Un politician abil ar promite un Crăciun Perpetuu

Abundența de Sărbători Fericite, alergătură după cadouri, bețivăneală cu masa plina, lentoarea ficatului, toate, combinate, te fac să ridici ochii de pe butelie. Și îți montează niște lentile cu niște dioptrii a naibii de generoase, prin care realitatea e percepută roz, cu mațul plin, în acorduri de coline. Practic, câteva zile ne-am luat liber de la realitate, adâncindu-ne într-o dulce desincronizare care ne ecranează foarte eficient, și ne protejează de toate lucrurile rele care au loc pe lângă noi.

Visul unul Crăciun perpetuu!

Cred că asta ar trebui să ne promită orice politician dibaci. Un Crăciun perpetuu. În care unica preocupare să fie coada de la supermarket. Nu cursul leu-euro, nici cel euro-dolar, nici prețul benzinei care scade, nici războiul. O luzăreală dulce cu aromă de sarmale, un mic ton picant de la cârnați și tone de cozonac „ d-ăla bun”, făcut în casă.

Ne place să huzurim la televizor cu mațul plin, incapabili să schimbăm canalul, în timp ce dăm scroll-uri lungi pe Facebook, ca să vedem imagini zâmbitoare cu burți pline plimbate pe la bradul de Crăciun, aburite de vinul fiert cu scorțișoară.

Asta în totală opoziție cu faptul că ăla mic de-l sărbătorim, săracul, s-a născut într-o iesle de vaci.

Irelevant! Principalul e să avem ce pune pe Insta și Facebook. O bucurie limitless ce nu poate fi umbrită.

Sărbătoare! Sărbătoare și magie!

Am uitat cu totul de amărâți, de necăjiți, de cei care dorm în frig cu burta goală. Am uitat de toate junghiurile pe care ni le bagă guvernul în coaste, de inflație, facturi, Schengen și altele.

Zacem moral într-o latență bolnăvicioasă cu ochii pe niște luminițe colorate, repetându-ne inconștient că asta e bucurie.

Nu contează, de Crăciun suntem mai buni.

Un politician abil s-ar îmbrăca în Moș Crăciun în timpul campaniei electorale și ar veni cu sacul plin în fața alegătorilor. Și aia ar promite. Un Crăciun perpetuu!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *