„ Hai că dau o ciorbă la Cimitirul Municipal…”. Progresism USR-ist a.k.a. Bezna rațiunii

Mi-a sărit o știre în ochi – Bucătăria Braşovului, la Cimitirul Municipal: 10.000 de porţii pe zi, pentru elevi şi boschetari – ( link – https://bit.ly/3t8NJy2 ).

Mișto titlul! Să-l feliez, pentru că are mai multe idei pe centimetrul pătrat de hărtie / ecran.

În primul rând, municipalitatea vrea să facă o bucătărie la Cimitirul Municipal.

În al doilea rând, bucătăria va livra mâncare caldă pentru elevi.

În al treilea rând, bucătăria va livra mâncare caldă pentru „ boschetari”, conform principiului că și „ ei e oameni!”

Concluzie intermediară – Dumnezeu pe pământ!

Dar să intrăm un pic pe textul articolului. Mult prea bun titlul, mult prea de la cimitir!

Așadar, Coliban, își propune să înființeze la la Cimitirul Municipal o cantină și o sală de evenimente. Cantina ar urma să prepare 10.000 de porții de mâncare pe zi, pentru elevi și „ în structurile sociale ale municipalității”.

Mă opresc să îmi imaginez că vomit un pic. Și reiau firul epic! Despărțit pe idei apropiate, și explicat ca la un copil de șase ani. Coliban vrea cantină socială pentru elevi și asistați social ( boschetari conform publicației ). Gândurile lui progresiste, de maxim de gospodar și manager cu studii, a identificat oportunitatea construirii cantinei fix la cimitir, de unde vine zicala inexistentă „ am gătit printre morminte”. Și cantina va avea și sală de evenimente ( nunți, botezuri, cumetrii, parastase, instalări de windows, zile onomastice, concerte ). La cimitir! Paradox pe pâine!

Cum ar veni, progresismul dictează ca toate activitățile să fie în același loc. Mai urmează să pună o pancartă cu „ Memento Mori” la intrare și avem de toate acolo.

„ Unde faci nunta?”. „ La cimitir!”. „ Unde se ține cumetria? ”. „ La cimitir!”. „ Unde se gătește mâncarea caldă pentru elevi și „ boschetari”?”. Să ne ținem bine pe picioare. „ La cimitir?” Sună bine? Curat progresism!

Colibane, pe bune acum, nu te opri la mijlocul drumului. Hai să facem acolo și o maternitate. Și o creșă, o gradiniță, o școală. Hai că te-ai prins unde vreau să ajung. Avem acolo tot ce ne trebuie. Facem o comunitate adevărată, un fel de familie extinsă ( progresism curat), care din fragedă pruncie, știe tot traseul. Te naști, trăiești și mori în curtea cimitirului!

Și pe tine te punem responsabil – manager acolo după ce o să părăsești fotoliul de primar în coruri de huiduieli și fluierături.

Mă întreb, pe bune ( din nou ), nu e nimeni prin primăria aia să-i dea un pahar cu apă rece și să-l țină de vorbă? Măcar să nu-l mai lase să vorbească cu presa sau să posteze pe Facebook. Că băiatul ăsta zici că e fabrică de idei proaste, pe care le aruncă fără nici un fel de responsabilitate în spațiul public.

 

Dan VÂJU

#Informatiabrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *