Userista Beatrice iese „ la încălzire” pe la televiziunile locale, defilând de mână cu un pic de demagogie la pachet cu ipocizie. Că așa e la usereu’

Săptămâna trecută am consemnat un „ new entry” printre comunicatorii politici din Brașov. Beatrice Moraru ( USR) a ieșit pe „ sticlă” și a dat două „ dume” de ne-a lăsat lați pe toți. Paranteză. De ce a ieșit Beatrice Moraru în locul comunicatorilor de „ obicei” ai USR – Coliban, Boghiu, Darău și Victor Ilie? Păi ăștia s-au fleșcăit rău, nici draq nu-i mai crede.

E nevoie de sânge proaspăt, userist ca să scoată partidulețul din viitoarea glorie a anonimatului obscur! Am închis paranteza. Revenind! Iese madam pe sticlă și zice că, cităm „ „sinceră să fiu, eu nu cunosc cele două persoane şi nici în ziua de azi nu sunt convinsă 100% de calitatea lor ca jurnalişti. Pe de o parte, nu s-au identificat, nu şi-au spus numele şi prenumele, nu au prezentat legitimaţiile. Nu aveau nicio identificare a acestei calităţi. Nu avea nimeni nimic dacă aceste persoane, în mod normal şi conform codului deontologic, s-ar prezentat drept jurnalişti” justificând faptul că anul trecut, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, jurnaliștii Cristi Florea de la cotidianul Transilvania365 și Răzvan Negrea de la Argumentul au fost la mustață să fie scoși din sala de ședință pe motiv că…n-aveau bască.

Ah, nu, stați așa. De fapt i-a explodat ficatul viceprimăriței Flavia de criticile aduse de cele două publicații. Și după incident a venit și replica din partea Avocatului poporului care i-a transmis direct lui Coliban o informare, cităm „ „Primarul Municipiului Brașov, județul Brașov, în exercitarea atribuțiilor conferite de legislația în vigoare, va proceda la luarea măsurilor legale care se impun pentru diseminarea la nivelul conducerii autorității publice locale, precum și la nivelul membrilor Consiliului Local Brașov a informațiilor privind dispozițiile legale conform cărora autoritățile și instituțiile publice nu pot interzice în nici un fel accesul mijloacelor de informare în masă la acțiunile publice organizate de acestea, în scopul prevenirii unor limitări ce pot aduce atingere caracterului public al ședințelor consiliului local”.

Acum vine madam Beatrice să scoată castanele cu mânuța goală din cuptorul încins făcând apel la demagogia de partid, care, după cum am văzut cu toții, e groasă. Demagogia! N-am văzut, n-am auzit, mi s-a părut…stai așa că n-a fost așa…

Și pentru că ipocrizia de partid nu are limite, distinsa noastră consilieră mai „ emană” una bună de tot. Cităm – „ideea e că noi ( USR – nota redacției) credem în presa liberă, credem în independenţa şi verticalitatea presei, fapt pentru care filiala locală nu a încheiat contracte nici cu presa locală, nici cu presa naţională, pentru că nu dorim să cotizăm la persuasiune”.

Păi nu-i nimic, partidulețul pe care cu onor îl reprezinți în fața brașovenilor a scos din buzunar numai 5 milioane de lei pentru presă. De unde știm asta? Păi informația e publică, și e dată de Expert Forum.

Concluzie! În primul rând USR rotește cadrele la comunicare încercând să spele dezastrul administrativ marca Coliban. În al doilea rând, cadrele din prima linie a comunicării au înțeles bine cum „ stă” treaba cu demagogia și ipocrizia, multiplicând mesajul partidulețului.

De ce face USR Brașov asta? Păi au înțeles după doi ani și jumătate de mandat că au „ dat-o de gard” de l-au rupt, și că la următoarele alegeri vor fi făcuți knock out în prima repriză. Acum salvează ce mai pot în urma unui mandat absolut dezastruos pentru Brașov a primarului Coliban. Proporția dezastrului pentru USR Brașov este epică, și Coliban are nevoie să închidă câteva proiecte ca de aer ca să o „ scoată la vopsea” în campania de anul viitor.

 

#InformațiaBrașovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *