Ce a făcut primarul Allen Coliban în doi ani de mandat? Astăzi vorbim despre capitolul „ Sănătate”

Și pentru că de obicei lucrăm cu materialul clientului, asta ca să fim cât mai preciși în aprecieri, astăzi tratăm subiectul „ Sănătate”.

Subiect larg dezbătut în campania electorală când primarul de tristă amintire George Scripcaru ne arăta pe câmp planșa noului spital, și actualul primar, viitor fost primar de tristă amintire, Allen Coliban, împreună cu patidulețul aveau spume la gură de multe ce promiteau că vor face.

Hai să vedem ce ne transmite propaganda USR PUNCT prin postarea pe Facebook a primarului.

Păi cică „ cel mai important proiect, Spitalul Regional, a ajuns de la 800 de paturi la 1.000 de paturi și la finalul studiului de fezabilitate”. Adică, cum ar veni, pe hârtie spitalul a ajuns de la 800 de paturi la 1000 de paturi. PE HÂRTIE!

Boss, mai plusez și eu 200 de paturi pe hârtie, că cică e cine dă mai mult. PE HÂRTIE! Ca să fie toată lumea mulțumită.

Alt proiect de mare anvergură „ …proiect nou pentru Spitalul de Pneumo și Boli Infecțioase, selectat pe lista scurtă de Ministerul Sănătății pentru finanțare prin PNRR” este tot PE HÂRTIE!

Nooo, dar cu asta rupe Coliban, gata ne-a dat pe spate pe toți „ aducerea la Brașov a HUB-ului mondial de dezvoltare sustenabilă în sănătate: 1 miliard de dolari pentru inovare și cercetare în sănătate”. Oare cumva…tot pe HÂRTIE?

Și încă una de rupe locul, țineți-vă bine „ reabilitarea și reconversia fostelor centrale termice în centre medicale de permanență”. Unde găsim și noi o centrală reabilitată în care funcționează un centru medical de permanență, că să facem și noi o poză? Vă spun eu, dar să nu mă înjurați. PE HÂRTIE!

Concluzie scurtă de tot. Administrația de actuală tristă realitate a „ lucrat” numai la hârti, promisiuni și gargară pe bani mulți.

În cazul Spitalului Regional și a Spitalului de Pneumo și Boli Infecțioase, pisica e aruncată pe la Ministerul Sănătății. Pardon, hârtiile. HÂRTIILE!

Aia cu HUB-ul mondial și cu miliardul de dolari e așa, în stadiul de discuții avansate. Și niște HÂRTII! Și unde să fie sediul? La fabrica de medicamente Santa Pharm? Păi acolo e o hală industrială destul de mică cu facilități cam canci. Și când spui un miliard de dolari, spui bugetul administrație publice din Brașov pe vreo 5 ani.

Centrele de permanență din fostele centralele termice? Există unul deschis? Unul singur? Există într-adevăr o fosta centrală termică unde a funcționat un centru de vaccinare, pe strada Gloriei din Tractorul. Dar asta e tot.

Sănătatea în epoca Coliban pentru brașoveni este tot sub forma unor hârtii. Hârtii peste hârtii și promisiuni. „ Vom face ” și „ Vom analiza”, acestea sunt cele două sloganuri familiare USR-ului.

Cât despre prima cărămidă la noul spital, mă tem că brașovenii mai au mult de așteptat. Mult de tot!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *