Situația evoluțiilor și arestărilor din Vămile României sunt luate în discuție în ședința CSAT de astăzi/ Noi dezvăluiri despre RĂZBOIUL ECONOMIC DIN ZONA BALCANI

Ce se discuta la Chișinău la congresul autorităților criminale până a intrat Brigada Fulger peste ei? S-a găsit documentația cu numele vameșilor și rutele de contrabandă. A infiltrat Rusia Europa de Est și controlează economiile din zonă? Statul Român e fraudat de la plata a  7 miliarde de euro anual TVA cu ajutorul companiilor bulgare. Contrabanda cu parfumuri și adidași sub oblăduirea Vămii Române. Vasul Poseidon s-a întors din drum pentru că a fost anunțat că e aștepta cu „comitet de primire” cu cătușe sau avea la bord și alte mărfuri ilegale?

Preambul – dacă astăzi din greșeală sau nu, ai contact cu vreun vameș și acesta e zâmbitor înseamnă că n-a citit (încă) acest articol. Că după ce-l citește îl pot năpădi „filmele” și anxietățile. Tot astăzi e și ședința CSAT care are ca temă evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi implicaţii pentru România.

Păi să le dăm de lucru!

Intrăm abrupt în subiect pentru că e mult de povestit și trebuie să atingem climaxul. Climaxul fiind definit aici ca figură de stil care constă în desfășurarea ascendentă a ideilor, acțiunii etc. dintr-o operă sau ca punct culminant al unei acțiuni, al unui conflict. Și nicidecum ca fază finală a unei succesiuni ecologice, caracterizată prin o relativă stabilitate a biocenozei și corespondența acesteia cu clima și cu solul.

S-a înțeles?

Săptămâna trecută la Chișinău a avut loc, așa cum frumos glăsuiește în limba română cu accent de Moldova (republica) presa moldovenească, un „congres al autorităților criminale din Moldova și Ucraina…” care s-a soldat cu o intervenție în forță a Brigăzii Fulgerul, un fel de mascați de-ai lor. Și ce căutau băieții din „autoritățile criminale” așa, despletiți și la vedere pe la Chișinău? Păi trasau niște direcții de lucru împreună cu niște alți băieți „acoperiți” bine de la FSB. FSB-ul Rusesc. Cum ar veni, ăla n-a fost congres, a fost mai mult un curs sau consfătuire. Sau organizare. De ce la Chișinău și de ce TOȚI erau acolo? Păi circulă vorba că li s-a garantat un fel de imunitate.

Cu toate astea, când a intrat Fulgerul peste ei, unul dintre mascați, mai șef el așa, a zis ceva de genul „CIA – ici?”. „CIA-colo” urmează să povestim noi. Așa cum ne stă bine, de pe surse!

Trăiască sursele!

Păi și ce se discuta acolo? Păi temele de discuție au fost următoarele.

Destabilizarea economiilor locale în Europa de Est ( Moldova, România, Grecia și Bulgaria), cu scopul de a crea sărăcie în masă, foame și întreruperea lanțurilor de aprovizionare.

Atac asupra democrației. Destabilizare politică, promovarea partidelor extremiste, înființarea de ONG-uri care să promoveze politica Kremlinului și a lui Taica Putin.

Război economic total, colaps economic, fraude financiare, acțiuni de dezinformare și propagandă cu bani din circuite financiare ilegale. Plus susținerea cu banii obținuți din contrabandă a facțiunilor teroriste din Orientul Mijlociu, gen Hezbollah și a războiului din Ucraina.

Asta ca parte teoretică! Dar să vedem partea practică. Asta e interesantă de nu știu cum o să mai doarmă vameșii la noapte.

Brigada Fulgerul a confiscat o documentație care conținea hărți ale României, Bulgariei, Moldovei și Greciei care conținea rutele de transport rutier, maritim și fluvial pentru mărfuri de contrabandă, orele în care este sigur să treci pe acolo, numere de telefon ale vameșilor și polițiștilor de frontieră care și-au arătat disponibilitatea de a ajuta această (nici nu știu cum să-i spunem, probabil mafie), precum și contactele resurselor locale – depozite ilegale sau discrete, firme de curierat din Turcia, cu cele cinci terminale-depozit din București și Ilfov, șefi teritoriali de instituții. Precum și alte chestii de îți crește barba instantaneu.

Dar asta nu e tot. Stai așa că vine bomba.

La ședința asta de organizare s-au predat și noile tehnici de eludare/fentare/neutralizare a dispozitivelor și soft-urilor ce urmează a fi instalate de partenerul americani în vămi cu scopul de a scana tot ce tranzitează. Asta pe baza scurgerilor masive de informații din interiorul vămilor.

Cine? Ce? Poftim? Cum adică? Și ai noștri ce fac? Întrebăm asta pentru că în România există instituții care au rolul să prevină și să combată acest soi de apucături infracționale grele. Chiar și așa, organizată militar. Cum ar veni ne-au studiat, ne-au infiltrat adânc niște instituții, au găsit vulnerabilitățile, au făcut rost de date, au fidelizat oameni. Au pus la punct un plan la cheie care are ca scop nu numai utilizarea unor rute de contrabandă în siguranță, ci chiar un atac frontal economic.

Mișto sau ce? Așa ceva vezi numai în filmele americane cu Al Capone și neamul lui Corleone. Că și ăia împărțeau teritoriile de zici că jucau Monopoly. Viața bate filmul și amândouă pe noi.

Și tot rahatul ăsta se întâmplă acum când SUA și UE vor sa confiște activele rusești înghețate ca pedeapsa pentru moartea lui Navalnîi. Paranteză. Am auzit cumva de active rusești înghețate în România? Zici că nici nu sunt. Asta ca să vedem inerția sistemului.

Acum, să o luăm și un pic invers, ca să nu zicem că na, s-a întâmplat, bine că i-a prins.

Timp de mai bine de zece ani, de la Wikileaks încoace, din când în când se mai trezește câte unul și zice că politica Moscovei este aceea de a destabiliza statele vecine precum și statele pe care le consideră ostile. Ostile pentru că fie o duc mai bine economic, fie au democrații consolidate, fie n-au bască. Gândire de imperiu interesat de propria siguranță și de capra vecinului. Tot așa se mai află din când în când și faptul că rușii au cumpărat aia, ba au cumpărat și aia, ba mai pun mâna pe mijloace de producție strategice ale unei țări, ba controlează din punct de vedere al crimei organizate nu știu ce orașe din lumea civilizată.

Cu alte cuvinte ei se pregătesc permanent să slăbească și să destabilizeze alte țări. Pe principiul că dacă au probleme interne, stau acolo să le rezolve și nu vin peste noi ca să ne ia…mă rog, ce se poate lua din Rusia în afară de sărăcie crâncenă și nesimțire la tonă? Asta în timp ce rușii fac profit din treaba asta pe care-l reinvestesc în conflicte armate și destabilizarea altor țări. Asta atunci când nu sparg banii pe yachturi și castele de neam prost.

Hai să dăm noi exemplu de fraude mari care văduvesc Statul Român de taxe și impozite, implicit de bani pentru educație, sănătate și asistență socială. Asta în timp ce noi dăm vina pe politicieni că sunt hoți.

„România a pierdut în 2021 șapte miliarde de euro din cauza fraudelor la taxa pe valoarea adăugată, cunoscută mai simplu drept TVA” ne spune publicația online Context.ro ( link aici). Cităm – „OCCRP și RISE Project au descoperit că una dintre modalitățile de fraudare folosite în România a fost utilizarea firmelor bulgărești pentru a ocoli plata TVA. De exemplu, un tractor era vândut în România fără TVA de o companie românească, dar pe hârtie și în fața ANAF apărea că tractorul a fost importat de un fermier din Bulgaria. ANAF a constatat că firmele bulgărești au fost utilizate pentru fraude care au generat în ultimii 10 ani o pagubă totală de peste 1,4 miliarde de lei.”

Ne întrebă dacă domn Drăghici de la Antifraudă e la curent cu astfel de practici. Și dacă e la curent, ce are de gând să facă?

Și dacă tot am zis Bulgaria, ne-a sărit o știre în ochișori (link aici). Traducere – „Bulgaria a arestat un angajat al unității Ministerului de Interne care se ocupă de combaterea crimei organizate, fiind suspectat de spionaj pentru Rusia, a declarat șeful de cabinet al ministerului.

Presa publică a raportat că ofițerul Direcției Generale pentru Combaterea Crimei Organizate (GDBOP) este suspectat că a furnizat informații clasificate unui fost angajat al Ambasadei Rusiei la Sofia, care ulterior a fost declarat persona non grata.

“Un angajat al GDBOP a fost arestat sub suspiciunea de spionaj în favoarea unei țări străine, și anume Rusia”, a declarat pentru jurnaliști șeful de cabinet al Ministerului de Interne, Zhivko Kotsev.”

            Păi din câte știm noi, între serviciul de informații Bulgar și cel Român există un acord de colaborare. Concretizat în niște șprițuri grele la Arbanasi lângă Veliko Târnovo și vizite pe la muzeele din Sofia. Șprițuri sub oblăduirea lui Uncle Sam (care n-a halit salam). Și la șprițurile astea s-a cam atras atenția că instituțiile de forță din Bulgaria și România sunt penetrate la nivel înalt de FSB, și că le cam trage căruța spre Moscova. Și că banii proveniți din activități criminale cam iau drumul conflictelor armate din Ucraina și Orientul Mijlociu.

La consfătuirea respectivă au JURAT bulgarii cu mânuța pe cruce și biblie că vor eradica ciordeala de la Ruse, cu schimb de experiență între ofițeri, cu schimb de date și informații. Că de dat au dat doar ai noștri și au luat ai voștri. Că așa e la șpriț, pupi pe gură românul și te juri pe mamă, copiii și nevastă că te ți de braț cu Unchiul Sam, și prin dos faci nefăcute cu Ivan.

Pute frate Castravecior, pute rău, și noi facem buba!

            Asta pentru că acest veritabil clește al războiului economic are nevoie și de oblăduirea instituțiilor. Pe cash, firește. Că doar containerele ăla cu țigări fără timbru încărcate în portul Varna cu destinația Constanța, de au găsit ai noștri numai chiștoacele de la țigările fumate de cei care au descărcat, n-au venit de capul lor, ca să se piardă pe drum. Au venit cu „binecuvântare” și „oblăduire”. Oare doamna Florentina Ioanei știe ceva despre asta? Întrebăm, nu dăm cu parul…

            Dar să revenim la arestările de la Chișinău.

            Tot la Chișinău, la congresul „autorităților criminale din Moldova și Ucraina” s-a discutat și de traficul de parfumuri contrafăcute și adidași contrafăcuți. Care ar veni din Turcia, cap compas Portul Constanța, după care direct pe piața din Europa. În România, piața cosmeticelor este de 1,7 miliarde de euro, din care, conform surselor, 600 de milioane de euro este doar piața parfumurilor contrafăcute. Ceea ce aduce un prejudiciu Statului Român de 200 de milioane de euro anual.

Și acum s-o dăm pe aia cu vameșii din București, care merge ca unsă! (link aici)

            „Șeful Vămii București a luat mită 400 de perechi de adidași și 1.000 de parfumuri contrafăcute… inspectorii de la Vamă închideau ochii la controalele din centrele comerciale și dacă vedeau marfă de contrabandă nu dădeau amenzi. De asemenea, unul dintre angajați l-a anunțat pe un om de afaceri că este vizat de o anchetă penală. I-ar fi spus de asemenea că are influență la frontieră și că poate facilita intrarea în țară a produselor contrafăcute.

Peste 70.000 de euro au primit cei trei angajați de la frontieră, iar șeful a cerut 50.000 de euro pe care urma să îi primească avans pentru un apartament. În plus, a cerut peste 400 de perechi de adidași și 1.000 de parfumuri contrafăcute.”

Bine! Deci avem șpagă, avem combinație, avem confiscări în forță pentru băieți, dar nu înțelegem unde erau comercializate cele 400 de perechi de adidași și cele 1.000 de parfumuri luate cu forța, că asta numai confiscare nu e.

            Domn Petrof, domn șef, când mai vorbești în somn în celulă, poate ne spui și pe unde găsim parfumurile și adidașii.

            Asta în care mai aveți vreo urmă de dubiu în ceea ce privește lucrurile pe care le scriem pe aici, despre stat în stat, complicitate la contrabandă și la sustragerea plății taxelor și impozitelor. Trai pe vătrai pe banii proștilor de români!

            Că dacă mai facem și referire și la Vasul Poseidon, plin cu GPL rusesc cu acte turcești, care n-a descărcat în România pentru că a fost anunțat că e organizat „comitet de primire”, nu cu flori, pâine și sare, ci cu arestări, cătușe și confiscări, și coroborăm faptul că Paul Petrof, Directorul Regionalei Vamale București, cel ridicat de DNA săptămâna trecută, e suspectat și de FURNIZARE DE INFORMAȚII CLASIFICATE (cam ce spuneam noi aici – link), realizăm că în Vamă e lată de tot.

E atât de lată încât la terminal au rămas bătând din buze serviciile de informații și instituțiile de forță, asta în timp ce Poseidon s-a întors din drum și a plecat liniștit.

   Nici nu știm dacă vrem să-i urăm bun venit noului director executiv al Portului Constanța, Mirela-Ileana Birchi, avocat cu experiență îndelungată în drept comercial și drept maritim, dobândită în România și Marea Britanie, pentru că nu știm dacă reușește să facă ceva în jalea aia numită Portul Constanța. Ar putea oricum începe cu obligarea companiilor ce operează acolo să obțină coduri NATO Ncage și certificate de securitate.

            Oricum, domn Muțescu, vă rugăm noi frumos, SCHIMBAȚI TOATĂ CONDUCEREA VĂMII CONSTANȚA! Că dacă mai bate odată vântul cum a bătut săptămâna trecută, și își face DNA treaba, rămâne portul fără vameși și îi găsești transportați celulă cu celulă, „la celulă”, puși la păstrare lângă Petrof, vorbitorul în somn.

            Domn Muțescu, știi ce se aude de la NATO? Îți spunem noi ce se aude de la NATO! Se aude că pe considerente strategice și militare se va constitui un mini Schengen militar, care va include vămile Bulgărești și Românești. Știi DE CE? Pentru că așa NU SE MAI POATE!

Cum ar veni urmează să fie militarizate sau va fi instituită o nouă structură care va obliga toate companii care operează prin vămi să obțină coduri NATO Ncage și certificate de securitate. O structură care răspunde direct la Uncle Sam, care n-are metode ortodoxe de lucru, și care va aduce contractori externi, exact pe tipic american.

            Pentru că dacă e să fie făcută publică lista aia de la Chișinău, ne temem că te apuci de angajări.

            Schimbă-i domn Muțesc, schimbă-i pe toți pe bază de bănuială legitimă. Uite cum și-au bătut joc de serviciile de informații și de DGA, DNA, Poliție când a plecat Poseidon cu marfa nelivrată.

            Pentru că în caz contrar ar fi bine să-i lăsăm pe băieții de la Chișinău să conducă țara. Lăsăm naibii și alegerile și combinațiile, îi lăsăm pe ei să facă tot, se plătesc și impozitele la timp, pentru că dacă nu fie se ia dobândă ca la cămătari, fie îți iei bătaie. Ceas ar merge țara!

            Băieți și fetițe de pe la Consiliul Concurenței și Antifraudă, dacă SUA și UE au dat tonul represaliilor pentru Navalnîi, fie-i țărâna ușoară de idealist ce-a fost, pe la noi când se îngheață și confiscă ceva active rusești prin porturile Constanța, Midia, Mangalia? Dar DNA și DIICOT când pun la rece, la celulă, infiltrații FSB-ului rusesc în conducerea vămii Constanța?

            Și una de final.

            Ne-a spus vecinul șoferului portarului de la intrarea în Portul Constanța că în momentul în care s-a aflat că Poseidon a făcut cale întoarsă fără să descarce GPL-ul rusesc cu acte turcești era un băiat pe acolo care a început să plângă în hohote, de sărea geaca pe el. Și se tăvălea pe jos și urla că a plecat vasul cu cristal sau cristale, că n-a înțeles prea bine. Și când s-a dus să-l culeagă, să-i dea un pahar cu apă, băiatul ăla printre lacrimi explica că a plecat vasul cu cristalul lui care trebuia să-l ducă în Europa. Na, acum portarul, om de bun simț, a întrebat ce cristal aștepta de pe vas, de Bohemia, de Murano, la care băiatul a zis că de tras pe nas, de fumat de înghițit. Numai vreo 100 de kg.

Ptiu, drace, i-ați lăsat pe ăștia fără marfă!

 

#InformațiaBrașovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *