Coliban a fixat capacul coșciugului și pe FC Brașov

Am făcut bătături la degete de cât am bătut cu ele în taste pentru a descrie un viitor de kakao cu Coliban la primărie. Omul s-a dovedit bun doar ca să obțină postul, dar extraordinar de incapabil să și facă ceva pentru Brașov.

Ieri s-a dovedit că a trimis pe apa sâmbetei FC Brașov, măreața realizare pe care a cheltuit de la buget vreo 2 milioane și jumătate de euro în ultimii ani.

De ce s-a întâmplat asta? Simplu. Propria natură a lui Coliban, propria personalitate, aceea care îi dictează că singura soluție viabilă este rezistența în fața realității, și nu adaptarea la ea, ne-a adus în stadiul de a avea dezastru după dezastru. Administrativ! Exemplele curg, începând cu controlul Curții de Conturi de anul trecut care scotea la suprafață unele nefăcute, continuănd cu trântirea FC Brașov din Liga a doua, în Liga a treia de fotbal, și terminând în viitor cu ceva cercetări penale și declarare de incompatibilități.

Dacă pentru fiecare dintre noi lucrurile par simple odată ajunși cu pâinea și cuțitul în mână, în sensul că faci ce te lasă legea să faci, pentru Coliban e un dans complicat pe tăișul unei lame de bărbierit. O echilibristică abstractă care are ca scop să ne arate că e așa cum vrea el, și nu cum ar fi normal să fie.

Coliban, în sinea lui, zice că poate „îndoi” realitatea. Nu poate! E ca și cum ar bolborosi perpetuu o mantră proprie inspirată din filmele americane, de genul „ dacă vrei, poți”. El simte în forurile lui interioare faptul că programarea neurolingvistică este reală și-l ajută să fie peste cei din jurul lui. Un adevărat campion. Campion cu trofee în spectrul negativ al performanței.

Concept bun cu aplicare proastă, neproductivă din care rezultă dezastru!

Pe la mijlocul lui 2020, înainte de campania electorală spuneam că USR aruncă în luptă rezervele. Ei având atunci lot de Champions League ( ca să rămânem în spectru fotbalistic). Acum, azi, aici se vede cu ochiul liber ce fel de erori comit rezervele. Bani de la buget aruncați, oameni dezamăgiți, rezultate mediocre. Și mult, mult scandal, ședințe interminabile pe chestiuni îndoielnice. Și incapacitate. Și iresponsabilitate. Și adevăruri trunchiate.

„ Așa vreau eu!” pare să zică Coliban cu o încăpățânare imundă, neproductivă. Și partidulețul îl urmează. Bine, ce a mai rămas din el, fiind făcut șvaițer de incapacitățile liderilor.

Bineînțeles că vina va fi a conducerii clubului. Și a caniculei. Și a mafiei care nu-l lasă să „facă”. Nicidecum a lui.

Neasumare la buza gropii!

 

Dan VÂJU

#InformațiaBrașovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *