Akkaya știe că PNL vrea să o lase fără AUR la Brașov? Oare Simion ce zice.

Asta este mai mult decât o speculație de presă. Cum care presă? Presa.

Acum vreo două săptămâni AUR Brașov striga în gura mare ( de fapt răgeau ca niște pseudo spartani pe str. Alexandru Ioan Cuza) că gata, și-au făcut echipă la Brașov și că o să rupă gura și gâtul târgului și urnele de vot la anul. Numai unul și unul și altul, aduși prin transfer, patrioți cu sânge de mare clasă în vene, unul de la PUSL – Anca Predescu, aleasă pe listele PSD Brașov în 2020 ca deputat ( nu vă stresați, a fost impusă de la centru, o cvasi nimeni) și Eduard Bălășcan, președintele oamenilor de afaceri din Brașov. Ei vor pune (probabil) umărul, pipota, genunchiul și călcâiul la reconstrucția României lui Simion. Românie care practic ar uita de valsul cu valențe europene și s-ar alinia cazaciocului foamei rusești. Sau cel puțin așa speră acționarii de la AUR.

Până aici bine, dar incomplet, pentru că prin târg circulă niște zvonuri cu parfum de combinație politică de te lasă lat de admirație nețărmurită. Băiatul ăsta, Eduard Bălășcan, avea triplă calitate. Membru PNL Brașov, consilierul personal al deputatului Gabriel Andronache ( PNL) și membru în consiliul de administrație al RAT Brașov propus tot de PNL. Acum el are tot triplă calitate. E membru AUR, e președinte AUR Brașov și membru în consiliu de administrație RAT Brașov în continuare din partea PNL. Iar a patra calitate, care l-ar face cvdruplu în calități, ar fi aceea că ar fi fost trimis în misiune de însuși conducerea PNL ca să închine AUR Brașov către PNL Brașov. Sau cel puțin așa zic gurile rele care nu-și mai încap în piele pe piața zvonistică brașoveană.

Da? Cum? CIne? Care va să zică la Brașov AUR în loc să promoveze cadre noi, suple, patrioate și ortodoxe, promovează pe niște unii luați împrumut, reciclați și oferiți drept marfă nouă. Exact!

Frumi sau ce?

Hai să avem, zic și eu, o viziune amplă a imaginii obscure și obscene care se arată.

Una la mână, știe Akkaya că a aterizat în partid un personaj cu pedigree de PNL care îndreaptă cârma spre înapoi? Un fel de căluț troian trimis în misiune să plimbe voturile? Simion ce zice? E bine, e rău? E degeaba?

Dar hai să mergem un pic mai departe. Să speculăm un pic. Ce ne mai plac speculațiile!

Ce-ar fi dacă, să zicem, Eduard Băbășcan n-a aterizat întâmplător pe scaunul de președinte și că ar fi parte dintr-o înțelegere AUR – PNL pe Brașov. Tare sau ce? Că nu se freacă el așa degeaba cu AUR pe la tâmple în cor de zbierete patriotarde, când e rost de locuri eligibile prin parlament. Eliginile nu LGBT! Și asta dacă facem o minusculă analiză plecând de la faptul că PNL-ul la Brașov se mișca așa cum se mișcă.

Mergem mai departe. Pentru a câștiga ceva la alegeri, PNL trebuie să meargă de mânuță cu cineva. Socoteala ar arăta cam așa, dacă ne uităm un pic în jur.

PNL s-ar fi putut asocia cu USR. Dar sub nici o formă acest lucru nu este posibil pentru că pe Coliban nu-l recomandă absolut nimic și pentru că haștagiștii și-ar lua beregățile în interiorul partidului numai dacă ar șopti cineva descret că ar fi posibilă o alianță. În plus nu-i văd pe peneliști plimbându-l pe Coliban pe străzi zicând că-i fată mare fără noroc în viață atât timp cât pe Sebi Rusu l-au mutat disciplinar la Cimitirul Municipal.

PNL s-ar fi putut asocia cu PSD. Dar asta ar fi însemnat că fie scaunul de primar, fie cel de președinte al Consiliului Județean ar fi urmat să aparțină PSD. Și PNL se simte destul de-cum-vreți-voi ca să zică pas PSD-ului, deși…(completați voi).

PNL se poate asocia în schimb cu AUR. AUR care n-are pretenții nici la Primărie nici la Consiliul Județean, dar care în schimb ar aduce către PNL voturi și l-ar lăsa să-și facă de cap pe ambele scaune.

Este asta o socoteală politică bună? Sau proastă? Pentru PNL, zic. Eu zic că proastă că de abia așteaptă haștagiștii și pesediștii să sară la gâtul PNL + AUR.

Și ar mai fi una. PNL + AUR = LOVE la Brașov? Crâncen sau ce?

#InformațiaBrașovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *