Autoritățile vor lua măsuri dure în legătură cu mirosurile insuportabile din municipiul Brașov

Purtătorul de cuvânt al municipalității, Alin Pestilențescu ne-a declarat în exclusivitate faptul că „ urmează să luăm o serie de măsuri dure în legătură cu depășirea indicilor de poluare cu hidrogen sulfurat. În primul rând a fost demarată în procedură de urgență prin ordin al primarului o licitație ce are ca scop achiziționarea de măști de gaze, în număr de 20.000 de bucăți, care vor fi distribuite gratuit în cartierele Triaj, Uzina 2 și Craiter. Urmează încă o tranșă de 50.000 de măști de gaze care vor fi distribuite în cartierele Tractorul Nou și Coresi. Totodată suntem în discuții avansate cu un distribuitor de odorizante de interior de tip „brăduț”. Acest tip de odorizant, de culoare verde, va fi inscripționat cu „Capitala Verde a Europei” pe o parte și pe cealaltă parte cu un mesaj de motivare din partea autorităților. Acesta va avea un miros albastru usere ce a fost ales în cadrul unui concurs de mirosuri. Cetățenii pot să stea liniștiți, și odorizantele vor fi distribuite gratuit. Lucrăm pentru Brașov și brașoveni.”

Specialistul în mediu, Ambrozie S. a subliniat faptul că aceste măsuri sunt necesare, dar și faptul că au trecut aproape 4 ani de la protestele ad-hoc organizate la Primăria Brașov pe tema mirosurilor și a poluării. „ Administrația publică locală se mișcă extraordinar de greu în această chestiune a mirosurilor. Aveam speranțe că noul partid venit la butoane în Brașov va contribui decisiv la dispariția mirosurilor de grajd, dar din păcate, observăm cu toții această impotență administrativă consacrată deja. Utilizarea de măști de gaze pare o soluție disperată, dar se pare că este unica soluție pe care primăria o are. Cât despre povestea cu odorizantele de tip „brăduț”, aș fi preferat ca autoritățile să distribuie odorizante de interior profesionale” a conchis acesta.

#InformațiaBrașovului

 

* ATENȚIE ! Acest text este un pamflet și/sau ficțiune și va fi tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau întâmplări reale este pur întâmplătoare.

** PAMFLÉT s.n. Scriere satirică în proză sau în versuri în care sunt înfierate atitudini, fapte, concepții negative.

*** SATIRA este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. 

**** FICȚIÚNE, ficțiuni, s. f. Reprezentare produsă de imaginația cuiva și care nu corespunde realității sau nu are corespondent în realitate; plăsmuire a imaginației; născocire. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. fiction, lat. fictio, -onis.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *