Politică de clasa ajutătoare. Numai la Brașov. Cu ocazia Unirii Principatelor Române

Nu obișnuiesc să mă „ iau” gratuit de politicieni. Oarecum înțeleg presiunile pe care la are fiecare pe cap.

Dar dacă doar unul dintre politicieni făcea vreo nefăcută, ieri, cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române, și-a băgat „ nenumitul” codița.

Fac o remarcă la începutul textului. Spre surprinerea mea ( și USR-ul trebuie să știe asta), am văzut-o pe viceprimarul Flavia Boghiu cum își făcea cruce în timpul serviciului religios din Piața Unirii. Am rămas surprins. Doar surprins. Și crucea era corect făcută, cu mâna corectă, în sensul corect. Probabil e credincioasă.

Mă tem că partidul le-a indicat că e nevoie să fie un pic populiști, pentru că la 8% conform unui sondaj recent, haznaua istoriei politice e aproape.

Aștept să o văd pe doamna viceprimar și în imagini de la pelerinaje. Cu basma, eventual. Ca să fie imaginea completă.

Celălalt vice, Sebastian Rusu, a postat pe Facebook „ cartoon”-ul de mai jos. Cum ar veni, la mintea mea, s-a semnat el, dar a pus imaginea domnitorului Cuza. Eroare de comunicare? Mă întreb și eu. Aștept cu interes și un „ catoon” cu Caron l și Brătianu.

Partidul AUR a fost singurul care a depus și o coroană de flori. Pentru ei Unirea o fi moartă? Păi nu ei erau unioniștii? Ce fac acum, cântă prohodul Unirii? Și asta e altă eroare de comunicare.

Allen Coliban, primarul haștag nostru, de data asta a venit la eveniment fără urme de „ pernă în păr”, cum avea la 1 Decembrie, și cu jacheta corectă. Pe 1 Decembrie avea o jachetă ale cărei mâneci ajungeau până în podul palmei. Bine, acum nu sunt eu ăla care face poliția modei și a frizurilor. Dar parcă merge să te prezinți decent în fața brașovenilor.

În schimb Coliban a făcut-o din nou de oaie. A parcat mașina pe trotuar. În Brașov, din câte știu eu, e interzisă parcarea autoturismelor pe trotuar.

Așa a ajuns Coliban din nou victima propriului insucces. Ca în 2021 când a parcat direct pe trecerea de pietoni.

În rest a fost bine. Friguț, dar bine. Oamenii au dansat Hora Unirii.

Avem și noi satisfacțiile noastre istorice. Puține dar bune.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

 

 

One thought on “Politică de clasa ajutătoare. Numai la Brașov. Cu ocazia Unirii Principatelor Române

  1. Cu tot respectul domnule Dan ,partidul AUR a depus coroană în semn de omagiu pentru cei ce au înfăptuit UNIREA PRINCIPATELOR și bineînțeles nu mai sunt printre noi. Aceștia sunt niște EROI NATIONALI și merită tratați cu RESPECT ,așa cum am facut-o noi ,cei de la partidul AUR.Eu personal am fost și am sărbătorit evenimentul la Iași unde Ciolacu și Ciucă au depus coroane de flori la statuia lui Cuza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *