USR-ul ne-a reînvățat să ne frecăm cu ipocrizie pe la ochișori. Și cu multă silă.

Adăpostul de noapte Brașov – avem unul nou prezentat de Flavia Boghiu ca o mare victorie useristă, dar care nu e inaugurat, și unul vechi în care aceeași Flavia n-a schimbat o priză, dar care e funcțional

Direcția de Asistență Socială Brașov – 20 de milioane de euro buget anual. Direcție în subordinea viceprimarului Flavia Boghiu. Care se recomandă expertă în asistență socială, fiind la un moment dat administrator al unei societăți ce se ocupa cu asistență la domiciliu. Îndeletnicire grea, dacă e să mă întrebați pe mine. Foarte puțini dintre noi au capacitatea de a îngriji zilnic un bătrân bolnav, incapabil din cauza bolii să facă lucruri simple sau să se deplaseze. Nu intru în detalii pentru a arăta ce înseamnă să îngrijești o persoană imobilizată la pat fără ajutor specializat.

Concluzie intermediară – se presupune că „madama” ar trebui să aibă o înțelegere profundă a sistemului de asistență socială prin prisma faptului că a lucrat în domeniu.

Bun. Și vine sfânta zi de marți, 1 august 2023. Zi în care, presa din Brașov este invitată pentru a vedea, fotografia și scrie despre o mare realizare a usereului în Brașov: noul adăpost de noapte. Ce să mai povestim, ce să mai zicem, progresismul trotinetard a dat o lovitură grea și profundă racilelor lipsei de interes și empatie a înaintașilor pe linie de administrație publică locală. Titlul articolelor ar fi trebuit să sune triumfalist, gen „USR-ul rupe fâșul asistenței sociale și arată că se poate”. Se poate? Da, se poate. Când ai buget și bunăvoință, orice e posibil.

Noul adăpost – Nekermann ( pentru ăia săriți de 40 de ani), „ blană” pentru ăia între 25 și 39, „bine …0ae” pentru ăia sub 25 de ani.

Numai că la pachet cu „bă, ce adăpost de noapte avem, votăm usere…” apar și niște poze făcute de consilierii locali PSD Alexandra Crivineanu și Marius Potea care s-au dus la vechiul adăpost de noapte. Ăla din Uzina 2. Unde au găsit „pușcherie”, vorba lui Clotilda, franțuzoaica progresistă de Sector 1 București.

Context – în România acum o lună a început o campanie care ne-a dezvăluit condițiile de lagăr de concentrare din azilele de bătrâni din România. Nu intru în detalii, n-are sens, am văzut cu toții în mass media sau pe FB ce nenorociri ne putem face unii altora. La Brașov, la căminul din Noua, s-au aplicat amenzi în valoare de mai bine de 80 de mii de lei pentru diverse nereguli. Căminul fiind în subordinea…da, ați ghicit, Flaviei Boghiu. Care, repet, pretinde că este expertă în asistență socială. În plus, madama a mințit, spunând că cei care au controlat căminul au dat amenzi pentru 4 lămâi mucegăite.

Adevărul? DSP a constatat neexecutarea de operațiuni de curățenie și dezinfectare a blocului alimentar, CJPC a constatat existența unor pereți și tavane cu infiltrații, cădiță de baie neigienizată, cu pete maronii, tocuri de uși deteriorate cu porțiuni de zidărie căzute, DSVSA a constatat că graficele de temperatură de la utilajele frigotehnice nu sunt completate  la zi, igiena era deficitară în blocul alimentar, probele pentru laborator erau în cantități insuficiente, efectuarea decongelării produselor alimentare erau efectuate în condiții improprii, programul de autocontrol era incomplet, lipsa plaselor pentru insecte la uși și ferestre, ISU Brașov a constatat nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației, nerespectarea gabaritelor pentru căile de evacuare, lipsa sistemelor de autoînchidere la uși, uși închise cu cheia, lipsa detectoarelor automate de gaze, lipsa soneriilor pentru căutare la pat, instalații electrice cu improvizații și lipsă documente, iar AJPIS a constatat insuficiența personalului, dormitoare cu pereți murdari, tocuri de ușă deteriorate și grup sanitar neigienizat.

4 lămâi mucegăite?

Concluzie – în viziunea usere, adăpostul de noapte din Uzina 2 poate să se dărâme. Dă-l naibii! Este foarte bun ăla nou, dar care e muzeu. Te duci și te uiți, pentru că de dormit, nu doarme nimeni acolo. Nu contează că adăpostul din Uzina 2 mai are puțin și cade din cauza subfinanțării, deși acolo trăiesc oameni instituționalizați. OAMENI! Nu contează că administrația usere nu e în stare să dea o mână de lavabil, să repare ghena din imagini și să schimbe câteva prize, avem adăpost de noapte nou.

Concluzia concluziei – Săptămâna trecută, ambasadoarea SUA a venit să-i pupe pe frunte și să le strângă mâna lui Coliban și Flaviei Boghiu pentru modul cum se ocupă de ucraineni. Excepțional! Dar madam ambasadoarea are habar că dacă ucrainenii o duc bine la Brașov, românii o duc rău? Nu zic că ar trebui scoși ucrainenii din CATTIA și trimiși acasă, dar măcar să beneficieze și românii mai puțin norocoși de tratament egal. Oare la CATTIA or fi pereți scorojiți și prize sparte. Dar ghene nereparate ori frigidere nefuncționale?

Eu zic că știe madam ambasadoarea. Știe dar n-o interesează!

Din usereală în usereală până la victoria finală!

Galerie foto adăpost Uzina 2

Dan VÂJU

#InformațiaBrașovului

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *