Primarul Sectorului 1, USR-ista Clotilde Armand a fost dată pe mâna Parchetului de către Agenția Națională de Integritate. Se pregătește și USR-istul Coliban ?

Agenția Națională de Integritate sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cităm „ în exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Marie Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție» finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”.

Conform comunicatului  ANI, „cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%”.

Dispoziția prin care s-a autonumit manager de proiect a fost semnată pe 18 februarie 2022, de atunci Clotilde Armand exercitând simultan funcția de primar al Sectorului 1 și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, mai arată Agenția de Integritate. „Agenția Națională de Integritate a sesizat  cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Armand Clotilde Marie Brigitte a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”

Agenția de Integritate a sesizat și Prefectura Capitalei „cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile, atribuții conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reținute aspecte și indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese în materie administrativă și a legislației în materie penală”.

Reamintim faptul că în urma unui control al Camerei de Conturi la Primăria Brașov desfășurat la mijlocul anului 2022, Allen Coliban, primarul Brașovului ar fi fost găsit într-o stare de incompatibilitate sau conflict de interese în ceea ce privește asocierea acestuia la Asociația Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, atât ca reprezentant al UATM Brașov cât și ca persoană fizică în perioada iulie 2021 – septembrie 2022.

 

Dan Vâju

#InformatiaBrasovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *