Își permite Guvernul Ciolacu să piardă fondurile primite de la Uniunea Europeană, din cauza nerespectării embargoului impus Rusiei și de traiul pe vătrai din porturile Constanța și Midia?

Este lesne de înțeles faptul că noi, românii, am fost întotdeauna tratați ca un popor nedemn, de mâna a doua, bun numai pentru a fi exploatat. Din când în când ne mai luăm revanșa, trăgând una peste bot celor care de sute de ani vin peste noi când vor ei și ne iau totul. Uneori stăm cu bogații la masă, deși suntem tratați ca vărul de la țară, ăla care pute, n-are dinți în gură, fură tacâmurile, bea tot și înghesuie în traistă resturile. Istoricii spun că noi, poporul român, suntem un miracol. Credincioșii, că Dumnezeu e român. Cei din jurul nostru nu ne scot din țigani, hoți și împuțiți. E acest lucru un blestem sau o binecuvântare? Probabil nu vom afla niciodată.

Dosite bine în sertarele unor birouri la care lucrează niște oameni școliți la diferite școli mai mult sau mai puțin militare, foarte mulți ani au stat o serie de informări care spun faptul că prin porturile României și prin vămile ei, contrabanda e în floare. Ba alcool, ba țigări, ba droguri, ba mărfuri contrafăcute, de la haine la combustibili și electronice. Și autoritățile au tolerat până în acest an genul ăsta de trafic. Pentru că mai vedeau și ei de o ciorbă, de o pilă, de o cunoștință, de un mic sau mare ajutor. Chestiunea a devenit complicată odată cu debutul conflictului din Ucraina. Pentru că occidentul supune unui embargo destul de crâncen Rusia agresoare, Rusie care trebuie să vândă gaz, petrol și multe altele, în formă brută, ca materie primă, pentru a ține poporul rus într-o stare de imbecilizare continuă și semi-treaz, vânzându-i delirul nazismului reîntors în formă pură ca să-i fure așa zisa libertate. În spatele acestei campanii de imbecilizare stau oligarhii ruși conduși de Putin care efectiv jupoaie Rusia de toate resursele. Un fel de Ev Mediu condimentat cu programe TV și rețelele de socializare.

Dar pentru război trebuie bani. Bani pentru arme, bani pentru tehnologie, bani pentru soldele militarilor. Bani, bani, bani. Formula găsită de Kremlin? Contrabandă cu orice aduce bani oriunde e posibil. Chiar și prin porturile României, membră NATO și UE. Ba uree, ba GPL botezat, ba fracții petroliere cu origini bine ascunse. Totul cu acte false, contracte fictive și firme fantomă. Dar pentru asta au nevoie de complici. În România, o serie de spioni ai GRU ( serviciul de informații al Moscovei) care oricum derulau afaceri grele, împreună cu „Frăția Siriană” care controlează portul Constanța și terminalele oil & gas de la Midia Năvodari, cu complicitatea unor angajați ai Statului Român, facilitează transferul de mărfuri supuse embargoului. Uneori contrabanda mai este și finanțată de bănci din România, mai ales cele conduse de expați. Expați care sunt străini de România dar nu sunt străini de afacerile grele cu mărfuri de contrabandă care sunt derulate cu banii lor.

Cine-i mai ajută pe ruși? În general companiile austriece. Și ele conduse de băieți deștepți cu ștate de plată la caseria serviciilor de informații. Interesant? Foarte. Mai ales că un singur stat din UE se opune aderării României la spațiul Schengen. Austria! Austrie care este ombilical legată de Rusia. Cine pierde grav de tot dacă România intră în Schengen? Austria. Pentru că nu-și mai pot desfășura activitățile bănuite sau dovedite de infracționalitate transfrontalieră mascate în spatele corporațiilor multinaționale cu nume sforăitoare.

Suntem în fața unei povești extrem de încurcate din care extragem esențialul. Filiera ruso-austriacă face contrabandă prin porturile României, cu ajutorul „Frăției Siriene”, a băncilor din România conduse de expați, și cu complicitatea autorităților române.   

               Scopul Rusiei? Să facă rost de bani pentru război și să submineze economia națională a României. Un vecin slab economic, financiar, social și politic este tot ce își dorește Rusia lui Putin.

               Scopul Austriei? Bani și ținerea României în afara Spațiului Schengen. Își face mendrele într-un stat slab economic și cu autorități neatente și permisive. Cu președintele Iohannis călătorul garant pentru ea.

               Scopul „Frăției Siriene”? Controlul total al comerțului prin porturile maritime și dunărene ale României și sponsorizarea diferitelor grupări de sorginte teroristă care activează în Orientul Mijlociu.

               Și noi, românii, stăm pe margine și privim cum autoritățile noastre nu-și fac treaba pentru care sunt plătite. Unii dintre angajații Statului Român au mai depus și jurământ cu mâna pe tricolor. Patrioți până la punga cu arginți a lui Iuda.

Europa Liberă scria că, potrivit specialiștilor, o treime din evaziunea fiscală din România are legătură cu portul Constanța. O TREIME!

În ciuda acestui fapt, un singur dosar instrumentat de DNA în Portul Constanța a fost finalizat cu condamnarea la închisoare a inculpaților, în toată istoria instituției, după cum rezultă dintr-o documentare realizată în toamna acestui an de G4Media.ro. ASTA ESTE EFICIENȚA INSTITUȚIILOR STATULUI CU ATRIBUȚII DE PREVENIRE ȘI CONTROL!

               Nici la Bulgari nu e mai bine. Washington Post a publicat un articol care dezvăluie cum compania LUKOIL a produs ilegal pe teritoriul Bulgariei peste 500 de milioane de euro din produse supuse embargoului, această ţară riscând să piardă fonduri europene.

Îşi permit Guvernul Ciolacu să piardă fondurile primite de la Uniunea Europeană, din cauza nerespectării embargoului impus Rusiei, și de traiul pe vătrai din porturile Constanța și Midia?

Acum buboiul este spart și dârele purulente ale afacerilor ce au ca scop sponsorizarea conflictelor armate din Ucraina și Orientul Mijlociu, au ieșit la suprafață. Ceea ce se știa mai cu pardon, mai prin dosul birourilor și la ceas de mare combinație, a pocnit în presă, și au început băieții să bage Aspacardin și Concor ca să nu-i ia inimioara. Săracii, chiar le plâng de milă. Cu multă jale și tragism la borcan.

               Buboiul s-a spart pentru că avem un parteneriat strategic cu Uncle Sam. Și Uncle Sam se va implica direct în reconstrucția Ucrainei. Evident, după ce se va termina conflictul. Și pentru asta, are nevoie să facă niște investiții serioase în România. Și și-a cam pus mâinile în cap când a văzut în ce rahat ne zbatem. Uncle Sam zis democracy & freedom NU INVESTEȘTE ÎN ȚĂRILE ÎN CARE NU POTATE GARANTA SIGURANȚA INVESTIȚEI! Și prin portul Constanța trece orice, oricând, cu condiția să te înțelegi cu „Frăția Siriană” și să ungi sistemul veșnic cu burta goală.

Și să zică cineva că asta nu este o problemă de SECURITATE NAȚIONALĂ! O TREIME DIN CONTRABANDA DIN ROMÂNIA SE DESFĂȘOARĂ PRIN PORTUL CONSTANȚA!

               Soluții ???

O soluție de a scoate de sub control rusesc contrabanda din porturile românești este proiectul „Alexandroupolis”, practic o autostradă care leagă Marea Mediterană de Marea Neagră și care traversează Grecia, Bulgaria și România. Proiectul are o garanţie de 6 miliarde de euro și termen de finalizare 2028. Chestia asta deja le dă insomnii și austriecilor, și rușilor, și sirienilor.

               O altă soluție? Băieților noștri din diferite structuri li s-a pus în vedere să termine cu vechile prietenii, pentru că nu dau bine la dosărel și să-și vadă de serviciu. Și că, mai nou, dat fiind faptul că Uncle Sam vine să investească masiv, se vor cam împărți apele. Cine o arde pe whisky merge mai departe în noile condiții, cine o arde pe Alexandrion (coniacul) și s-a dedulcit la mălaiul de la filieră ca să se facă că n-a văzut, s-ar putea lipi de un sejur la Poarta Albă, cu trei mese pe zi pentru foarte mulți ani. Sau poate face un acord de recunoaștere.

Ce zic politicienii noștri treziți brusc din somnic, când au început să sune telefoanele că se înghesuie toate instituțiile prin birourile autorităților portuare și a companiilor de import-export din zona porturilor și caută orice urmă?

               Europarlamentarul Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene să verifice dacă guvernul de la Viena respectă deciziile UE privind regimul sancțiunilor impuse Rusiei. Rareș Bogdan – „Portului Constanța,(…) este o zonă în care cred că ar trebui introdusă Armata, să facă ordine, că acolo evaziunea este la scară cosmică.” Ben Oni Ardelean – „Există suspiciuni rezonabile că firma austriacă OMV încalcă, de fapt, embargoul asupra produselor  petroliere din Rusia.”

Premierul Ciolacu vrea 20 de scannere pentru vămi. Primele 3 vor ajunge în țară până la finalul acestui an. Contractul ar trebui semnat până la 15 decembrie. Primele puncte de trecere a frontierei dotate astfel vor fi cele unde datele arată că se face cea mai mare evaziune fiscală – cele cu Republica Moldova, cu Ucraina, dar și portul Constanța.

Degeaba au fost înaintate note informative de către SRI autorităților. Degeaba au fost depuse stenograme a discuțiilor telefonice și înregistrări ambientale care conturau foarte clar caracterul infracțional. Nu s-a luat nici o măsură până nu a început presa să prezinte cum se subminează economia națională. Chiar e un băiat mare, unul Vasilescu, mare șef pe la portul Midia care se laudă în gura mare că e ofițer de informații și are imunitate, de nu intră nimeni peste el, și mai e căsătorit și cu o doamnă procuror. Și când l-au căutat băieții la pedigree, au constatat că numai faza cu soția e adevărată, restul fiind tupeu în termeni absoluți. Colcăie Constanța și Năvodariul de Jameși Bonzi bine ancorați în infracționalitatea transfrontalieră.

              A venit Uncle Sam și dă cu pumnul în masă! Ori vă faceți băieți cuminți, respectați și aplicați legea, ori mergeți încolonați la Poarta Albă.

Urmează să mai turnăm niște gaz pe foc până se lămuresc lucrurile. Venim cu niște dezvăluiri din Raportul Curții de Conturi privind Ministerul Economiei și resursele strategice efectiv furate României, și cu planul secret al Frăției Ruso -Siriano – Austriacă de prăbușire a bursei pentru a cumpăra la preț de nimic acțiunile României la Rompetrol. Si multe altele.

Promitem o iarnă fierbinte celor care n-au înțeles că nu se mai poartă nici albastru de Moscova, nici albastru de Siria. Acum în România se poartă albastru de Potomac.

 

#InformațiaBrașovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *