Concluziile unui mare om politic – „ Mi s-a spus și mie de multe ori că politica e c#*vă sau că e murdară. Politica este așa cum sunt oamenii care fac politică”

Dragii moșului,

Politica nu e c#*vă ! Mă scuzaț’ ! Nu e numai c#*vă ! E și hoață, leneșă, mincinoasă, coruptă. Și nespălată! Și fără dinți în gură. Sau cu halenă de proteză aka. respirație de babă.

Și acum să mă dau un pic doct.

Oamenii din politică sunt o concluzie a etapei social-istorice pe care o trăim. Avem nefericirea de a fi contemporani cu tot felul de specimene ajunse vremelnic călare pe „ situație”, după ce au halit rahat cu nesaț și credibilitate, inducând în eroare largi mase de oameni care, creduli, au pus ștampila în dreptul lor.

Și uite așa ne-am atașat vremelnic de tot felul de „ unii și alții” care „ la viețișoara” lor, singurul lucru făcut cu mare grijă a fost să candideze pentru o funcție. S-au spălat, s-au îmbrăcat și au ieșit pe stradă la mințit poporul. Ba cu CV-uri falsificate cu grijă, care să ducă în eroare publicul, ba cu CV-uri ascunse, ba în cârca partidului care-i promova și recomanda cu căldură. Și uite așa am ajuns să decidă pentru noi niște „ unii” fără nici o minimă expertiză în ceva.

Și după ștampilare – dezastru. Incompetență e puțin spus. Indolență? Cât încape.

Minciuna, răutatea, prostia și hoția defilează umăr la umăr prin fața poporului chinuit de o alergătură anostă prin viață.

Legiunile de „ atârnici” de partid, însetați de „ servici” la stat pe bani buni, fără răspundere și oboseală, singura lor „ valoare” fiind aceea că au stat aproape de „ ștampilați”, fac „ legea”, simulând un travaliu inspirațional și transpirat de slujbaș al „ binelui public”. Pe bani buni.

Să luăm cu emetiral ( antivomitiv)!

By the way, vă place cum arată urbea noastră cu accente medievale. Exact, aproape ca atunci, în evul mediu!

Dar mie îmi place aia cu vin banii din PNNR, fondurile europene. Bă, amețiților, vin banii pe proiecte, băăă! Ca să facem cu ei CE? Aia mă întreb. „ Vine” banu’ ? Excepțional! Se discută despre proiecte mari? Excelent! Suntem amețiți de discuțiile pe dezvoltarea orașului? Ca după un „ cui”? Da, e bine și frumos la Brașov.

Numai că în momentul în care ies din casă calc în același rahat de câine în care am călcat și ieri. Și alaltăieri. Și pe Strada Sforii nu există nimeni capabil să șteargă autografele „ turiștilor” de parcare-moca-covrig-și-clătită-în-Piața-Sfatului. De ciclul aglomerație-lipsă de locuri de parcare nu mai zic nimic. Călcăm accelerația în gol. Măcar fum și zgomot să fie dacă mișcare nu e.

Ne certăm și ne supărăm că vrea nu-știu-care Bode Plagiatorus și Nea Abrudan Transilvanicus să pună gheruța pe ruina noastră. Ruina noastră pe care eventual trebuie să vină nemții sau „ englejii” ca să o refacă. Că vin banii, dar din mistrie și cancioc n-are cine să dea. Că la ONG-urile de casă e cu tastatura, nu cu cârca.

Că noi în afară de a ne plânge că politica e c#*vă, și că „ știm noi mai bine”, nu suntem în stare de nimic. Mai facem un FOV, mai un MASSIF, mai o prosteală, mai o harneală, ne mai tragem două cruci pe la diferite evenimente și Brașovul nu mai are roți.

Dar politica e c#*vă !

Și uite așa, oameni cu cariere de succes în consultanță pe fonduri europene sau îngrijiri la domiciliu, s-au scufundat în haznaua politicii de dragul nostru, și au concluzionat sulfuros – „ Mi s-a spus și mie de multe ori că politica e c#*vă sau că e murdară. Politica este așa cum sunt oamenii care fac politică”.

Exact! De caca-o!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *