Ieri USR PUNCT Brașov și-a luat-o „ ori 3”

Să le luăm pe rând, frumos, în ordine cronologică.

Prima bubuială – Directorul #RIAL, cel adus de la București de către administrația #USR #PUNCT de viitoare tristă amintire a #Brașovului, a demisionat. Împreună cu consiliul de administrație numit politic, la ceas de mare combinație și pupat în bot. Pe motiv că fie nu-i iubesc angajații, fie se duce naibii business-ul în care primăria Coliban a turnat bani cu găleata, fie nu sunt lucrări. Cert este că s-a rupt căruța useristă de la RIAL. Acum, ceva, ceva se coace pe la Coliban prin birou. Cică ( asta spune #newsbv) vor să facă un departament mare de tot, condus de …până mai ieri directorul RIAL. Adică, cum ar veni, au întors portofelul, scapă și de angajații problemă și la butoane rămân tot ei.

Cine a zis că „ vom analiza” și „ vom face” ( refren userist la mare modă)? Păi viceprimarul Flavia Boghiu, care mai nou scoate castanele din cuptor cu mânuța goală pentru administrația progresistă care progresează prin regres.

Tare mă tem că dacă Coliban&Co. face figura cu desființarea RIAL și crearea unui departament în subordinea primăriei, se va lăsa cu ceva scandaluri în stradă, proteste ale angajaților, imagine proastă. Dar na…așa e în tenis, pardon, curling.

A doua bubuială – PNL + PSD au votat pentru mărirea ajutorului de Crăciun pentru pensionari, de la 100 ron la 150 ron și mărirea plafonului veniturilor celor care au dreptul să primească ajutorul, de la 1200 ron la 1700 ron. USR PUNCT a votat împotrivă. După care viceprimarul Rusu a ieșit de mână cu consilierul local Cătălin Anton ( amândoi de la PNL) pe Facebook și le-a făcut cu mânuța useriștilor. E mișto tare când ăia de la PNL + PSD le forțează mânuța la ăia de la USR PUNCT, și ăia de la USR PUNCT rămân așa ca la dentist, cu gura rânjită. Da, în viața reală nu e ca în sânul partidului. În viața reală e ca la fotbal, te mai trezești și în offside ca la fotbal, și cu chiloții în vine ca la….

A treia bubuială – mai pe seară a ieșit Lucian Pătrașcu ( PSD) și l-a luat pe Coliban la „ împins vagoane”. Frumos, elegant, pragmatic. PE CIFRE, nu așa pe vorbe. Păi cică Coliban pe 2021 de-abia a cheltuit ceva mai mult de jumătate din bugetul de investiții, și pe 2022 de-abia a cheltuit 26% din bugetul de investiții pe primele 9 luni ale anului.

Și primarul visează să cheltuie bani din PNRR, când nu e în stare să cheltuie banii bugetați pentru investiții? Păi și ne mai mirăm că nu avem din aia și nu avem din aia, și că lucrurile fie se mișcă greu, fie în direcție greșită, fie nu se mișcă deloc? Păi cum să avem când Coliban habar nu are să managerieze primăria, trec cifrele și faptele pe lângă urechile lui și el bâzâie numai tramvaie, FOV-uri și biciclete.

Mișto la Brașov cu așa administrație. E de pus pe rană. Nu ca să vindeci rana, ci ca să facă cangrenă.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *