Cică madam Boghiu și-a luat viteză spre SUA. Să analizăm mesajul de pe Facebook trimis „ prostimii” cu ocazia voiajului

Propun să facem o scurtă analiză pe textul viceprimarului #boghiu postat pe Facebook, atunci când tot românul se freca pe burtă gândindu-se cu poftă la masa tradițională de Paște. Sau mai degrabă o analiză la vrăjeala aruncată în/pe piață pentru viitoarea campanie electorala de madam vice!

Prin intermediul postării cu pricina ne anunța din vârful buzelor/tastelor că a plecat în SUA pe data de 15.04.2023.

Ce ne transmite duios prin respectiva postare făcută, pare-se, undeva în preajma scării de acces în avion?

1.”Am fost invitată prin intermediul Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US să particip la un program organizat de U.S. Department of State (Departamentul de Stat al SUA) condus de Antony Blinken.”

Adică cum?

Să sărim peste faptul că se scrie “prin intermediul Ambasadei…” și nu ” prin intermediul Ambasada…”. Cel fără de greșeală să ridice primul tastatura…. ! Asta ca să rămânem în ton cu sărbătoarea care tocmai a trecut, și să acordăm o „ clipă” de clemență celor care tăguiesc cu spor și frică de Dumnezeu.

Dar clemența se termină aici pentru că, stimată “thoamnă”, dumneata habar nu ai cine a organizat acest eveniment. Sau ca să prinzi un pic de reach, ai scurtat textul, băgând ce e mai important, mai umflător de pipotă, ca să dai „ interzis” la dușman, stai-ar ouțul colorat în gât. Nici o „ gară” stai „ relax” că informam noi. Asta ca să evităm penibilul chiar și in America.

Acest program este organizat de mulți ani de către Global Ties – o fundație NON PROFIT. Sau cum ar veni pe haștagește, mai pe placul dumneavoastră, un ONG.

Dar să nu se înțeleagă greșit, U.S.Department of State este condus de către Antony Blinken și nu programul la care participi „ mătălutză”, iar întâlnirea reunește participanții pe parcursul a trei zile , adică un mare bullshit cum ar zice americanii!

Antony Blinken habar nu are de programul tău de câte 3 ore/zi timp de 3 zile J.

Antony Blinken are priorități mai crâncene și nu se ocupa de firmituri care pică după virgulă, într-un calcul aproximativ intuitiv ! Dar stai așa că îți trimitem si programul lui pentru ultimele 5 zile. Link : https://www.state.gov/public-schedule-april-18-2023/

Dar e bine și cald la vară să te asociezi cu nume marcante din politica americană. Dă bine la CV, la ochii prostimii, la creierașul ăla spălat al fanilor USR și…da, exact, la pipota din dotare.

Ce ne mai spune „ thoamna” în continuare?!

2.” Programul internațional de leadership (IVLP), practic o bursă, adună decidenți din administrația locală din toată lumea, pentru a discuta și găsi soluții pentru problemele de acum și din viitor ale orașelor pe care le reprezintă.”

Da? Stai așa că „ traducem” noi.

Programul internațional de conducere pentru vizitatori (IVLP), reflectă interesele profesionale ale participanților și SPRIJINĂ OBIECTIVELE POLITICII EXTERNE ALE STATELOR UNITE !!!!

Aoleu. Cum? Mai zicem odată, ca niciodată? Nu mai zicem, ia de citește din nou.

De asemenea, International Visitor Leadership Program (IVLP) este programul de schimb profesional de bază al Statelor Unite, implementat de organizațiile membre ale rețelei Global Ties. Este conceput pentru a construi încredere și colaborare între omologii americani și internaționali și PENTRU A SPRIJINI OBIECTIVELE POLITICII EXTERNE ALE SUA. Ups!

Întrebarea noastră este: de fapt, pe cine reprezentați dumneavoastră? Să nu încercați sa ne convingeți că ar fi vorba despre noi, brașovenii! Nu vă credem chiar daca vă jurați pe culoarea ciclam!

Ce mai spune “thoamna” viceprimar?!

  1. “De azi până pe 6 mai, voi discuta cu specialiști în domeniul dezvoltării urbane, voi vizita instituții ale administrației americane, voi studia bune practici care să poată fi implementate apoi la noi. Sau dimpotrivă, voi studia din greșeli pe care le-au făcut și din care putem să învățăm.

Pentru că ne dorim un Brașov dezvoltat pentru oameni, la fel de mult cum trebuie să fie un oraș atractiv pentru mediul de afaceri, pentru tineri – educație, pentru seniori – o plasă de siguranță socială și întotdeauna un oraș prieten al naturii.”

Ce ?! Stai așa că ne-a luat slăbiciunea de la glicemia provocată de cozonac ( d-ală rău care se lipește pe mațe). Dar să „ traducem” vorbele „ thoamnei”.

Global Ties U.S. este o organizație non-profit, înființată în 1961 pentru a promova excelența în diplomația cetățenească. Are sediul în Washington, DC, în Statele Unite. Mai mult de o treime din membrii comunității sunt angajați fiind voluntari ( știm ca vă place cuvântul  „ voluntar”).

De asemenea, schimburile ÎMBOGÂȚESC COMUNITĂȚILE DIN SUA, atât din punct de vedere economic, cât și social. Prin intermediul rețelei Global Ties, aproape 90 de comunități din Statele Unite sunt conectate la lume prin programe de schimb internațional. Prin implementarea acestor programe, membri din SUA investesc în economiile lor locale, avansează cunoștințele și sporesc competențele globale.

Deci? Deci, da! În loc să-ți vezi de treabă acolo unde ai fost angajata/ numită/ nimerită/ aterizată, și unde sunt lipsuri și abuzuri vizibile, colcăie lipsa de profesionalism și incompetența e regulă, și asta nu o spunem noi, ăia răi și clevetitori ci chiar Camera de Conturi, ai plecat pentru 3 săptămâni la frecat menta în limba engleză. Așa cum reiese din activitatea Global Ties, acest ONG ia de la fiecare parvenit câte ceva cu “speranța” că își vor ajuta compatrioții și nici de o culoare pe tine! Pe noi nici atât!

Ce ne mai spune “thoamna”?!

  1. “Absolut toate costurile sunt suportate de către organizatori.”

Ce ii spunem noi?

Este singurul lucru adevărat pe care l-a tastat !

Programul de conducere pentru vizitatori internaționali este sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA cu finanțare oferită de guvernul SUA și administrat de membrii Global Ties!

P.S. Îți mai lăsăm câteva linkuri pentru cultura ta generala, poate astfel nu mai croșetezi vreo tâmpenie. Posibil ca necunoscătorii sa te creadă pe cuvânt!

https://exchanges.state.gov/non-us/program/international-visitor-leadership-program-ivlp

http://washington.mae.ro/node/435

https://www.globaltiesus.org/our-story/

https://www.globaltiesus.org/programs/ivlp/

Dar tot răul spre bine. Madam lipsește 3 săptămâni din „ pâine”, astfel posibilitatea de a da erori e mult mai mică.

Hai vă pup, poftă bună la cafelutză!

 

Anonimul Brașovean

#InformatiaBrasovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *