Olguța de Craiova e mai tare ca Coliban de Brașov! Le face Spital Regional la olteni!

Explicăm cât se poate de simplu chestiunea asta. Fiind invitat într-o emisiune TV care a fost distribuită pe Facebook ca să răspundă la întrebări, Coliban a avut o remarcă. Crucială aș spune eu, dat fiind faptul că în ultimii doi ani am semnalizat de mai multe ori acest lucru.

În general, în politică, când ajungi pe o funcție decizional – administrativă prin vot, și nu ai majoritatea, deciziile pe care le implementezi au două moduri de a ajunge în stadiul de implementare. Primul e acela de a avea dezbateri, lupte politice și discuții cu adversarul politic. Adică negociere politică pentru a găsi modalitatea optimă de a legifera. A doua modalitate este tranzacția. Asta e tot o negociere politică dar mai abstractă. Adică eu, Coliban, țin să trec niște hotărâri de Consiliu Local cu ajutorul adversarului politic și la rândul meu, ajut adversarul politic să treacă niște hotărâri.

Coliban a zis în emisiune că el nu tranzacționează! Punct! Dar asta nu înseamnă că opoziția nu are proiecte bune și gata de implementat. Coliban NU VREA să implementeze proiectele opoziției și nu vrea să negocieze. Ca atare stă în șah cu unele proiecte. Și va sta mult și bine.

Și asta ne condamnă la un soi de stagnare, Coliban fiind incapabil să rezolve situațiile.

Unde ne duce această incapacitate de negociere? Păi, de exemplu, la situații jenante în care la doi ani de mandat, la capitolul „ Sănătate” se laudă cu patru lucruri pe care le-a făcut, dar de fapt ele sunt tot pe hârtie. Adică cele patru lucruri nu au depășit sfera abstractă ca să fie aplicate concret.

Dar asta e boală grea la haștagistul nostru, și probabil fără leac. Și vă spun și de ce făcând o paranteză, dar „ nepărăsind” subiectul.

Colega lui de partid de la Victoria, din punctul meu de vedere o superprimăriță, Camelia Bertea, dacă aș putea, mâine aș aduce-o la Primăria Brașov în locul lui Coliban.

Partidulețul PUNCT Zero se laudă cu realizările Cameliei de la Victoria. Și mergem la capitolul „ Sănătate”. Cităm – „

– a redeschis și modernizat Spitalul Orășenesc Victoria care, la numai un an de la redeschidere, este funcţional în proporţie de 70%;

– a renovat complet interiorul Policlinicii din Victoria, astfel că medicii și pacienții lor beneficiază, acum, de condiții decente;

– a renovat şi redeschis Centrul de permanenţă şi l-a dotat cu aparatură și mobilier noi și moderne; ”

Cum? A redeschis spitalul orășenesc, a renovat complet policlinica și a renovat și redeschis Centrul de permanență?

Femeia asta este primar în altă țară? E cumva din alt partid? E extraterestru? Că parcă prea îi merg toate din plin. Camelia Bertea TRANZACȚIONEAZĂ cumva? A înțeles că pentru binele cetățeanului și pentru progresul ( cuvânt magic!) orașului e bine să facă anumite concesii, negocieri, discuții?

Și la final să punem punctul la finalul USR.

Ieri, știre mare și tare care pe noi, pe brașoveni ne umple de „ cacao” și ne mai arată de ce din cauza lui Coliban și a „ delirului perpetuu” cu care a venit la pachet, nu o să facem nici măcar de una de un leu până în 2024.

Ministrul Sănătății a semnat contractul de proiectare pentru spitalul regional Craiova. Ministerul promite că spitalul va fi funcțional la finalul anului 2027.

Cum? Brașovul e dat deoparte și se construiește spital la Craiova? Da! DA, COLIBANE, LA CRAIOVA!

Olguța de Craiova e mai tare ca Coliban de Brașov!

Ne-a făcut haștagismul de vorbim singuri!

 

P.S. Cacofonia din titlu e intenționată!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

2 thoughts on “Olguța de Craiova e mai tare ca Coliban de Brașov! Le face Spital Regional la olteni!

  1. oooooo, ce frumos, dupa ce a gasit gustos in repetate randuri curul neproductiv al lui patrascu ”nu-am-facut-nimic-in-viata-mea”, semi-intelectualul vaju s-a dus sa caute fesieri prin banie! si ce sa vezi! i-a gasit! cata sira a spinarii, de admirat!!! mai ales cand trebuie sa-ti explici propriile glume de gradinita, cu speranta ca doar-doar o rade cineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *