Cum a ajuns AUR să piardă aproape 20% dintre parlamentari. Execuții și demisii cu scandal

( text preluat de pe site-ul ziare.com )

 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este singurul partid parlamentar din actualul legislativ care a rămas fără aproximativ 20% dintre aleșii inițial. Astfel, din decembrie 2020 când AUR intra în Parlament cu 47 de parlamentari, astăzi a ajuns la 38.

Pe lângă parlamentari și o serie de apropiați ai partidului s-au distanțat încă de anul trecut, printre care și consultantul politic al lui George Simion, Anton Pisaroglu. Acesta afirma în aprilie anul trecut că, în contextul războiului din Ucraina, politica lui George Simion devine „periculoasă pentru România”.

Parlamentari la bucată

Ultimul parlamentar pe care AUR l-a pierdut este deputatul Dumitru Focșa, care a fost executat de conducerea AUR după ce în presă s-a aflat că în noaptea din 4 spre 5 ianuarie 2023, acesta și-a bătut soția.

„Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă”, a transmis AUR. Cel mai probabil acesta va fi exclus și din grupul parlamentar al partidului începând cu luna februarie, atunci când aleșii își vor relua activitatea.

Citiți continuarea aici

#InformatiaBrasovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *