Ce mai ascunde Coliban sub preș?

Pe capul lui Coliban a picat necaz mare anul trecut prin vară. A venit Curtea de Conturi să-l caute pe la documente. Și a ieșit un pic cu jale pentru că băieții și fetele de la Curtea de Conturi l-au găsit pe Coliban cu mai multe mâțe în sac. Vreo două dintre ele grase și frumoase, numai bune de pus pe „ rană”. Plus încă câțiva pisoiași.

Mâțele grase, două la număr, sunt prejudiciului creat bugetului local prin finanțarea cu nerespectarea dispozițiilor legale a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște, și prejudiciului creat bugetului local al municipiului Brașov prin plata fără bază legală a cheltuielilor cu bunuri și servicii pentru imobilul „Catacombele Brașovului” pe perioada de pregătire și desfășurarea a evenimentului „Brașov Underground Muzeum”.

Cum zicea un coleg din presă – Coliban e zis și „ Primarul Prejudiciu”.

De pisoiașii mai mici ne ocupăm cu altă ocazie.

La vremea respectivă s-a lăsat cu circ și tam-tam prin presa centrală și locală, și ceva chemări în instanță, în sensul că, onor, „ Primarul Prejudiciu” s-a simțit lezat și călcat pe bombeu și a dat vreo doi jurnaliști și vreo doi politicieni în judecată, pe motiv că unii, jurnaliștii, au dat pe surse niște informații din Raportul Camerei de Conturi, și politicienii pentru că au ieșit public să-i bată obrazul lui Coliban.

Long story short, conform Deciziei Curții de Conturi, Coliban al nostru trebuia până la data de 29 noiembrie 2022 să rezolve cu mâțele. Și ălea grase, și pisoii.

Dar public, utilizând criteriul transparenței opace de sorginte useristă, până astăzi când Subprefectul Pătrașcu a repus pe ordinea zilei această chestiune pe care Coliban o vrea uitată din memoria colectivă, n-a răsuflat nimic din partea Primăriei Brașov.

Și chiar suntem curioși cum a rămas cu #PREJUDICIUL .

Sau a rămas exact cum s-a exprimat cineva prin primărie – „  Domn’ primar, pe noi ne încurcă legea” ?

Hai că tare sunt curios.

Mai jos aveți comunicatul de presă al PSD Brașov

 

„ Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „ Solicit public primarului Allen Coliban să prezinte implementarea măsurilor impuse de către Camera de Conturi”

 

 

10 ianuarie 2023

 

În anul 2022 a avut loc un control a Camerei de Conturi la Primăria Brașov. Control care a stârnit în spațiul public un val imens de controverse prin prisma faptului că raportul final întocmit de către autoritatea de audit a concluzionat faptul că Primăria Brașov, condusă de primarul Allen Coliban a luat o serie de decizii și a angajat o serie de cheltuieli de la bugetul local care nu se află în sfera legii.

Conform deciziei nr. 13 din 12 august 2022, Camera de Conturi solicita aplicarea unor serii de măsuri pentru stabilirea întinderii prejudiciilor și recuperarea acestora până la data de 29 noiembrie 2022.

Astfel, organele de control solicitau prin decizia respectivă primarului Allen Coliban să ia măsuri pentru stabilirea în condițiile legii, a întinderii prejudiciului creat bugetului local prin finanțarea cu nerespectarea dispozițiilor legale a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște, în baza Contractului de finanțare nr. 42/79910/27.07.2021 și a actului adițional nr. 1 la contract, pentru înregistrarea în evidența contabilă și recuperarea acestuia.

Totodată, primarului Allen Coliban i se pune în vedere să ia măsuri, tot până la data de 29 noiembrie 2022, a întinderii prejudiciului creat bugetului local al municipiului

Brașov prin plata fără bază legală a cheltuielilor cu bunuri și servicii pentru imobilul „Catacombele Brașovului” pe perioada de pregătire și desfășurarea a evenimentului „Brașov Underground Muzeum”, precum și pentru lipsa de folosință a imobilului „Catacombe Brașov” în perioada în care Asociația Amural a utilizat acest imobil, pentru înregistrarea în evidența contabilă și recuperarea acestuia.

Ne aflăm la mai bine de o lună de la data la care primarul Coliban trebuia să ia măsurile prevăzute de către Curtea de Conturi. Din păcate, în spațiul public, administrația publică locală nu a comunicat dacă măsurile respective au fost luate, și care este întinderea prejudiciului.

Practic, dacă Primăria Brașov nu a luat nici o măsură din cele puse în vedere, ne găsim din nou într-o stare de ilegalitate.

Brașovenii au nevoie să știe cum au fost cheltuiți banii lor. Primarul Allen Coliban, cel care în campania electorală spunea că va deschide primăria brașovenilor, și că va face totul transparent, acum face tot posibilul ca adevărul să nu iasă la lumină. Adevăr care arată gradul de incompetență al actualei administrații.

Ar fi fost normal ca primarul să ne pună la curent cu desfășurarea acestui proces de intrare în legalitate solicitat de către Camera de Conturi. Dar ce e normal pentru actuala administrație? E normal faptul că ne-a obișnuit să ia decizii pe muchia legii, sau să forțeze interpretarea ale ei? De multe ori această administrație vine în fața Consiliului Local Brașov și a brașovenilor cu propuneri care nu se află în spiritul și litera legii.

Ne întrebăm cu toții cum este normal și posibil ca în cadrul unei ședințe de Consiliu director al Primăriei să auzim „ Domn’ primar, pe noi ne încurcă legea”?

Cum adică „ pe noi ne încurcă legea”? Ce exemplu oferă cetățenilor această administrație când exprimă public astfel de cuvinte? Și cine suntem acești „ noi”? Cumva o grupare de interese obscure care a preluat administrarea Brașovului, și care demonstrează lipsă de profesionalism și lipsă de respect în fața legii?

Sunt convins de faptul că brașovenii nu sunt încurcați de lege, ba din potrivă, ei solicită aplicarea legii. Brașovenii sunt încurcați de deciziile discutabile ale actualei administrații. Administrație care nu reușește să administreze pentru brașoveni și în interesul lor, semănând neîncredere în instituțiile statului.

Brașovenii vor să știe adevărul! Brașovenii au nevoie să vadă cum au fost cheltuiți banii din bugetul local! Brașovenii vor să vadă responsabilitate și rezultate din partea administrației locale!

Brașovenii vor să vadă cine este responsabil de prejudiciul creat bugetului local și evidențiat de controlul camerei de Conturi.

 

Subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov”

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

Foto – BZB

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *