Trotinetel Flatus – „Noi, trotinetiștii, n-am fost invitați de primar la deschiderea Cetății”

Primăria Coliban a invitat brașovenii și turiștii la deschiderea Cetățuii de pe Dealul Straja prin intermediul unui comunicat – „ Vă invităm astăzi, 8 septembrie, să fiți parte a unui moment important pentru comunitatea brașoveană: Redeschiderea porților Cetățuii de pe Dealul Straja.
La ora 17:00, din Piața Sfatului, parada, deschisă de Cimpoierii din Transilvania, Paladinii Terra Medies și Cavalerii Cetăților Bârsei&Terra Ultrasilvana, va pleca spre Cetățuie. De la primărie, se vor alătura paradei oficialitățile și bicicliștii.
După ce cavalerii medievali vor recuceri cetatea, la ora 18.30 va avea loc deschiderea porților pentru brașoveni și turiști.
Momentul festiv va fi urmat de un concert de muzică veche a grupului Trei Parale, spectacol medieval cu foc al Paladinilor de Terra Medies, un show de lasere și un concert multimedia contemporan – Silent Shadows. #HaiLaCetatuie”.

Trotinetel Flatus, liderul trotinetiștilor din Brașov ne-a declarat următoarele „Coliban nu ne-a invitat la deschiderea Cetățuii. A invitat doar bicicliștii. Iar aceștia s-au prezentat în număr de 15. Noi, trotinetiștii, care suntem mult mai mulți și mai receptivi, n-am fost invitați. Și acesta este un subiect tabu. După ce în campania electorală din 2020 noi, trotinetiștii, ne-am mobilizat și l-am votat, acum se dezice de noi. Rușinos! Vom lua măsuri și vom face un protest al trotinetiștilor brașoveni la care vor participa și trotinetiștii de Rit Vechi, aceia fără motor electric.”

#InformațiaBrașovului

Nota redacției – Flatusul este termenul medical pentru gazul eliberat sub presiune prin anus, de obicei însoțit de miros și sunet. A elibera flatus este cunoscut colocvial ca a se pârțâi, a se băși, a trage un vânt ( Wikipedia)

* ATENȚIE ! Acest text este un pamflet și/sau ficțiune și va fi tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau întâmplări reale este pur întâmplătoare.

** PAMFLÉT s.n. Scriere satirică în proză sau în versuri în care sunt înfierate atitudini, fapte, concepții negative.

*** SATIRA este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. 

**** FICȚIÚNE, ficțiuni, s. f. Reprezentare produsă de imaginația cuiva și care nu corespunde realității sau nu are corespondent în realitate; plăsmuire a imaginației; născocire. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. fiction, lat. fictio, -onis.

2 thoughts on “Trotinetel Flatus – „Noi, trotinetiștii, n-am fost invitați de primar la deschiderea Cetății”

  1. Dan Vaju, marele jurnalist care trebuie sa-si explice glumele si sa le sublinieze, un mare talent al presei locale si un scriitor de mare angajament!

    1. Bossule, mă jignești. Se poate? Cel mai mare jurnalist, cel mai mare talent și cel mai mare scriitor. Te rog frumos să iei notițe, să nu mai comentezi prin șanț data viitoare. Merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *