Lui Coliban i-a căzut o „ pleașcă” în traistă! Se dublează valoarea pentru achizițiile directe

Pragurile pentru achiziţiile publice directe pentru lucrări şi pentru bunuri şi servicii se dublează, potrivit unei propuneri legislative aprobate de Senat miercuri.

Conform propunerii legislative care a trecut cu 60 de voturi „ pentru”, 12 „ împotrivă” și 20 de abțineri, autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 270.120 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 900.400 lei.

Adică sumele pentru achiziții publice directe pentru lucrări sare de la 450.000 lei, la 900.000 lei, și pentru bunuri și servicii de la 135.000 lei, la 270.000 de lei

Hai să vedem ce ne spune Senatorul USR Simona Spătaru – „ Ce înseamnă dublarea pragurilor la achiziţii directe? Înseamnă că orice autoritate contractantă poate să cumpere de 50.000 de euro, fără să anunţe pe nimeni în piaţă, prin decizie total netransparentă. Fiecare autoritate, că nu doar primăriile sunt cele care cumpără bunuri şi servicii sau de 90.000 de euro lucrări (…). Este un act normativ ruşinos, este un act normativ care va sărăci autorităţile şi comunele şi oraşele mici, pentru că tot ce înseamnă economie medie, oameni care ar putea să devină antreprenori, care să poată să facă vânzare de bunuri şi servicii şi lucrări de sume mici, dar pentru ei mari, pentru că au doi-trei-patru-cinci angajaţi, toţi aceşti operatori economici sunt blocaţi, pentru că banii vor pleca la firmele de partide”.

Ce înseamnă asta pentru administrația Coliban, că tot l-am pus în titlu? Trai pe vătrai. După ce a dat cu „ banul” pe la diferite companii prin încredințări directe, până s-a luat deputatul Benga de el, chestia asta vine ca o mană cerească. Să meargă banul acolo unde trebuie, să fie toată lumea mulțumită. Cum care lume? Aia care merită să trăiască bine. Bine de tot!

Păi nu e Coliban maestru în achiziții directe? Esteeee! Trăiască și la mai multeee !

Deja se aud chefurile cu lăutari pe la ăia pe tradițional, și muzică electronică pe la progresiști, că se pot băga adânc în bugete cum vrea „ mușchii” lor, pe barosăneală. Se ciocnesc paharele cu țuici și șprițuri la grătare ( la ăia mai pe vechi așa) și cănile cu ceai de Cioko-Hoko-Moko izvorât din cwr de maimuță spetită și piureuri vegane #culoareacuruluiderață cu chiflă nedospită fără gluten, din făină de #ciuboticacucului ( la ăia mai pe progres).

Să fie bunăstare, #cumsăziccasămăînțeleg!

Atenție, feriți linia că vin barosanii să ne scuipe cojile de semințe bio în cap!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *