Coliban „ n-a văzut-o” pe aia cu gunoaiele locuitorilor de la blocurile din Noua și Valea Cetății. Ecoinsulele USR – socoteală proastă. Și păguboasă.

Politica pumnului în gură este familiară USR-ului. Sunt câteva exemple clare de manifestări de genul acesta din partea lui Coliban. Una dintre ele, blocarea efectivă a centrului vechi al Brașovului în septembrie 2021, moment de mare durere în partea dorsală la adresa brașovenilor, când Coliban și administrația lui au blocat un sens de drum dinspre Maternitate spre Casa Armatei pentru a-l „ reda” pietonilor cu ocazia FOV. Nervi, ambuteiaje, motoare fierte, ambreiaje încinse, poluare, ambulanțe blocate. Trei zile de chin și jale pentru șoferi.

O altă durere gigantică în posterior a acelei administrații de tristă factură este exact comunicarea de ultim moment cu consilierii locali. În loc ca oamenii să citească și să înțeleagă exact ce vrea Coliban&Co., comunicările sunt trimise înainte de ședințe. Transparență curată!

Sau trotuarul de pe Iuliu Maniu care a fost lăsat decopertat și lăsat cu pietriș vreo două luni în 2022. Sau gropile din asfalt. Sau….sau….sau…..

Mai nou, administrația ZERO barat cu ciucurei a montat ecoinsule pentru colectare selectivă în cartierele Noua și Valea Cetății. Ecoinsule care se deschid după scanarea unui cod QR. După montaj, fiind nefuncționale, erau dublate de pubele de gunoi. Între timp pubelele au fugit și au rămas ecoinsulele lui Coliban care sunt sau nu sunt funcționale.

Cetățenii din zonă acuză o „ manevră” făcută de administrație. Practic, pubelele înainte să dispară erau golite de trei ori pe zi ca să dea senzația că oamenii folosesc ecoinsulele. Și când veneau să golească pubelele, salubriștii aruncau un ochi și la ecoinsule care erau…goale. Și din trei pubele a rămas una, și după aia nici una. Ce fac cetățenii? Păi cetățenii selectează gunoiul de nu mai pot și îl lasă fie lângă ecoinsule, fie la pubelele stradale. Dar ecoinsulele nu le folosesc.

Așa ne învață Coliban să colectăm selectiv. Cu pumnul în gură. Undeva în căpuțul lui visa că dacă dispar pubelele obișnuite, cetățenii se vor apuca să selecteze deșeurile și vor deveni modele europene de reciclare și conservare a mediului. Ei bine, nu-i așa.

Nu îi dau idei despre cum ar trebui să facă pentru că nu dau consultanță gratuită. Au capete prin partiduleț, prin primărie, pe la salubriști.

Dar tare mă tem că în curând vor apare „ gunoieri” de ocazie care te scapă de gunoi pentru o sumă modică și îi aruncă ei undeva. Poate chiar în fața Primăriei Brașov. Sau, dacă nu vrei să duci gunoiul la ecoinsulă, poți să te urci cu el în autobuz și să cobori fără el. Sau în poți trimite prin poștă rapidă la sediul operatorului sau la primărie.

O socoteală atât de penibilă ca a actualei administrații n-am mai văzut de mult. Atâtea idei proaste și păguboase vin de la Coliban&USR de poți să faci o carte despre cum să nu administrezi un oraș. Sunt curios cum va rezolva problema.

 

#InformațiaBrașovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *