LA GRANDE ARMEE des Cincu

Uite că “la grande armee” a venit și în România. La Cincu! Au venit francezii. Să ne apere că suntem în NATO!

Vă simțiți deja în siguranță?

Păi cum altfel ? Numai că ei, francezii, nu prea sunt în apele lor ….

Se plâng la superiorii lor ca le este friguț și că nu este curățel și că le este fomiță … Bun, este posibil, dar hai să analizăm puțin.

Am înțeles că unii sunt cazați în corturi și corturile nu sunt suficient încălzite. Nu au suficiente containere, mai urmează să sosească.

Păi în angajamentele semnate cu guvernul român scrie foarte clar ca guvernul Franței se ocupă de condițiile de cazare, masă, igienă, ale soldaților francezi. Adică după ce că am cumpărat toate gunoaiele de armament vechi toate javrele ruginite de avioane din anii 70 acum ar trebui sa îi ținem și pe mâncare și tot ce presupune, tot noi ?

Am înțeles că pe front, în război, există și strategie….păi tu nu ești în stare să te autogospodărești în unitate și îmi spui tu mie că vi să mă aperi ?

Spui că e mizerie? Pai fă curat prietene …

Se plâng că nu este suficient de cald în corturile încălzite.

Păi ce o să facă ăștia pe frontul de est al Ucrainei dacă i-o trimite acolo în plină iarnă rusească ?

Daca ei se plâng de frig aici, toamna, sunt foarte curios cât de urât ar face dacă ar fi să doarmă în ianuarie, la minus 25-30 de grade, în bivuac, adică sub o prelată între doi copaci, (nu în cort încălzit), pe undeva prin pădurile din nord – estul Ucrainei, în plină iarnă rusească, sub tirul batalioanelor rusești formate din siberieni. Așa de dragul comparației și al imaginației.

În al doilea război așa au făcut rușii, când a venit iarna, au adus batalioane de siberieni, care la minus 30 de grade compensau cu alcool de 40 și ceva de grade, și care erau ca peștii în apă pe gerurile acela, iar nemții erau paralizați și abrutizați de frig.

Unde mai pui că unii strategi progresiști demenți visează la invadarea și dezmembrarea Rusiei … și la “eștia” le este friguț toamna la Cincu …

Ăștia să mă apere pe mine?

Când mă gândesc la Napoleon cu a lui “La Grande Armee” , chiar că mă ia cu frig …

 

Bogdan Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *