Concluzii toxice în urma dezbaterilor cu golăneli ale lui Coliban de la Sala Patria

Luni seara, în data de 16 ianuarie 2023, a fost ordin pe unitate ca departamentul de agitație – provocare a USR să fie prezent la dezbaterea pe tema regulamentului construcțiilor în pantă propus de USR și trântit pe motiv de legalitate de căre PNL + PSD în Consiliul Local.

Cronologic vorbind, la început au vorbit lăudătorii lui Coliban. Că ce bine și frumos e cu regulamentul și că e rahao că nu trece de „ furcile caudine” ale PNL + PSD.

Trecem peste miorlăielile USR-iste, peste sabotajul videoproiectorului, peste explicațiile specialiștilor date pentru specialiști ( în sală erau undeva în jur de 150 de profani la care adăugăm și paznicii sălii), și peste bla bla-uri cu „ instrumente urbane de tranziție”, „ resurse de peisaj”, „ spațiul ca resursă” și „ documentații sensibile la context”

Toată lumea care a luat cuvântul din partea organizatorilor au avut cuvinte de laudă la adresa regulamentului.

Și aici am o concluzie intermediară. Și eu cred că regulamentul este bun, dar am câteva rețineri.

Pentru că în momentul în care avocatul Silviu Munteanu de la Asociația Română de Drept în Construcții a luat cuvântul pe Zoom din partea lăudătorilor, acesta a avut următoarele remarci pe marginea documentului. În primul rând a caracterizat documentul ca fiind „ exotic” din punct de vedere juridic. În al doilea rând a spus documentul prezintă risc juridic de a fi contestat în instanță de către dezvoltatori. În al treilea rând, a întrebat dacă Ministerul Justiției s-a pronunțat pe legalitatea acestui regulament.

Da, dragii moșului, regulamentul utilizează conform expertului de mai sus, definiții din DEX și nu definiții juridice.

Cu toate acestea, avocații prezenți au jurat cu mâna pe inimioară că regulamentul este bun, divin, util și legal. Deci, avocații între ei se contraziceau. Nu fățiș, dar….

Coliban a avut o intervenție bună. Bravo lui. Orice ceas stricat arată ora exactă de două ori pe zi. Coliban a tradus în limbaj profan ce au discutat „ profesioniștii” până atunci.

Coliban a zis că urbanismul în Brașov arată ca ca niște oale. Unele sunt bune și trebuie păstrate așa, unele sunt sparte și se cuvine să le lipim și unele sunt sparte și nu mai avem ce să facem. Ok, avem un punct comun.

După prezentările făcute, cu scopul de facilitate a subiectului, asta fiind o chestie de la corporației unde participi la ședință cu ideile tale și pleci cu ideile insuflate de corporație, au intervenit oamenii la cuvânt.

Primul a fost un domn arhitect ( așa zice el), cu masca pe bot și un puternic accent franțuzesc ( trăiască Clotilda ) care pe la final a zis că ar fi bine ca oamenii să se organizeze și să dea năvala peste consilierii locali ca să-i oblige să voteze regulamentul. UPS – provocare agitație.

Următorii vorbitori erau oameni din Schei cărora fie le refulează canalizarea în casă când plouă, fie se plâng de alunecările de teren, fie ale căror case încep să se dezintegreze. Și acesta este un fapt cert!

Interesantă era reacția unui grup de agitatori USR care aplaudau ca la congres când se spunea ceva pro Coliban și huiduiau ca pe stadion când cineva se punea contra sau când vorbeau dezvoltatorii.

USR a intrat într-o nouă eră. Era golănelii politice. Pun pariu că vor aduce agitatori și la ședința Consiliului Local din 31 ianuarie ca să oblige consilierii să voteze.

Bun. Concluzii.

Preambul – societatea modernă suferă de subiectivism. Credința subiectivă a unui individ depășește sau cel puțin este la fel de validă precum faptele care pot fi dovedite. Și asta este absurd și fundamental lipsit de sinceritate și fair play.

Una dintre concluzii. Până pe document nu va exista o viză de legalitate de la Ministerul Justiției, regulamentul respectiv este doar o adiere de vânt. Consilierii locali nu vor vota regulamentul dacă nu vor fi siguri de legalitatea lui pentru că au pățit-o cu P&P, ascultând părerile avocaților aduși de USR. Și se mai uită și la chestiile certate cu legea făcute de administrația Coliban care face echilibristică pe lege. Și aici vorbesc de lucrurile găsite de Camera de Conturi – presupuse prejudicii apărute cu ocazia AMURAL și FC Brașov. la care adaug și bâlbăiala cu trotuarul de pe Iuliu Maniu care ba era asfaltat, ba pavat. Sunt chestiuni care din punct de vedere legal, USR-ul le dă o altă interpretare, interpretare care cade în fața organelor care se ocupă cu treaba asta.

A doua concluzie. Da, în Schei e jale cu construcțiile pe dealuri, cu subdimensionarea canalizării, cu alunecările de teren. Și asta nu e credință subiectivă, se văd cu ochiul liber la fiecare ploaie mai serioasă.

A treia concluzie – USR a intrat în era agitatorilor și provocatorilor. Au înțeles cum se face politica mare. Și au mai și prins iubire de funcții. Și altele ce țin de ele….

Partea mișto e că activul de partid s-a prins ce fac cei ajunși pe funcții, și-au cam pus palma în cWr și s-au cărat scârbiți din partid.

Să vedem ce urmează.

 

Dan VÂJU

#InformațiaBrașovului

 

2 thoughts on “Concluzii toxice în urma dezbaterilor cu golăneli ale lui Coliban de la Sala Patria

  1. Bine domnul Vaju! Doar matale ai fi putut sa scrii ipocrit despre golaneala si sa-i omiti pe prost crescutii care stateau fix langa tine. Melinda cu prostiile ei, maimutoiul ala mai rotofei, cum l-o fi chemand, si scursura de petrescu, care a venit beat. Ca de obicei. Asta ca sa nu mai vorbim de Kerhaian si de nesimtirea lui fara granite. De astia ai cam uitat. Bine, poate cu duhoarea de alcool a lui Petrescu esti obisnuit… Se spune ca cine se aseamana se aduna si voi v-ati cam adunat acolo foarte fatis. Si asta spune suficient despre tine ca om, ce caracter ai si cat de corect esti. Nu vorbim de ziaristica aici, ca atunci cand te scutura cineva, pui coada intre picioare si spui că nu esti ziarist, ceea ce e corect, ca nu ai fost niciodata. vorbim de ce fel de om esti, cat de demagog, cat de ipocrit. Ca daca e ”de-al nostru” ne facem ca ploua… Si TU faci judecati de valoare despre altii, cand esti in rahat pana la gat si tot nu-ti pute? Mare brasovean, ce sa zic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *