PSD – lovituri de maestru

Așadar și prin urmare…vine PSD-ul ( care conduce ostilitățile, băieți deștepți) și scoate din buzunar niște teme pentru a face încălzirea cu ele în spațiul public. Și luăm la nimereală trei teme majore. Intrarea României în Spațiul Schengen, creșterea pensiilor și creșterea salariului minim pe economie.

Aia cu Schengen-ul, dacă mă întrebați pe mine, e o chestiune jenantă pentru România. Cum mama mă-sii, după 14 ani de UE, noi tot bălim pe tema liberei circulații. Acum pe bune…Că Olanda, că Suedia, că Austria. Ba Olanda e ofticată rău că nu-știu-ce cu portul Constanța, ba Austria că n-avem bască, ba Suedia că folosim chibrit și nu brichetă. Chestii din astea grele! În chestiune asta vine PSD-ul și vorbește cu grupul parlamentar din care face parte la nivel de Europa și toată lumea de acord, zboară pisica în curtea PNL și USR ( în cazul ăsta USR-ului îi dă borșul pe nas), și are ocazia să-i arate cu degetul. „ Voi nu sunteți români, sunteți anti-români dacă nu faceți și voi treaba asta”. Punct! Dar revenim la concluzii.

Aia cu pensiile se vehiculează în spațiul public de prin septembrie 2022 ( atunci am sesizat eu), dar tema e de prin primăvară. Și la ceas de mare negociere și înțelegere, iese Ciucă „ al nostru” de la PNL și zice de pensii acum vreo două zile. Ce să vezi, aproape exact ce i-a șoptit PSD-ul în ureche. Pensiile mici primesc niște ajutoare pe lângă creșterea punctului de pensie. De la 2400 lei pe an și voucher de 250 de lei la două luni pentru pensiile sub 1000 de lei pe lună ajutor de stat, până la 600 de lei în două tranșe pentru pensiile între 2100 până la 2800 de lei pe lună. Atât i-a fredonat refrenul în ureche lui Ciucă de a ajuns să cânte singur. Dar revenim și la aici la concluzii.

Aia cu salariul minim conform dispozițiilor europene, PSD-ul o spunea tot de prin septembrie. Că trebuie să ajungă salariul minim pe economie 50% din salariul mediu. Că acum e numai vreo 37%. Și hopa, ce vedem ieri seară, Ciucă fredonează melodia PSD-ului. 3000 de lei salariul minim brut, din care 200 de lei neimpozabili, și salariul minim p economie în construcții de 4000 de lei. Tot brut. Brut e suma aia mare, net e suma cu care pleci în buzunar. Revenim.

Concluzii. PSD-ul avea temele de guvernare în cap. Alea mari. Pe lângă cele de mai sus mai e și reglementarea la curent electric, aia cu 0,68 de lei până la 120 kw, 0,80 de lei până la 250, etc. Temele le-a împrăștiat în spațiul public, asta în timp ce PNL se uita pe geam și se gândea ce bine și frumos e în România, USR-ul o ardea pe plagiat de doctorate ( temă neofertantă de când Codruța Kovesi a fost prinsă și ea săraca cu mâța în lucrarea de doctorat), și AUR se freca pe burtă din patriotism.

Și când s-au pus la masă pentru că au venit semnalele de la „ servicii” că situația e cam belită, inflația cam mare, poporul nemulțumit, scandal cu facturi, PNL-ul a preluat refrenul PSD-ului. Anyway, PNL-ul oricum pare semi adormit ( boală grea, de la Iohannis li se trage), și nu reușește să impună nici o direcție, le mănâncă PSD-ul slănina din traistă.

Și uite așa, prin presă și prin social media, PSD-ul apare ca marele erou, salvatorul patriei, în timp ce PNL-ul se scarpină amețit prin bască, USR-ul vomită sânge și AUR pare lovit de tren.

Păi nu i-a făcut PSD-ul „ muci” pe toți. Păi cam da.

Și acum nu dați cu hate, nu că dați degeaba pentru că am șoricul gros, ci pentru că astea sunt efectiv fapte/ lucruri care efectiv se întâmplă în timp ce noi ne vedem de viețile noastre.

Când vine vorba de „ combinații” de genul ăsta, PSD-ul e maestru.

P.S. Acum că se ridică și MCV-ul, USR trebuie să-și găsească alt cal de bătaie, nu mai ține cu justiția și corupția. Așa a zis Europa, cine suntem noi să o contrazicem. Da, an bun pentru PSD și prost pentru restul. Asta dacă e să mai înțelegem ceva….

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *