Încă un ursuleț s-a dus ….

Comunicatul de presă arată așa

„ În aceasta dimineața  fost prins ursul care umbla săptămâna trecută prin Racadau și pe Calea București. Din păcate, din cauza rănilor pe care le avea, în urma încercării de a sări de la mare înălțime, răni incompatibile cu viața, ursul a fost eutanasiat. Astăzi, in jurul orei 4.30, ursul a  intrat în parcare la AFI. După ce a urcat la etajul 1 al parcării, a găsit un balcon, pe unde a încercat sa iasă. A căzut de acolo și s-a rănit, după care a mers pe strada Romana, unde a fost prins de echipa de intervenție. Având în vedere rănile pe care le avea, s-a luat decizia eutanasierii lui. De la intrarea în parcarea mall-lui și pana la prinderea lui a fost monitorizat de echipa de intervenție și nu a reprezentat nici un risc pentru brasoveni.”

Regret enorm faptul că au ajuns animale sălbatice încolțite de echipe de intervenții lipsite de responsabilitate să sară de la geamurile parcărilor de mall. Și pe toți membrii echipei de intervenții îi asigur de toată lipsa mea de respect și îi acuz de lipsă de profesionalism. Pentru că bănuiesc că au hăituit animalul și l-au încolțit în parcarea mall-ului. Unde, din păcate pentru veterinarul care mânuia arma cu tranchilizante, deși a nimerit ținta, nu din prima, a reușit să-l facă să sară de pe geamul respectiv. Să sară spre moarte!

SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Deși echipa de intervenție se disculpă împreună cu administratorii Brașovului pentru că deși au pus capcane pentru urs zile în șir, acesta le-a evitat. Nu-i nimic, acum e mort, nu ne mai face probleme. A sărit pe geamul de la mall.

O să răspundeți în fața lui Dumnezeu! La fel cum vor răspunde cei care acum câțiva ani, la Sibiu, au ucis cu sânge rece în mijlocul orașului un pui de urs speriat. La fel cum vor răspunde cei care au împușcat ursul acroșat de un autoturism, după ore de agonie în mijlocul șoselei.

COMPORTAMENT SUBUMAN DE UCIGAȘI FĂRĂ MIZĂ REALĂ!

Suntem blestemați să dovedim o lipsă crâncenă de respect față de animalele sălbatice. Pe marginile tuturor șoselelor din România zac cadavre de pui de pisică, câini, vulpi, arici. În câteva sute de km vezi zeci de cadavre. Pe toate râurile și în toate pădurile braconăm fără jenă și fără respect. Suntem niște SĂLBATICI lipsiți de orice urmă de compasiune!!

Asta este lipsă totală de respect, în primul rând față de noi, dezvăluindu-ne caracterele josnice. Și în al doilea rând față de VIAȚĂ în general.

Ursului de se plimba noaptea prin Brașov, i-ar fi stat bine în Sanctuarul Urșilor de la Zărnești dacă echipa de intervenții ar fi fost mai responsabilă. Dar na, au fost deranjați la serviciu. Și asta se pedepsește cu MOARTEA ursului înfometat care a dat la o parte instinctul de supraviețuire și s-a aventurat în oraș.

 

Dan Vâju

#InformațiaBrașovului

 

One thought on “Încă un ursuleț s-a dus ….

  1. Ura! Imi pare foarte rau de intamplare trista si viata prea scurta si chinuita a ursului. Felul in care a fost rezolvata situatia, tinde sa sugereze o lipsa de responsabilitate si competenta umana. Ar fi fost mult mai bine daca ursul si-ar fi petrecut ultimii ani intr-un sanctuar special, in loc sa fie eutanasiat. E trist ca tragedia aceasta ar fi putut fi prevenita. Fara indoiala, un astfel de comportament subuman ne face sa cadem pe noi insine si sa ne intrebam ce se petrece cu adevarat in societatea noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *