„ Achiziția a 3 autovehicule electrice pentru Primăria Municipiului Brașov”. Sper că Dacia Spring.

 

Primăria Coliban a lansat Planul Integrat de Calitate a aerului pentru Municipiul Brașov 2023 – 2027. Plan în care ne spune că e cam b*lită pentru că avem poluanți în aer cu căruța. Și conform propagandei USR, asta ne taie 4 ani din viață. Printre zecile de propuneri ale planului ( nici unul dintre ele nefiind gratuitate pe mijloacele de transport în comun), mi-au plăcut trei. Prima – achiziția a 3 autovehicule electrice pentru Primăria Municipiului Brașov. A doua – interzicerea circulației mașinilor cu norma de poluare mai mică de Euro 3 în Municipiul Brașov. A treia – stabilirea unor zone centrale unde este interzisă circulația autovehiculelor cu motorizare termică. Ar mai fi fost câteva dar vă las plăcerea să descărcați planul de pe site-ul primăriei.

 

Încep cu a treia – mă întreb pe unde visează administrația că va interzice, în zona centrală, circulația autovehiculelor cu motorizare termică. Chiar sunt curios. Pentru că în zona centrală, circulația spre Cartierul Șchei se face doar pe două străzi. Castelului și Mureșenilor. Și dinspre Cartierul Șchei n-ai pe unde să o iei decât pe Mureșenilor și Poarta Schei. În plus, vânzările de autoturisme electrice sunt în declin. Pentru că s-a prins prostimea că bateria ține doar vreo 10 ani, și când vrei să o schimbi, prețul e atât de mare încât mai bine duci mașina direct la REMAT. Și încă ceva, sunt și al naibii de scumpe.

 

Cu toate acestea ajung la prima propunere – achiziția a 3 autovehicule electrice pentru Primăria Municipiului Brașov. Gata cu Dusterele? Vrea Coliban mașină nouă, electrică? Sper să achiziționeze Dacia Spring prin programul rabla.

 

A doua propunere e bună de tot – interzicerea circulației mașinilor cu norma de poluare mai mică de Euro 3 în Municipiul Brașov. Mie îmi place asta cu pumnul pe gât. Mor de fericire când simt cum usereul își imaginează că așa se face administrație. Sunt de acord cu interzicerea circulației mașinilor cu normă de poluare mai mică de Euro 3 cu condiția ca proprietarii să primească o justă despăgubire din partea primăriei. Bine, nu de la buget, din banii noștri, sau de la fondul de mediu, care sunt tot banii noștri.

 

Anyway, nu pot să termin postarea fără să spun una care mă râcâie pe creier de la #AndreiCaramitru „ si sincer sa nu mai aud de usr si reper si alte prostii. Aia sunt ANTI-BUSINESS maximal (sa nu se construiască nimic, sa fie totul verde sa nu mai conducem mașini si sa nu mai extragem petrol ca suferă egreta de balta sărmana si liliacul de pe deal, huo antreprenorii, sa reglementam tot, chestii de stânga de super rahat)”.

 

QUED!

 

#InformațiaBrașovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *