Când intră ANTIFRAUDA în MARII EVAZIONIȘTI? / Legături între arestările de la VAMĂ și companii aflate în vizorul Curții de Conturi și ANAF

Muțescu de la Vamă face treabă, să vedem dacă și Drăghici de la Antifraudă confirmă. Trei exemple de afaceri numai bune de controlat de Antifraudă. La Chișinău, Brigada Fulger a săltat  participanții la un „congres al autorităților criminale din Moldova și Ucraina”. Ce făceau ei acolo? Paul Petrof,  Directorul Regionalei Vamale București, cel ridicat de DNA săptămâna trecută „vorbește în somn” dând informații prețioase. Vasul Poseidon n-a mai fost primit la descărcare în porturile din România, ba mai mult, a plecat înapoi. Cine le-o fi spus că e organizat „comitet de primire”?

 

Preambul – marți, 13 februarie 2024, pe la ora 7 dimineața publicam articolul „Vămile României – Război TOTAL cu zăngănit de cătușe și acorduri de recunoaștere/ Muțescu, șeful Vămilor are „mandat în alb” să aplice legea!”. Pe la ora 9:30 au și început să curgă știrile despre percheziții la Direcția Regională de Vamă București pe caz de luare de mită. Și asta nu e tot.

            Legenda spune că cei de la DGA erau chiar așteptați în instituție exact după ce materialul, apărut on-line, a fost lecturat de conducerea Direcției respective. Practic, de cine trebuia să fie lecturat.

Și, pentru că la noi în redacție e locul preferat de întâlnire și poker pentru spiritele gradate ale lui Mafalda (SPP), Baba Vanga (SIE), Petrache Lupu de la Maglavit (SRI) și Mama Omida (CIA), și uneori mai trece și Generalul Nostradamus de la contrainformații militare, aceștia ne permit uneori să mai dezvăluim câte o „făcută de nefăcut”. Asta dacă cumva vă puneți întrebarea cine sunt sursele noastre. Tocmai le-am dezvăluit!

 

Muțescu de la Vamă, omul cu „mandat în alb” să facă curat, S-A APUCAT DE TREABĂ!

            Urmează Drăghici de la ANTIFRAUDĂ?

Că avem să-i spunem niște chestii, așa, mai deosebite, care s-ar putea să-l ajute în activitatea depusă. Dacă nu știe, află acum. Dacă știe, află că știm și noi.

Și aici venim cu vreo trei exemple de te iau transpirațiile. Chiar dacă e frig afară! Și pe noi, ăștia care citim prostiți despre ce sunt în stare alții, și pe ei. Pentru că, ce să vezi, România nu e chiar sat fără câini. Și unii, e drept, mai idealiști, dau „în ele” ca la păcănele că poate intră speciala și se termină daraua.

Prima.

            „Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prin Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) a făcut tot posibilul să evite un control serios la un grup de firme care ”evită sistematic plata obligațiilor fiscale” către bugetul de stat, firme care fac parte dintr-un grup de interese care a acumulat găuri la bugetul de stat de peste 100 milioane de euro.” – link articol complet aici. Întrebarea e cine a dispus acest control? Ține-ți-vă bine – CURTEA DE CONTURI! Cui a dispus acest control? ANAF-ului! Cum ar veni Curtea de Conturi a dispus, și ANAF a zis „pas”. Șmecherie sau ce?

Bun, bun, și despre ce e vorba? Pe scurt, despre compania Rotact Bev SRL, societate care face parte dintr-un grup de firme care acționează în industria alcoolului ( Alexandrion, te simți bine?) și care sunt controlate prin diverși interpuși de omul de afaceri ieșean Vasile Ciaușu și partenerul său Cătălin Bucura, personaj urmărit penal de DNA din 2016. Din verificările newsonline.ro, la finalul anului 2022 doar Rotact Bev avea datorii la stat de aproape 49 de milioane de euro.

            Un chilipir! Ciolacu știe? Îi spunem noi că ne vedem săptămâna asta cu el.

Interesantă este schema fraudei. Ca să înțelegem trei lucruri: că se poate, că se face și că se știe. ” ”…prin cererea nr. 2453/19.01.2022 (Anexa nr.23), ROTACT BEV SRL solicită menținerea valabilității eșalonării la plata obligațiilor fiscale, reluându-și propria procedură de evitare sistematică a plății obligațiilor fiscale, profitând de trecerea într-un nou an fiscal pentru care cadrul legal îi permitea din nou depunerea a două cereri de menținere și două cereri de modificare a eșalonării la plata obligațiilor fiscale. Motivul invocat în această cerere este același ca în toate cererile depuse, respectiv ”datorită faptului că am întâmpinat greutăți în încasarea creanțelor de la clienți, am fost puși în situația excepțională de a solicita menținerea deciziei de eșalonare”. Chiar dacă era vorba despre o cerere de menținere a valabilității eșalonării la plată, când normele legale nu prevăd obligația organului fiscal de a verifica garanțiile prin acordul de principiu ce se emite numai în cazul Deciziei inițiale de eșalonare la plată a obligațiilor fiscale și în cazul cererilor de modificare a unei decizii de eșalonare la plată anterioare, în cazul menținerii de regulă fiind vorba de același organ de administrare fiscală, în cazul de față, fiind vorba de o situație excepțională, decizia de eșalonare la plată fiind emisă de un alt organ fiscal, organul fiscal trebuia să depună minimele diligențe de a verifica și garanțiile ce susțin această eșalonare” arată raportul Curții de Conturi citat de newsonline.ro .

Pe scurt, dacă citatul de mai sus nu v-a pus părul pe bigudiuri – ANAF, fără scrupule, reeșalonează datoriile unui mare contribuabil despre care se presupune că știe că învârte mărfurile și banii la umbra ingineriei financiare, arătându-i un soi de clemență vecină cu inconștiența. În loc să intre în el ca la rugby, îi mai și plânge de milă. Curat, frumos și cu un buchet de panseluțe. După care arată degetul din mijloc Corpului de Control, scuipându-i un „hai sictir” din mers.

Domn Marcel, domn prim-ministru, facem ordine să aducem ceva bani la buget sau ce mama zmeului facem? Curtea de Conturi dispune și ANAF nu execută? Tare sau ce?

Secunda

Dacă nu ne-a luat ficatul până acum, stați așa că vine directa. Nu aia de pe Târgul Ocna, ci aia cu subvenții de la Statul Român. Sau cum să faci profit din subvenții, profit pe care-l exporți printr-o companie offshore.

            Ați auzit de un băiat deștept pe numele lui Augustin Oancea, baiatul cel mai deștept din istoria tradingului de energie din România? Stați așa că aflați acum. Poate află și domn Drăghici de la Antifraudă. Și domn Ciolacu. Băiatul n-a produs decât 400.000 euro/zi. ILEGAL conform unui raport ANAF care se pare că zace printr-un sertar uitat de lume, despre care Augustin Oancea spune că nu există. Cum zice ANAF că s-a făcut manțocăria? „Practicarea de către Tinmar Energy SA a unor prețuri de vânzare diminuate față de prețul de pe OPCOM-PZU în relația cu clientul Lord Energy SRL a condus la un transfer de profit de la Tinmar Energy SA către Lord Energy SRL și la creșterea costurilor cu achiziția energiei electrice de pe PZU, respectiv la diminuarea profitului societății Tinmar Energy SRL; creșterea costurilor cu achiziția energiei electrice în cazul societății Tinmar Energy SA a avut ca efect și calcularea unei subvenții mai mari de primit de la bugetul de stat” link aici .

În traducere liberă, și fără prea multe detalii, o companie cumpăra energia electrică la un preț, o vindea sub prețul pieței, și statul compensează diferența de preț la care mai adăuga ceva. Și acel ceva în plus avea valoarea de numai 400.000 de euro/zi. Și schema a funcționat mult și bine, banii plecând afară țin țară. PAM – PAM.

Cum au reușit oamenii și companiile astea să-și facă cuib în România, țara tuturor posibilităților infracționale? Păi pe aici mai merge cu o șpăguță, o sticlă de ceva, o masă cu lăutari și șpriț de vară, o frecție cu Carmol, o scobitoare și o prosteală. Și trăiești bine. Ferit de interiorul celulei.

            Terța.

            Anul trecut prin vară bubuia un titlu în presă – „Conducerea portului Constanța dă, prin atribuire directă, terenuri în port unui oligarh rus” – link articol .  Pe scurt, domn Vizan, fostul director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, a făcut cumva ca să apară pe ordinea de zi a consiliului de administrație următorul punct „propunere privind aprobarea închirierii prin atribuire directă a parcelei nr. 9 (2.800 mp) și a condițiilor de închiriere la solicitarea societății Callatis Gas SRL (conform art. 45 lit. a din OMTI 1286/2012 – suplimentarea suprafeței de teren închiriate în limita a maxim 10%)”.

 

Nu licitație! Atribuire.

            Interesant e „clientul”. Nu-i așa că ați auzit de „Callatis Gas SRL”? Dacă n-ați auzit, click aici.

            Newsweek.ro ne spune, cităm, despre Callatis Gas SRL, poate citește și domn Drăghici, și domn Ciolacu – Callatis Gas SRL a fost deținută de omul de afaceri Safin Rishat, 57 de ani, până luna trecută, când formal a fost vândută către două SRL-uri autohtone și un trader de produse petroliere din Turcia. Compania deține un terminal de GPL (Paz Petrolier Lichefiat) la Mangalia, unde are 20 de angajați și o cifră de afaceri în 2021 de doar 1,5 milioane lei. 

Rishat este fratele lui Ralif Safin, fost vicepreședinte și fondator al gigantului rus din industria petrolieră Lukoil, care deține în România sute de stații de carburanți, o rafinărie la Ploiești. Conform datelor de la Registrul Comerțului, Rishat este acum cetățean cipriot cu permis de ședere în Elveția. Numele lui apare și într-o investigația a Al Jazeera, Cyprus Papers, care arată cum sute de ruși și-au cumpărat cetățenia cipriotă. Conform site-urilor de specialitate din Rusia, Safin Rishat Rafilovich, a fost reprezentantul din Moscova al Lukoil Europe Ltd. La acest moment, Callatis Gas SRL este deținută în proporție de 49% de Takida Terminal SRL, Crystal Gas SRL cu 41%, restul de 10% fiind deținute de o rafinărie turcească, Arvel Petrokimya Yatirim Ve Ticaret AS.”.

Am zis Takida Terminal SRL? Păi să cităm în continuarea din Newsweek.ro – „Takida Terminal SRL este deținută de Leonov Constantin în vârstă de 47 de ani în timp ce Crystal Gas SRL este deținută de un om de afaceri român, Frunză Viorel, 49 de ani.”

            Acum, Generalul Nostradamus de la Contrainformații Militare după două whiskyane scurte s-a dezlegat la gură și a grăit cam așa, ca să afle și domn Drăghici de la Antifraudă – Callatis Gas SRL ar cam avea datorii mari pe la furnizori. Posibil reeșalonate conform cazului de la punctul 1. Și că datoriile astea ar atinge vreo 60 de milioane de lei, datorii rostogolite în ultimii 10 ani, asta în timp ce cifra de afaceri nu sare de mult de 2 milioane lei, cheltuie mai mult decât produce, profitul e pe minus și activele însumează ceva mai mult de 9 milioane de lei. Minte Nostradamus, mințim și noi. Că se cam vede de la o poștă că deși profiturile sunt mici și băieții care se învârt prin acționariat cam „documentați”, nu se ia nici naiba de ei DEȘI CONSILIUL CONCURENȚEI A FOST INFORMAT DE MAI MULTE INSTITUȚII CU ROL DE ANALIZĂ ȘI SINTEZĂ că acolo e cam lată și are legături cu Kremlinul.

            Și a mai zis Generalul Nostradamus că, MARE ATENȚIE, banii care sunt plimbați prin diferite companii de acționariatul Callatis Gas SRL cu scopul de diminuare a profitului, e posibil ca ulterior să fie utilizați pentru achiziția de active.

            Minte Generalul Nostradamus? Mințim și noi.

            Acum, dacă se dovedește faptul că cetățeni ai Federației Ruse, prin interpuși au active pe teritoriul României, conform legislației UE în vigoare, acestea n-ar trebui înghețate?

            Dar să revenim la Leonov Constantin.

Păi pe omul ăsta nu-l cheamă cumva Constantin Păpușoi în Republica Moldova,  Murat Tekin în Turcia și Masiutkin Ihor în Ucraina? Și nu cumva e căutat de Brigada Fulger prin Republica Moldova ca să-i pună niște întrebări și să-i prezinte interiorul celulei? Că se pare că a lipsit la apel de la o descindere cu mascați (https://www.youtube.com/watch?v=roUjLivydCU&t=64s) , ce a avut loc la Chișinău în data de 15 februarie 2024. Unde avea loc, conform telegraph.md , un „congres al autorităților criminale din Moldova și Ucraina…”

Dar ce se întâmpla la Chișinău de a intrat Brigada Fulger peste ei la ceas de mare chindie?

Sursele noastre (mai ales Mama Omida de la CIA) ne-au spus că acolo se împărțeau porturile de la Marea Neagră între presupuse grupuri infracționale transfrontaliere, se corelau activități de contrabandă înspre piața din România cu: GPL cu acte de proveniență falsificate, țigări, substanțe interzise, ulei alimentar care nu-i ulei, ulei industrial de provenință dubioasă și produse contrafăcute ( haine și parfumuri). Bine, bine, dar cum de erau băieții ăia acolo, aproape toți. Păi Baba Vanga de la CIA a spus că LI S-A GARANTAT IMUNITATE PENTRU ÎNTÂLNIREA RESPECTIVĂ. Numai că a răsuflat pe undeva și „a intrat” mascații peste ei. Vorba cântecului „Uite, mamă, vin mascații/ Ca să-mi aresteze frații”.

În altă ordine de idei, domn Drăghici, pe aici nu miroase a FRAUDĂ? Și e de datoria ANTIFRAUDEI să facă un pic de lumină. Sau așteptăm ca noi, țară MEMBRĂ UE să avem terminalele OIL&GAS controlate de …Moscova?

            Până aici bine, dar revenim mai încolo, pe la concluzii.

Că acum trebuie să dăm ceva de Vamă. Nici un articol fără Vamă.

Și asta pentru că Directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Florin Vizan, și-a dat demisia din funcție, vineri 9 februarie 2024, în timp ce Marcel Ciolacu, prim-ministrul României se afla în vizită pe acolo, prin zonă. Acum, întrebarea e, și-a dat demisia sau a fost demis? S-a descoperit cumva ce ascundea prin dulap, sau ce rețele patrona? Cine ar fi putut cere capul lui Vizan? Marcel Ciolacu, prim-ministru sau Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor.

            Este acesta un semn că începe curățenia prin port? Sau….Chiar dacă Vizan a plecat, cum o fi plecat el de acolo, autoritățile întârzie să intre la deratizare. Oricum am avertizat în mai multe rânduri că hora e prea mare și prea complicată, dar că există voință REALĂ ca să înceapă curățenia. Și ceva acorduri de recunoaștere. Scriu băieții de l-ar face și pe Balzac invidios. Chestii savuroase.

Ce zice Marius Voineag, procuror-șef DNA? Păi zice că „Am considerat că e un punct major de interes pentru investigațiile de mare corupție pe care le putem desfășura în zona de vamă. E o zonă care, întâmplător sau nu, trebuie să fim conștienți că generează un potențial de corupție foarte mare. Pentru că sunt sume foarte mari de bani în joc. Bugetul statului se bazează în mare măsură pe taxele și impozitele plătite de companii și în fiecare an aflăm despre deficite îngrijorătoare la finanțe”. Dar ministrul Boloș, de la Finanțe? Păi „Dacă e să facă front comun, evazioniștii sunt în stare de acest lobby pe care în mod continuu îl au”.

            Pardon? Adică evazioniștii sunt mai tari ca instituțiile Statului Român pentru că au „lobby”? Sau, cum vine vorba, politicienii trec dar evaziunea e perpetuă? Oricum din filmările echipei de filaj, realizăm faptul că băieții de la vamă, care împart plicuri sunt desprinși din filmele cu mafioți.„Capo di tutti capi….”. Link aici.

            Bun. Am ajuns la punctul culminant al articolului.

            Ce legătură este între arestările de săptămâna trecută de la Vama București și omului de afaceri Cătălin Bucura, partenerul principal de afaceri al ieșeanului Vasile Ciaușu, cei cu ROTACT BEV SRL, cei pe care ANAF evită să-I deranjeze deși CURTEA DE CONTURI A DAT DISPOZIȚIE ÎN ACEST SENS? Păi băieții de la Vamă făceau pe „dracul în patru” ca să-l protejeze pe Cătălin Bucura și dovadă stă, conform newsonline.ro ( link aici ) o interceptare telefonică, una dintre probabil multe altele.

            Mai avem ceva de adăugat cât se vede de la o poștă faptul că statul în stat stă pe bani mulți, pe șpăgi, pe parandărături grele de tot?

            Face domn Drăghici de la Antifraudă ceva treabă? Să fim mai răbdători? Îi calcă pe urme lui Muțescu de la Vamă? Oare doamna Florentina Ioanei ce zice de treaba asta? O fi bine, o fi rău? Dar partenerul strategic care vrea să securizeze investițiile americane de pe aici oare ce zice? Se face treabă sau rămânem tot în Evul Mediu?

            Și la final încă două scurte la ficat!

            Paul Petrof, Directorul Regionalei Vamale București, cel ridicat de DNA săptămâna trecută și pus la păstrare în interiorul celulei, cică vorbește în somn. Fapt confirmat de spiritul lui Mafalda de la SPP care se distrează în timp ce-l ascultă. Cică pune Mafalda și întrebări și Petrof explică. Și zice Mafalda că a dat una Petrof de s-au scorojit pereții. Cică pe la Giurgiu ar fi nu știu ce companie DG Petrol sau ceva de genul, că nu se prea înțelegea, că era Petrof un pic înfundat la nas de la mucegaiul din celulă. Și că această companie ar fi trimis ceva GPL pe la Caracal și Crevedia cu niște cisterne ce au la numărul de înmatriculare terminația  -HPY- . Și că GPL-ul ăsta ar cam fi venit pe circuitul Rusia – Turcia – România, dar actele indicau ca furnizor doar Turcia, și că tot GPL-ul ăsta ar fi trebuit să tranziteze România, nu să fie vândut în România. Printre sforăituri și alte bâlbâieli, Mafalda JURĂ că a pomenit și numele Florentina Ioanei. Acum, nu înțelegem contextul, poate ne înțelege contextul pe noi.

Dar pe la ProTv cică au dat și ceva interceptări în care Petrof explică ceva de neutralizarea unui procuror DNA. Asta dacă ar fi să dăm crezare faptului că se făcea chetă pentru a strânge o sumă potrivită cu scopul de a cumpăra ceva liniște. Că se auzea zăngănit de cătușe și cor de procurori. Și fiind aproape primăvară, să nu cumva să înceapă CURĂȚENIA.

Noi acum, n-am fost martori la vorbitul în somn, dar ne place povestea. Să nu ne-o ia cineva în nume de rău.

            Oricum am înțeles că-i merge mâna lui Petrof la declarații de scrie mai mult de 120 de cuvinte pe minut. Fac anchetatorii cu schimbul la el, nu fac față la ce le zice Petrof. Zic sursele că le-a dat de lucru de i-a băgat în boală.

            Și ultima. Legenda spune că vasul Poseidon care stătea din data de 28 ianuarie 2024 în larg cu încărcătura de GPL cu acte de Turcia dar de proveniență Rusia, a făcut cale întoarsă cu tot cu încărcătură. Un marinar de pe vasul respectiv ne-a trimis vorbă printr-un pescăruș că suntem de doi lei și că nu apreciem munca marinarilor de pe Poseidon, dar și că de frica cătușelor nu s-au aliniat astrele. Pe asta n-am înțeles-o, o lăsăm așa. Întrebarea e alta. Cine s-o fi răsuflat că e organizat „comitet de primire” cu fanfară, dansuri și confiscări? Liniște.

            Domn Muțescu, vă rugăm noi, hai să ne civilizăm. Conform legii ai voie să-i rotești pe vameșii din Constanța. Te rugăm noi, hai măcar să încercăm 6 luni și să vedem dacă obținem rezultate!

#InformațiaBrașovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *