Și de la Viena am primit un scuipat în obraz și un deget „ european”

N-o să încep cu velnica polologhie despre istoria noastră presărată de vremurile care ne-au prins permanent stând pe vine și de obicei constipați. Nici cu vitejia de pe câmpurile de luptă unde în afară de câteva cazuri notabile, ne-am cam luat bătaie.

Pentru că m-am săturat!

Istoria se răzbună din nou! Se răzbună pentru că, așa cum zicea Țuțea, suntem o mână de țărani care au ținut în șah imperii. Și imperiile, contraatacă. Pentru că nu uită și nu iartă!

Am stat așa cum am putut în fața a trei imperii. Ba bărbătește, cu pieptul dezgolit și picioarele goale înfipte în glia străbună, uitând de instinctul de autoconservare, ba am fost parte pasivă în cadrul unei orgii în care sodomia era la mare căutare.

Aș vrea să spun că ne-am deșteptat. Aș vrea să spun că intrarea în structurile UE și NATO ne-au pus pe „ șine” în cursa noastră spre bunăstarea occidentului. Spre civilizație. Aș vrea să spun că zeci de generații care au zăcut în sânge au fost răzbunate, și acum, noi, românii, scoatem obrazul între statele civilizate. Ca egalul lor. Dar nu e așa.

Ce a făcut Austria ieri a fost afirmarea ipocriziei din partea unui cadavru imperial. Imperiile au propria agendă. O țară cu 9 milioane de locuitori, o țară, fost imperiu, care umblă cu ștaif imperial deși nu mai e de vreo sută și ceva de ani, și care ne-a jefuit, ne mai fură încă odată libertatea de a fi sută la sută europeni.

Ieri Austria ne-a arătat că la masa bogaților noi doar servim. Un fel de „ ești de-al nostru pentru că respirăm același aer, dar tu stai în picioare și servești”.

Că e mâna lui Putin, că e doar răutatea unor oameni mici, nu contează. Contează că Europa a lăsat Austria să ne tragă o „ flegmă” imperială în freză în hohotele Ungariei lui Orban care se visează din nou imperiu.

Și nu, Viena nu ne-a penalizat pentru incapacitatea noastră de a face lucruri, nu ne-a penalizat pentru că nu ne-am ținut de cuvânt. Ne-a penalizat pentru că așa a vrut gașca lor de „ golani”. Să ne arate că niciodată nu vom depăși nivelul de slugă obedientă.

Ne-a penalizat pentru că așa a vrut în ciuda tuturor dovezilor și cererilor din partea celorlalte state europene. Cum ar zice Dana Budeanu, „ de mafioți ce sunt”.

Aș vrea să spun că ne vom răzbuna amarnic, că le vom boicota afacerile și investițiile. Din păcate nu vom face asta. N-avem simțul asocierii în vederea boicotării atât de dezvoltat.

Dar știu cum am putea să ne răzbunăm. Arătându-le că nu ne pasă. Europa occidentală oricum va colapsa economic și nu se va mai dezvolta. Pentru că e putredă. Oricum America va investi uriaș în România și Europa de Est și noi o să o ducem din ce în ce mai bine.

Și va veni și ziua când conservatorii ăia constipați și rău voitori de la Viena vor pierde puterea. Și atunci vom intra în Schengen. Și probabil vom primi și scuze. Dar nu și compensații.

Și dacă mă uit în istorie și fac un bilanț scurt, acum tot noi vom câștiga.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

Foto @ȘtirileProTV.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *