul că în chestiunea concesionarului parcărilor publice, firma P&P, procesele au fost pierdute, și Primăria Brașov este posibil să fie obligată să plătească daune în valoare de 938.595 lei, cu titlu de prejudiciu. Faptul că primarul Coliban și USR-ul au adus o serie de manageri, la Clubul Sportiv Corona și la RIAL, manageri din apropierea USR-ului care fie au plecat prin demisie, fie au performanțe extrem de slabe.

Faptul că foarte multe străzi sunt pline de gropi, faptul că gunoaiele sunt ridicate târziu, faptul că Brașovul a început să arate mizer și neîngrijit.

Faptul că tinerii au fost amăgiți cu faptul că Brașovul va fi pe harta mondială a festivalurilor de muzică electronică prin organizarea Festivalului MASSIF în Poiana Brașov.

Faptul că nu a apărut nici măcar un parc nou, sau măcar un centru medical de permanență. Faptul că nu a fost luată nici măcar o singură măsură de mediu, deși în campania electorală vorbea numai de acest pericol, reprezentat de poluare.

Spital Regional? Domnul Coliban a transformat Spitalul Regional într-un spital mai mic de pneumologie și ftiziologie. Cât despre consultările cu medicii specialiști din Brașov pe această temă, putem afirma că aceste consultări au fost o glumă.

După doi ani de mandat, nici măcar la capitolul cultură nu a reușit să exceleze. Rușinos!

Trag o linie acum după doi ani de mandat! Și îl provoc, în numele brașovenilor, pe primarul Coliban să iasă public și să ne ofere explicații, cu subiect și predicat. Brașovenii vor să știe care este politica pe care dumnealui dorește să o mai implementeze, având în vedere că timp de doi ani a ținut-o din scandal în scandal, din eroare în eroare, din concediu în concediu și din delegație în delegație?

Concret, vă rog în numele brașovenilor să ne spuneți ce ați făcut pentru noi.

Nu vă întrebați, oare, dacă acestui oraș i-ar fi mult mai bine cu un alt primar? Chiar simțiți că ați folosit toate resursele de care dispuneți? Chiar credeți, după toate cele întâmplate, că sunteți potrivit pentru administrarea și dezvoltarea acestui oraș? Asta este tot ceea ce sunteți în stare să faceți pentru brașoveni?

Dar știm, din păcate pentru noi, brașovenii, că aceste întrebări vor rămâne fără răspuns și primarul Coliban va face ceea ce știe cel mai bine. Să nege evidența, să ocolească adevărul, să se autovictimizeze, să dea vina pe alții, să ascundă date și informații de ochii brașovenilor, să comunice defectuos, să pună Consiliul Local sub presiune de fiecare dată când are ocazia, fără nici o justificare, și să plece în concedii și delegații.

Subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

2 thoughts on “Lucian Pătrașcu ( PSD) – „ Mandatul RUȘINII! Doi ani pierduți pentru Brașov! ”

  1. Dănuț Vâju – care era dator cu o analiză politică forte și cu încă o limbă veselă între fesele lui Pătrașcu.

    ”informația Brașovului” – direct de la PSD, cel care a făcut groaznic de multe pentru brașoveni; știe și cățelul lui Vâju, ham-ham!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *