„ Domn’ primar, pe noi ne încurcă legea”

Deși fraza e scoasă din context, are al naibi de multă legătură cu documentul pe care-l prezentăm mai jos, și care face atât obiectul cât și subiectul articolului.

Long story short, Primăria Coliban produce cel mai frumos Târg de Crăciun de când s-a născut târgul de Crăciun. În opinia USR care era fiert cu tot activul și prezent la un vin fiert. Inutil să reamintesc cum se tăvălea hipsterimea bulevardieră cu spume ( sau bale) la gură, pomenindu-l pe Sf. Coliban între sfinții Crăciunului și cele un miliard de beculețe. Mă scuzați! Milion. Blasfemie? Turnați-mă la Papă. Sau lui Daniel. Să mă afurisească.

Unul dintre jurnaliștii brașoveni, om rău, arțăgos și pricinos ( nu spun cine), dușman de moarte al hipsterimii de la umbra Tâmpei ( bravo lui și „ la mai mare” ), tot chinuia biroul de PR al Primăriei Brașov cu întrebarea „ Autorizație la incendiu există pentru Târgul de Crăciun?”. Și, într-un final, vine și răspunsul, care suna cam așa ( parafrazez de lene) – „ Târgul de Crăciun n-are nevoie de autorizație la incendiu. Legea prevede că în aer liber, dacă suprafața ocupată este mai mică sau egală cu 2.500 de metri pătrați, nu e nevoie…..”.

Unde e lege n-ar trebui să fie tocmeală. Dar mă rog, se știe. Se știe că „  Domn’ primar, pe noi ne încurcă legea”.

Numai că pe lângă jurnalistul rău, arțăgos și pricinos ( bravo lui), s-a mai găsit unul cu capul mare, medic de profesie, scandalagiu de vocație, care a depus la ISU o hârtie prin care solicită un răspuns în legătură cu depunerea sau nedepunerea de cerere pentru  aviz de securitate la incendiu pentru amenajarea temporară în aer liber din Piața Sfatului, Mun. Brașov.

Și vine răspunsul. Cităm. Corect, ca să nu fim citați!

  • „ în baza de date a instituției noastre nu se regăsesc solicitări de obținere a avizului /autorizației de securitate la incendiu pentru această amenajare;
  • în data de 13.12.2022 s-a efectuat un control în obiectiv, de către inspectorii de specialitate din cadrul compartimentului Control și activități preventive al (…) finalizat ( încheiat) cu Nota de Control numărul 1177 din data de 19.12.2022;
  • în timpul desfășurării controlului s-a constatat că (în) amenajarea temporară se încadrează în categoriile de construcții Și amenajări care se supun avizării și autorizării privind securitatea la incendiu, aprobate prin HGR . 571/ 2016 (cu modificările și completările ulterioare) Art. 1, Anexa nr.2, cap.II, litera b), fapt pentru care se impunea solicitarea și obținerea direct a autorizației de securitate la incendiu, având în vedere cele constatate s-au aplicat prevederile legale”.

Cum? ISU zice că trebuia autorizație? Cum? Primăria Haștag Coliban n-a depus cerere? Păi parcă nu era nevoie. Aoleu, era nevoie?

Păi și „ Biroul de presă” al Primăriei Brașov de ce a tăcut ca „ peștele” și n-a zis nimic de control?

Și ce prevederi legale s-au aplicat? Mustrare? Mustrare cu avertisment? Bătut obrazul? Stat în genunchi pe coji de nucă cu mâinile sus?

Păi în lumea reală, când vin băieții ăștia la tine și te prind în offside, pe lângă faptul că halești o amendă de te ia plânsul instantaneu, îți mai pune și lacătul pe ușă. Pe când Târgul era bine-merci și devreme acasă s-a închis la început de ianuarie.

Eu cred că le-a dat cu linia la palmă. După care s-au împăcat. Ca de Crăciun.

În altă ordine de idei, observ că Primăria Coliban sare pe lângă lege ca dopul din șampanie. Ba un AMURAL, ba un FC Brașov, ba un Târg fără aviz. Și nu cade nici un cap. Tanti responsabilă cu organizările, care se lăuda că a organizat și FOV, și Junii Brașovului și Târgul de Crăciun e bine, sănătoasă? Întreb pentru un prieten.

Păi unde sunt USR-iști cu legea în gură? Vă spun eu. Pe Facebook. Pentru că în realitate…vine ISU și constată, vine Camera de Conturi și constată. Numai rele constată.

Dar stai așa că nu e tot. Camera de Conturi tocmai a anunțat că-l mai calcă pe Coliban și anul ăsta. Din martie până în mai. Vor să facă Paștele împreună.

 

Hai pa!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *