HAȘTAG DEZBATERE. HAȘTAG CONSTRUCȚII. HAȘTAG PANTĂ. HAȘTAG GOLANI. HAȘTAG DEZVOLTATORI…..etc….

Am uitat vreun “haștag” ? Nu știu, poate HAȘTAG LA HAȘTAG !
Dacă am uitat trimiteți un “KIND REMINDER”, după cum bine zice Micutzu în “TEAMBUILDING”!
Luni, 16 ianuarie, la Brașov la Sala Patria, a fost o dezbatere organizată de Primăria Brașov, dezbatere publică pe tema regulamentului privind construcțiile în pantă.
Nu o să intrăm acum în detalii tehnice pentru că nu sunt specialist în construcții, voi vorbi însă despre caragialismul situației, penibilul de rigoare și discordia rezultată în urma dezbaterii.
Nu vreau să mint, nu am fost prezent, dar am periat grupurile și site-urile și mi-a fost de-ajuns.
Concluzia este că nu a fost o dezbatere. A fost doar o ședință de partid din anii 50 – 60, în care neo-prolet-corporatiștii au înfierat cu mânie prolet-corporatistă pe toți care nu erau în acord cu părerile tovarășului , a tovarășei și în general a direcției de partid….(grup neomarxist).
Așa vorbește târgul ….
Dezbaterea s-a desfășurat pe fondul uralelor și aplauzelor de bine pentru USR din partea agitatorilor USR, pe fondul huiduielilor la adresa adversarilor regulamentului – tot din partea agitatorilor USR – și cu instigare la intimidare si agresivitate, din partea unui arhitect cu masca pe față și cu accent franțuzesc : cităm din Informatiabrasovului.ro : <<Primul a fost un domn arhitect ( așa zice el), cu masca pe bot și un puternic accent franțuzesc ( trăiască Clotilda ) care pe la final a zis că ar fi bine ca oamenii să se organizeze și să dea năvala peste consilierii locali ca să-i oblige să voteze regulamentul. UPS – provocare agitație.>>

Prin această instigare se îndemnau oamenii sa dea iama în Consiliul Local și să oblige consilierii să voteze Regulamentul, respectiv consilierii PSD și USR.

Într-un articol de ieri de pe Facebook, cineva care se îngrijește prin atribuțiile de serviciu de interesele Brașovului, nu spun cine este dar a doua persoană importantă, spunea că :
SPUNE PERSOANA : “Puterea celor mulți va triumfa asupra șmecherilor și golanilor”. RAȚIONAMENT : Mi se pare foarte gravă afirmația întrucât de aici reiese faptul că nu contează legalitate, utilitate, aspecte tehnice, etc, ci doar să fie mai mulți de o parte si atunci vor câștiga. Adică, “pumnul în gură”!
SPUNE PERSOANA : “Specialiști reputați”.
RAȚIONAMENT : Care? Domnul care a instigat la agresivitate și intimidare? Sau specialiștii chemați din orașe de câmpie sau cel mult colinare. Brașovul este oraș de munte. Specialiștii în construcții TREBUIE să fie DE LA MUNTE și să fi lucrat în pantă de munte nu câmpie!!!
SPUNE persoana : “Dezvoltatori și golani ….”
RAȚIONAMENT : Cam Leninistă abordarea. Adică a priori “dezvoltatorii”, întreprinzătorii privați sunt răi și se asociază cu “golani” și împreună sunt împotriva cetățenilor poporului. Leninistă abordare. Parcă îl aud pe Ceaușescu în 1989 sau pe Iliescu la mineriade. “Capitaliștii cei răi și golanii …”
SPUNE PERSOANA : Cei care au lipsit din peisaj au fost PSD și PNL și “au pierdut prin neprezentare”.
RAȚIONAMENT : Au pierdut ce? Cum adică prin neprezentare ? Proiectul ăsta trebuie VOTAT nu impus prin INTIMIDARE sau “trecut” din neatenția celorlalți! Și doar prin vot se poate hotărâ ceva.
SPUNE PERSOANA : În încheiere persoana spune că speră ca pe 31 ianuarie, consilierii să voteze în favoarea Regulamentului, ca să se situeze “de partea bună a istoriei”.
RAȚIONAMENT : Păi cu compulsiile astea Leniniste și cu abordarea asta dictatorială sunt puțin derutat cu privire la : “partea bună a istoriei” …
No , ce mai rămâne de spus? Poate doar că : <<Ana Pauker și cu Dej, au băgat spaima-n “burgheji”>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *