Coliban și-a suflecat mânecile….și a rămas cu ele suflecate

Numai ce s-a stins scandalul USR + societatea civilă vs. dezvoltatorii imobiliari pe tema dealurilor din Șcheii Brașovului, cu aprobarea unui regulament al construcțiilor în pantă, când hopa, a apărut o scurtă filmare cu un buldoexcavator care „ râmă” prin Șchei.

Păi cum așa?

Unde-s pistoalele/ Unde-s pumnalele / Caii și flintele / USeRiștilor ?

Nu se leagă nimeni cu lanțuri de poarta primăriei urlând isteric că se „ taie” dealurile în Șchei?

Nu sare nici un celebru ginere al unui mai puțin celebru socru să ne explice cum „ lăcrimează” când vede nedreptatea curgând șiroaie de pe dealurile din Șchei?

Până acum, nu!

Când am „ săpat” un pic ca să mă lămuresc în legătură cu ce se întâmplă în vecinătatea Bisericii Sf. Treime din Șchei, de se plimbă buldoexcavatorul așa „ despletit” și cu chef de muncă, am dat peste o informație neconfirmată că lucrarea e legală. Că PUZ-ul ar fi fost aprobat hăt în 2008, când Coliban și USR se uitau la filme cu politică și nu erau siguri că vor să o facă.

Dar stai așa, asta nu e tot!

Primăria Coliban pierde procese pe bandă cu „ dezvoltatorii”.

Acum câteva zile s-a dus pe copcă HCL-ul care obliga „ dezvoltatorii” să construiască musai două locuri de parcare pe fiecare apartament. Și așa vor apărea blocurile pentru trotinetiști și bicicliști, că și trotineta și bicicleta le poți căra în casă, nu își trebuie loc de parcare.

În alt proces, în care administrația Coliban cere anularea unui certificat de urbanism din 2020, instanța i-a spus lui Coliban „ pa și pu – La Mulți Ani!”, și a mai condamnat primăria la plata a 2975 de lei.

Dar stai așa, că nu-i așa, când se vor umfla mușchii pe dezvoltatori pentru că le-a băgat primăria zăbala în gură în încercarea de tergiversare a lucrărilor, și vor cere să curgă ceva bani de la buget pe motiv de nefolosință a imobilelor, pentru că administrația USR s-a pus de-a curmezișul în fața profitului lor, atunci să ne ținem bine de buget.

Că vorba aia, n-avem bani de lucruri care ne trebuie, avem bani pentru „ păsărelele” lui Coliban.

Care și-a suflecat mânecile pregătindu-se de luptă și a rămas cu ele suflecate. Și cu o viitoare virtuală gaură în buget.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

One thought on “Coliban și-a suflecat mânecile….și a rămas cu ele suflecate

  1. Cu o abordare responsabila si inteleapta, USR + societatea civila si dezvoltatorii imobiliari au reusit sa limiteze daunele pe care ar fi putut sa le suporte orasul nostru in urma acestui scandal. Este important sa invatam cum sa gestionam conflictele si sa gasim solutii potrivite pentru a le rezolva. Felicitari pentru fortele responsabile in aceasta situatie si, de asemenea, pentru ca a fost dat dovada de prudenta si de respect fata de liniile directoare legal-administrative. Mai este inca mult de facut si este important sa colaboram pentru a gasi aceste solutii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *