Când normalitatea la cap trece ca rapidul prin gările mici avem parte de tot felul de orori și erori. Atât de judecată, cât și de comportament. Azi avem USR și AUR

Să nu ne gândim cumva ca în alte țări clasa politică este altfel decât la noi. La noi are doar niște accente culturale mai grave și niște lacune de educație. În rest, toate bune și facturi mici la utilități ( asta e un fel de urare de sezon).

Astăzi o să pomenesc spre aducere aminte două postări care mi-au luat pentru moment piuitul, proiectându-mă un pic într-un abstract demn de Freud.

Prima vine de la „ prietenii” mei de la USR Punct. Și zice cam așa, cităm „ Pe lângă noul brand, celelalte chestiuni de formă și fond ireproșabile, delegația brașoveană la Comitetul Politic al USR a aflat, din vocea președintelui Cătălin Drulă, că se poate mai bine de atât.

Poate că triumfalismul afișat până în prezent de leadership-ul nostru trebuia puțin temperat.

Dar da, se poate mai bine de atât, vom face lucrurile mai bine și vom livra mai mult”.

Să facem o scurtă analiză. Scurtă, scurtă de tot.

Băi userei, cum să vă mai explic eu ca să înțelegeți cum „ stă” treaba. Voi sunteți nu niște terminați politic. Terminați politic ați fi fost dacă ați fi ajuns cumva în politică. Voi sunteți niște terminați așa, pur și simplu din fabricație. Nu spun rebuturi pentru că în rândurile voastre au fost oameni cu creier în cap și capabili să facă ( să livreze) lucruri. Și ați făcut tot posibilul ca ei să evacueze zona. Meritocrație, democrație, romgleză. Când s-a cernit grâul de neghină, la voi a rămas neghina. Și neghina asta are putere în pix în unele cazuri. Triste de altfel !

Care leadership? Unde are USR Punct leadership? Că nu-l văd indiferent de ce cheie de decriptare folosesc. Leadership politic? Asta e o glumă bună? Leadership managerial? Râd cu sughițuri? Proprietatea termenilor nu vă este familiară. La USR Punct Brașov nu există leadership triumfalist. A existat o clipă de triumf când cu ajutorul electoratului pe care l-ați prostit efectiv de manual, ați scos în față niște „ unii” care au leșinat la prima întrevedere cu inamicul ideologic. Adică ați făcut direct căcutZa pe voi în partid după care în loc să vă ștergeți frumos cu hârtie, ați luat produsul finit și l-ați aruncat direct în ventilator. Apoi mânuța respectivă ați șters-o de pereți.

La cum suna campania electorală, voi ar fi trebuit să livrați instantaneu. După doi ani Coliban al vostru a livrat…Pe bune, ce a livrat? Un spectacol gen freakshow la suprafață și o lipsă crâncenă de transparență și comunicare. Aaaa, stai așa, acum i-a zis partidulețul să livreze? Ce să mai livreze? A „ livrat” de ne-a lăsat lați.

Bă’ băieței și fetițe, voi nu aveți ce livra mai mult, mai bine și mai repede. Pentru că sunteți prinși într-un marasm din care nu vă reveniți. Nu aveți capacitatea de a globaliza, integra și internaliza situația reală. Doar relativizați niște non subiecte pe care le fugăriți prin spațiul public haotic, în timp ce la fiecare critică din partea adversarului politic sau a societății civile, luați o privire tâmpă și vă ascundeți. Progresismul vostru și-a luat exact un bocanc în cOr și a întârziat reformele adevărate în România cu încă 10 ani. Asta ca să vedeți că oricâte studii înalte pe la universități de top aveți, fundamental tot ca niște „ unii” priviți lucrurile.

A doua postare e grea, e de la hAUR, și vine să ne explice cum trebuie sabotate companiile austriece care ne taie pădurile și ne scot petrolul din sol și cele olandeze pentru că nu ne dau voie în Schengen. Represalii!

Păi nu voi erați ăia care înjurați okulta și cereați explicații ca niște daci liberi și neatârnați, ortodocși și suverani, unei Europe îmbătrânite și cu pofte pidosnice la minori? Acum zbierați că vreți în Schengen? Cum era cu slugile care stau în genunchi? Vor în Schengen slugile care stau în genunchi și nu-i primesc stăpânii?

Bafta mare pentru noi e că avem conflict la granițe. Atât occidentul „ decadent” cât și Rusia pravoslavnică au treabă și și-au lăsat „ grădinița” să zburde prin România. Occidentul a spus USR-ului „ stai așa că avem treabă, te descurci tu” și Rusia a zis hAUR-ului „ stai așa că avem treabă, te descurci tu”. Adică Multe Urări și Iubire Eternă ( a se citi doar majusculele)!

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

2 thoughts on “Când normalitatea la cap trece ca rapidul prin gările mici avem parte de tot felul de orori și erori. Atât de judecată, cât și de comportament. Azi avem USR și AUR

  1. Stimate d-le Vâju, ai dreptate în tot ceea ce spui. Păcat că articolele pe care le scrii nu apar în ziarele locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *